Ensparkibaken

Alla inlägg under februari 2017

Av maricici - 18 februari 2017 11:45

så vet jag inget alls, jag anlände alldeles nyss för den som efterfrågat #jagärhärs medverkan. Har sagt det förr, att man själv väljer ett ämne som man är insatt i eller ligger en varmt om hjärtat och i veckan har jag ägnat mig åt

a) Barnet som väntar barn, en artikel i Barometern/Kalmar, b) Beslöjade ministrar på statsbesök i Iran och c) vadan dessa påhopp på Zara Larsson. Med andra ord religions och kvinnofrågor och en rikigt lättsam vecka med ganska okej diskussionsklimat trots allt, och trollfabriker som bara skymtat förbi i vänstra ögonvrån.


Och så MoDo,s katatstrofläge där man riskerar att halka ner till nästa grupp. Ja, det var dit jag försvann privat alltså och stämmningen var så där, eller så här   rättare sagt. Där vi borde rycka upp oss, men vet inte vart vi ska ta kraften ifrån  Ligger man sömnlös och funderar över något så är det om det möjligvis gått troll även i Fjällräven Center där hissen bara fortsätter nedåt i en rasande fart.

Och så vaknar man till den äldre grabben som påstår att vi kan glömma både tomtar och troll till nästa fredag, då hans bortavecka börjar. Vi har annat att sköta, disk, sopsortering, tvätt, köpa lördagssnarr och så vidare. Jag hann slå upp DN-bilagan och dricka en halv kopp kaffe innan kontraordern kom.

Och sambon är inte att räkna med i  helgen, han håller på att fixa en bil inför ombesiktning i utbyte mot två omgångar kanelbullar, fyra hårklippning fördelade valfritt inom familjen och en valfri chaufförstjänst.





Av maricici - 18 februari 2017 01:21

           

Av maricici - 15 februari 2017 16:30

nästan bara   inlägg hittills. Eller också kan man gräva ner sig ännu mera och konstatera att hittills bara elände både världsomspännande och privat, och vi har bara hunnit till Februari.

Jag vill ha en positiv blogg och inte skriva att förkylningen har börjat på andra varvet för min del nu på morgonen, eller börjat om, det brukar röra sig om ett annat virus som lömskar sig in. och dessutom ser det ut att vara mycket effektivare än det förra som gick. Men grabbarna har i alla fall piggat på sig och skall bada som vanligt i morgon. Men inget motionssim denna vecka för säkerhets skull. Läser om den missade autistiska tjejen "josefin"den här gången är jag avtrubbad. Var med när fallet Elisabeth, eller Freja som hon kallades pseudonymt då och kände panik, panik, mera panik och så panikångest då jag satt i hennes sits och inte kunde kommunicera eller meddela mig  

Som läsare fattas det pusselbitar för att se vad som gått fel. Fel ett är att hon borde fått en tidig diagnos och stöd och hjälp som man får vid funktionshindret autism. Oftast går det till så att föräldrarna ser att något inte stämmer och larmar barnhälsovården, som remitterar vidare till barnklinik, som i sin tur remitterar vidare till BUP, det är även barnkliniken som utför kompletterande neurologisk utredning. En sådan skall alltid göras.

Och som sagt så har jag inte sett dom där aggressionsutbrotten och kan läsa av något, men det kan handla om att från frustration inför att inte bli förstådd, hjärnas feltolkning av ljus och ljudstimulin, omgivningen som läser av en fel och så trappas något som var menat som något helt annat upp, listan kan göras lång.. Och brukar oftast lösa sig när man träffar människor med kunskap om autism.

Expertis; Själv har jag haft min största läromästare i Temple Grandin, författare, forskare inom husdjursvetenskap och högfungerande autist. Speciellt i böckerna om hennes uppväxt.

Se där blev det lite postivt av det hela.

Höll på att glömma länken-flickan bakom pansarglaset; här är den

http://www.aftonbladet.se/story/4169d64c-9726-4262-add3-2f3e14e30b4a

Positivt, sånt gillar jag. Det är ingen tillfällighet att min favoritveckotidning heter Hemmets Journal.


Och så den här låten:


Av maricici - 14 februari 2017 18:29

Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla som finns på facebook känns förbjudet att torgföra för oss som vill göra skillnad. Det renderar i utebliven framtidstro och utebliven livsglädje. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå logga ut efter många år i denna verksamhet. Jag kommer nu och varje vecka framgent att redogöra i detalj för vad som sysselsät...ter Mig som medlem av #jagärhär i Sverige. Det kommer inte att harmoniera med många "sverigevänners" uppfattning eller andra högervridna skribenters uppfattning i den allmänna debatten.

Medlemmar i #jagärhär går på knäna, kommentarstrådarna är ett enda kaos, hela facebook är ett inferno, diskussionsklimatet har totalhavererat etc etc. Alla vet varför men ingen törs eller vill torgföra anledningen, p g a att Sverige alltid levt på myten om det präktiga ultimata samhället som har alltför begränsade resurser för att vara i framkant när det gäller att vara det enda politiskt korrekta alternativet i en dysfunktionell värld som slår knut på sig själv, genom destruktivt beteende i olika religioners namn.

Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Rasism, rasism, grovt personligt påhopp, mobbning, förenklade resonemang, alternativa fakta, lögn, våld på sanningen, hot mot yttrandefrihet, rasism igen, alternativa fakta och lögn.

Misstänkta gärningsmän; Anders, Erik, Gunnar, Anders, Eva, Sven, igen, igen, Ali...va är det sant. Ja ett utländskt namn smög sig in i utkanten av en rasistisk kommentarstråd, Magnus, Gunilla, Sven, igen och igen.

Länder som representerar veckans alla hatiska kommentarer: Sverige, Sverige, Sverige och Iran. Sverige, Sverige, Sverige igen, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några riktiga fb-konton. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.

Nu pratar vi bara om facebook. Och dessa inlägg upptar vår empatiska förmåga till 100%.

Så här ser det ut och har sett ut de senaste åren.

Återkommer nästa fredag med en redogörelse för den gångna veckan.


Faktiskt skrivet av en gruppmedlem och kan möjligtvis tolkas som en liten parafras, eller så kan det tolkas som så att det är så här verkligheten ser ut när man loggar ut efter några tålmodiga timmar online-man är helt enkelt trött, frustrerad och utled och man svär på att aldrig mer logga in..

Av maricici - 14 februari 2017 13:15

alltså den där lilla fiktiva figuren, skapad av bristande förståelse för kulturrelativism, manliga sådan då..

I går kväll satt vi i debatt om den där kritiken mot beslöjade ministrar som besöker Iran egentligen inte är lite pseudo om man ser till problemets hela omfattning; en shiaislamistiskt regim som håller oppostionsledarna i husarrest.

Att "hä är rakt för djävligt att dam ska tving pa kvinnor klärna dom int vill ha" har redan fördjupats i att det är det ja, att man ska tving pa falkä en religös inrikning dom int vill ha", där sitter hela vidden och den där slöjan känns lite som att komma åkande med en ensam pusselbit och berätta att DÄR mina damer, har ni hela problemet.

Och att upptakten till besöket är att Iran har gått med på att begränsa sitt kärnenergiprogram i utbyte mot att det lättades på dom internationella sanktionerna- det är sådant som kallas en kompromiss, eller ska vi kalla det diplomati..

Därför tror jag inte att en barhuvad handelsminister förvisad till en neutral plats gjort någon skillnad för dom mänskliga rättigheterna i Iran. Hade ens opposition och kvinnliga samvetsfångar nåtts av dom signalerna?

Eller att den högste ledaren hade tagit intryck och lättat på trycket?

Nu tycker jag inte att man ska sätta oppositionen i husarrest, men vem i all världen har varit så naiv?

Ja, regeringen resonerar nog som så att med lama protester kommer man ingenvart men med diplomati kan man få i en halv lilltå om man har tur, åtminstone avläste jag dom så.


Jag länkade till amnesty international, ja..

För att dom är religöst och politiskt obunda och har den kompletta svarta listan på länder som bryter mot mänskliga rättigheterna. Jo, dom får resultat, det senaste var väl uppdagandet av massavrättningarna i fängelset Saydnaya iSyrien. Fängelse och fängelse, det är väl sånt som kallas koncentrationsläger. Mestadels politiska fångar, ja.

Åh kom igen, att hinta om att ingen kan uträtta allt är ett värdelöst argument där man liksom slår in en öppen dörr framför människorättsorganisationer och alla andra berörda. "Ingen kan göra, allt men alla kan bidra med något", den tycker jag du borde köpa.

Samt lägga ner det där tugget om att man borde sluta se om sina egna hus för det finns något mycket värre som kallas hedersförtryck, som du ser så borde det finnas fler som inte har några bekymmer om du tar bort den dubbla måttstocken. 

Mitt orangea kuvert kom precis och den beräknade pensionsålder ligger fortfarande på 70 år om allt ska gå ihop.

Det är vad jag har att bekymra mig om nu.

Men glad   dag på dig i alla fall.

Själv ska jag fixa veggobiffar med yohurtsås och klyftpotatis till middag, och sedan så får vi se...

Ser med en rysning på förra årets rubrik och antar att dom fortfarande sitter i min personliga husarrest på kulturrelativismens hårda villkor. Nej, det är inte bara genusvetare som ägnar sig åt den metodiken, det gör även vissa hårt sekulariserade ordenssällskap. Ägnar sig åt den metodiken, sa jag. Därmed inte sagt att dom kommer fram till samma resultat.

Av maricici - 13 februari 2017 01:45

Enkel att fixa till men kräver lite passning för att inte torrkoka på spisen. Och personligen så tycker jag att det bästa med den här steken är såsen som man gör på en fond av kokspadet. Liten sötma i smaken som övergår till en lätt beska och mustigast blir den om man reder med en skvätt vispgrädde. Men recepten var det;


Köttet

ca 1 kg benfri fransyska

Kokspad

ca 3 dl porter

1 dl outspädd svartvinbärssaft

3/4 dl kinesisk soja

7 torkade enbär

8 vitpepparkorn

2 tsk oregano

2 skivade gula lökar modell mindre eller 1 stor

3 köttbuljongtärningar

Ta fram en gryta i storlek köttet skall ligga trångt. Lägg i alla ingrdienser till kokspadet och koka upp. Lägg i köttet och låt det sjuda på svag värme under lock i 1-11/2 timme. Använd stektermometer, köttet är klart vid 75 grader. Vänd köttbiten ett par gånger under koktiden.

Ta sedan grytan från värmen, ta upp köttet och linda in i aluminiumfolie och låt det ligga till såsen är färdig.


Sås, enligt egen metod.

Sila kokspadet i en separat skål. Blanda sedan 3 dl mellanmjölk och ca 1 dl vispgrädde i en gryta, häll i lite i taget av fonden och smaka av till den känns lagom. Koka upp under vispning och red den om den känns för tunn. Själv tar jag genvägen genom maizena färdig toppredning som inte klumpar sig.

 

Serveras med kokt potatis och en grön sallad och lite rött till för min del.

Vi är oense där, sambon påstår att ljust öl är det ena rätta till.


Bakgrundsmusik:




Av maricici - 13 februari 2017 01:15

Båda grabbarna drabbade av slemhosta och ont i halsen och har fått ett par extra lediga dagar för återhämtning. Inte dom emot. Den äldre grabben hittade det ultimata kvällsfikat, en halv påse chips som han var för rostig i halsen för att äta i går och två röda äpplen. Yngste grabben som insjuknade senare har fortfarande tungt för att äta och nöjde sig med ett lite glas oboy. Och så har dom fått sina rum preparerade med lite aromaterapi till natten; någon färdig mix av bl a eucalyptus och rosmarin som slemlösande och slemhinneavsvällande och ett par droppar valeriana för god nattsömn.

Dom har var sin doftsten som jag droppar på och placerar en bit från sängen.

Själv mår jag sådär med matchande slappiskläder till. Vilar jag känns det rätt bra, en känsla som försvinner så snart jag försöker hålla igång. Och det är väl ungefär helgen i ett nötskal.

 

Bara ett glas oboy, tack.   



Av maricici - 10 februari 2017 19:30

och det stora lugnet har börjat infinna sig efter middagen. Grabbarna valde chicken drumsticks, jasminris och sötsur sås idag och var lite triggande mot varandra från hemkomsten till middagen var färdig och uppäten. Den yngste ska packa upp sin resväska, lägga i tvättkorgen och i tvättmaskinen och den äldre skall koka ris och helst ska det ske i går.

Men nu har dom ätit sin önskemiddag och är nöjda och glada.

Själv fick jag dotterns förkylning och pyspunka efter maten och ska ta det anpassat lugnt så länge grabbarna vill.

Har för övrigt bara pratat fornminnen idag. Mest musik, vinylskivorna. Man är så gammal så folk börjar skriva historia på en, that´s it.  Och vem minns C.C.S idag? T o m jag höll på att glömma dom. Men här är dom i alla fall:



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards