Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 14 februari 2017

Alla hjärtans dag med Erwin

Av maricici - 14 februari 2017 13:15

alltså den där lilla fiktiva figuren, skapad av bristande förståelse för kulturrelativism, manliga sådan då..

I går kväll satt vi i debatt om den där kritiken mot beslöjade ministrar som besöker Iran egentligen inte är lite pseudo om man ser till problemets hela omfattning; en shiaislamistiskt regim som håller oppostionsledarna i husarrest.

Att "hä är rakt för djävligt att dam ska tving pa kvinnor klärna dom int vill ha" har redan fördjupats i att det är det ja, att man ska tving pa falkä en religös inrikning dom int vill ha", där sitter hela vidden och den där slöjan känns lite som att komma åkande med en ensam pusselbit och berätta att DÄR mina damer, har ni hela problemet.

Och att upptakten till besöket är att Iran har gått med på att begränsa sitt kärnenergiprogram i utbyte mot att det lättades på dom internationella sanktionerna- det är sådant som kallas en kompromiss, eller ska vi kalla det diplomati..

Därför tror jag inte att en barhuvad handelsminister förvisad till en neutral plats gjort någon skillnad för dom mänskliga rättigheterna i Iran. Hade ens opposition och kvinnliga samvetsfångar nåtts av dom signalerna?

Eller att den högste ledaren hade tagit intryck och lättat på trycket?

Nu tycker jag inte att man ska sätta oppositionen i husarrest, men vem i all världen har varit så naiv?

Ja, regeringen resonerar nog som så att med lama protester kommer man ingenvart men med diplomati kan man få i en halv lilltå om man har tur, åtminstone avläste jag dom så.


Jag länkade till amnesty international, ja..

För att dom är religöst och politiskt obunda och har den kompletta svarta listan på länder som bryter mot mänskliga rättigheterna. Jo, dom får resultat, det senaste var väl uppdagandet av massavrättningarna i fängelset Saydnaya iSyrien. Fängelse och fängelse, det är väl sånt som kallas koncentrationsläger. Mestadels politiska fångar, ja.

Åh kom igen, att hinta om att ingen kan uträtta allt är ett värdelöst argument där man liksom slår in en öppen dörr framför människorättsorganisationer och alla andra berörda. "Ingen kan göra, allt men alla kan bidra med något", den tycker jag du borde köpa.

Samt lägga ner det där tugget om att man borde sluta se om sina egna hus för det finns något mycket värre som kallas hedersförtryck, som du ser så borde det finnas fler som inte har några bekymmer om du tar bort den dubbla måttstocken. 

Mitt orangea kuvert kom precis och den beräknade pensionsålder ligger fortfarande på 70 år om allt ska gå ihop.

Det är vad jag har att bekymra mig om nu.

Men glad   dag på dig i alla fall.

Själv ska jag fixa veggobiffar med yohurtsås och klyftpotatis till middag, och sedan så får vi se...

Ser med en rysning på förra årets rubrik och antar att dom fortfarande sitter i min personliga husarrest på kulturrelativismens hårda villkor. Nej, det är inte bara genusvetare som ägnar sig åt den metodiken, det gör även vissa hårt sekulariserade ordenssällskap. Ägnar sig åt den metodiken, sa jag. Därmed inte sagt att dom kommer fram till samma resultat.

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards