Direktlänk till inlägg 20 mars 2017
500 gram fläskfärs
1 tsk salt
1 krm finmald svartpeppar
1 ägg
1 morot, finriven
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
2 msk tomatpure
Fyllning: ca 200 gr champinjoner i skivor, färska eller konserverade .
Värm ugnen till 175 grader. Blanda färsen med salt, peppar, ägg och riven morot. Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 5 minuter. Blanda med färsen. Vänd sedan ner tomatpuren.
Skiva svampen och fräs den i matfett i en panna tills den fått lite färg. Konserverad svamp behöver inte stekas.
Lägg hälften av färsen i en smord ugnsform och fördela svampen över. Lägg på resten av färsen och forma till en limpa. Pensla med smält smör. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
Tillbehör; lät skivade morötter och palsternacka steka med i formen. Övrigt; potatis, gräddsås, körsbärstomat och isbergssallad + saltgurka.
Fick godkänt. Absolut.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|