Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 4 mars 2017

Bemötandekoden -

Av maricici - Lördag 4 mars 01:43

konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv. Boken som jag nämde i tidigre inlägg, författad av Lena skogholm beteendevetare och föreläsare.

En bok för den som vill utveckla sitt ledarskap enligt baksideresencioner, men även för den som tycker att beteendevetenskap och människokänndedom tillför något rent allmänt.

Själv bläddrar jag fortfarande men ser intressanta meningar här och där och skall läsa den i sin helhet när jag är färdig med Astrid Lindgrens krigsdagböcker som blir bara mer och mera intressanta då hon hade tillgång till information som inte nådde allmänheten på den tiden. Och att smör var en bristvara i städerna vilket förklarar mormor och hennes väninnors försök till byteshandel med hemkärnat smör. Dom hade fortfarande tillgång till två-tre kor och förmodligen ett gott år för skörden. Dom saknade kläder och skor till sina barn i första hand, och med maten, tja dom hade rågmjölsgröt, mjölk och potatis. Och så bär direkt från skogen och någon fisk från sjön sommartid. Lite sämre ställt med kött och frukt och grönsaker fanns inte på deras karta.


Lite nattmusik efter läsningen:
 
ANNONS
 
Kaela

Kaela

Lördag 4 mars 03:57

Gillar din blogg som jag råkade nattsudda in på!
Ha en fin helg!

http://kaela.bloggplatsen.se

maricici

Lördag 4 mars 15:58

Tack :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Onsdag 22 mars 23:00

  Sven-Erik Magnusson-vila i frid.     Låtarna. Debuten Svensktopparna Frödingtolkaren Tjejerna Hultsfredsfestivalen 1991 Bästa sommarlåten ever ...

Av maricici - Tisdag 21 mars 13:54


Men när jag gör det då rockar jag sockorna.   http://rockasockorna.se/   Nu har vårsådden börjat. Broccolin har kommit upp på fjolårsfröpåsen, och nu ska vi se hur det går med tomaterna. I den lilla skålen; Blåklint. Påsar med sallad, sp...

Av maricici - Tisdag 21 mars 01:47


      Efter det skulle kanske filmtipset Sova med fienden komma men jag har en annan gamling som nummer ett; Love Story med Ali McGraw och Ryan O´Neal i huvudrollerna. En tårdrypande tragedi i vart fall.     ...

Av maricici - Måndag 20 mars 00:15


   För 4 personer 500 gram fläskfärs 1 tsk salt 1 krm finmald svartpeppar 1 ägg 1 morot, finriven 1/2 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 2 msk tomatpure Fyllning: ca 200 gr champinjoner i skivor, färska eller konserverade .   Värm ugnen...

Av maricici - Söndag 19 mars 01:49

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24574259.ab   Brukaren har sina beviljade fasta timmar och sedan så får dom delas upp på så många assistenter som behövs, huvudsaken att antal timmar inte överskrids. Det är åtminston...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se