Ensparkibaken

Alla inlägg under januari 2017

Av maricici - 13 januari 2017 18:45

Skotta sig fram på morgonen  

 

Snö i skogen

 

Spår av rådjur

 

 

Spår av människa

   

Frusen hökuggla efter snö och blåst

 

Skoterleden börjar arta sig


Av maricici - 12 januari 2017 10:59

Har varit ute och skottat snö ett par timmar.Årets första riktiga snöfall som kändes riktigt bra att återse mitt i klimathoten. Dessutom är det skönt att få röra på sig ordenligt på morgonsidan.

Pausdrycken - en gammaldags tradtion som ger snabb energipåfyllning och användes främst vid slåttern. Blev kaffe och äggmackor efteråt. Och så ska man ta en timmes middagslur på det-men först:


Stycke ur Tommie Erikssons mörka magi som jag lovade i går kväll:

Det magiska templets fyra pelare: Att Vilja. Att Våga. Att Veta. Att Vara Tyst.

"Att Vilja: Om det magiska arbetet överhuvudtaget skall komma igång måste det finnas en upprikitg vilja att genomföra detta på ett seriöst sätt. Om inte den rätta viljan finns kommer den magiska karriären snabbt att få ett snöpligt slut."

"Att Våga: Om man verkligen vill något krävs det också att man vågar ta steget. Att inte ge efter för rädslan. En magiker måste hela tiden övervinna sina rädslor för att inte stagnera."

"Att Veta: Nästa steg är kunskapen. Detta är diamanten som många söker och har sökt i alla tider. Den magiska kunskapen har två sidor, dels den intellektuella som man kan läsa sig till och även den kunskap som man får genom direkta upplevelser."

"Om man inte anstränger sig för att utöka sin kunskap kommer man inte att föra energin vidare utan den kommer att stagnera."

"Att vara Tyst: I de gamla magiska traditionerna var tystnaden livsviktig. Om de invigda bröst tysthetslöftet kunde hela grupen gå under. Den rådande religionen har ofta bedrivit häxjakter på magiska kulter."






  


Av maricici - 12 januari 2017 02:30

Har kapat av en stor bit av håret med hjälp av syster ett och ett specialverktyg i knivformat. Det luggades så tårarna rann men var värt besväret. Blev en snygg uppklippt page som resultat och man tackar syster ett så mycket för hjälpen.   

Skulle göra en tidig kväll men den äldre grabben somnade under klippningen, vaknade när det var klart och var i farten till 23:30. Mest synd om honom som ska upp tidigt och så äldste grabben som jag skulle ringa när det var klart. Glömde bort det i röran förstås.


Raderar ett mail med 20 frågor; skickar ett svar; Nej, jag har ingen Tommie Eriksson i närheten just nu. Hans bok Mörk Magi alltså. Den där eftertexten från i går föll mig bara in intuitivt. Möjligtvis plockar jag fram den i morgon om jag hittar något.

Men nu är det dags att sova. Plockar med sista låten från spellistan och stänger ner:




Av maricici - 11 januari 2017 02:33

"Många människor har ett starkt mentalt försvar för att skydda sin världsbild mot magiska teorier och dylikt. Ibland kan deras skyddssystem sättas igång om man konfronterar dem med magisk information. Dessa system kan ibland upplevas som rena attacker som kan vara krävande att uthärda. Faktiskt kan det ibland till och med vara farligt att konfrontera en person med magiska teorier då det kan utlösa psykosliknande energier som kan vara mycket förvirrande och skadliga för en magiker."

Utdrag ur Mörk Magi

av Tommie Eriksson

 

Av maricici - 11 januari 2017 01:40

     

Av maricici - 11 januari 2017 01:38

         

Av maricici - 10 januari 2017 02:45

Är att man måste vara uppe den här tiden på dygnet för att få se dom. En kuliål på bild.  

Annars har jag varit ute på nätet idag och är inte speciellt engagerad dom här sista timmarna. Man blir trött och kopplar bort och stänger ner och kommer på att inga tidningar blivit lästa idag. Tittar till en kvällstidningsrubrik; Ryssland över för nytt storkrig... Putin+Trump= hur tänker det sluta? Vad stod det nu i Nostradamus profetior och på den avslutande nivån.

Läser vidare någon annanstans: http://www.dn.se/nyheter/sverige/ewa-stenberg-ytterst-finns-en-radsla-for-att-ryssland-ska-hjalpa-fram-jimmie-akesson/

Ja herregud, så långt har jag inte ens tänkt. Är mera ute och seglar på internationellt vatten.


Sedan hoppar jag till det vardagliga och snöskura trasmattor

http://vasterbottenssapa.se/sno-skura-mattor/

Såg intressant ut, måste prova om det fungerar.

Såg lite annat intressant också; Ljusen, deodoranterna och tandborstarna.

Och så käket: Den äldre grabben hade sin önskedag idag; det blev hamburgare, bröd och pommes. I morgon min tur; Stekt rödspätta, potatis, en grönsallad och någon smaksatt gräddfilsås.


Och så en gamling avslutningsvis.

Av maricici - 10 januari 2017 01:30

Större delen av tomtesamlingen är färdig att packas ihop.

 

Två av dom som hängt med från start, den stora i mitten längst bak från 1966 och den med kottekropp ungefär i mitten längst till höger från 1964. Den har ett kul näslöst gummiansikte som jag älskade att klämma på och bita i som barn. Längst fram till höger; årets tillskott en försilvrad som jag fick i födelsedagspresent.

 

Närbild; Tomtemor och far som pussas; en julklapp från dottern 7 år. Nallen, en gåva från någon av grabbarna som inte ville ha den, en gammal piprökare gissningsvis sent 40-tal inropad på Tradera och så en stor tomtemor med signatur Rolf Lidberg.

 

Stora grå tygtomtar, födelsedagspresent från sambon, han som stirrar in i kameran också rätt ny, partomtar i nakenfisformat julklapp från någon av syskonen tror jag, och tomten på dasset har jag köpt själv. Och så en halvflinits gammeltomte utan luva också lite ovanligare design.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards