Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2016

Av maricici - 11 december 2016 02:46

         Naturandar; ismonstret

 

Tomtefar på ingående (köpte laserbelysningen)

ANNONS
Av maricici - 9 december 2016 01:20

   Smörgåstårta på födelsedagen

 

Har bakat lussekatter idag -bildbevis

Gör dom den enkla vägen genom en vanlig vetedeg.

Och så har vi tittat på film till sent,

Scrooged

den nutida versionen och den absolut bästa på film.

Lite segt att blogga just nu finns en del annat som tar tid,

baka, slå in julklappar och sånt.

Lucia har vi också klar, då är det två planeringsmöten som ska avklaras.


Och så lite nattmusik:


ANNONS
Av maricici - 7 december 2016 01:34

     Samlarserien Disneyjul har plockats fram

 

Rondellen norra utfarten Ö-vik

 

Hampus


Det var en av dom äldre systerdöttrna som hade besvärligt med astman i går men det ordnade sig, hemgång efter lite snabbverkande bronkutvidgande.   Skönt att det gick så bra.  


Av maricici - 6 december 2016 00:38

http://www.sydsvenskan.se/2016-12-05/jagarhar-den-vanliga-natmobben-som-dranker-kommentarsfalten-i-vanlig-hyfs


"Den vänliga nätmobben"  

och idag har det varit en aktiv och intensiv dag på nätet där jag huvudsakligen ägnat mig åt ett annat ämne än Åhlens lucia. Nu är det ju lite missvisande att vi är ute efter att spamma med vanligt hyfs, det gällde Åhlens lilla lucia som fick våra ärliga åsikter om vad vi tyckte om bilden (jättejättefin!)  Idag har det mest handlat om tvåvägskommunikation för min personliga del och i morgon ska jag ta en nätfri dag där jag ska a)hänga upp dom sista julgardinerna, b)slå in sista julklapparna,c)baka lussekatter och d)fira sambons födelsedag i efterskott med en god middag (dom där köttbullarna som han gick och suktade efter)

  Skickar också en hälsning till min stackars systerdotter som sitter på akuten med influensa och en astma som vägrar släppa taget. Krya på dig   


Luciasången får vår egen lokala normbrytande pionjär Eilert Pilarm som står för att man sjunger för att det är kul framföra:


Av maricici - 5 december 2016 00:10

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24041531.ab


Vi fokuserar på det positiva, när jag lämnade sidan i går kväll stod det 7000-142 till kärleksbombarna, och nu ser jag att dom dragit ifrån med hela 20 000 röster mot 200.

Plockar med mig den vackraste kommentar jag läste från en anonym dam;

  "Alla barn är vackra barn-låt 1000 lucior lysa!"  

Och sen så kommer jag bara att tänka på min syster 3 när hon var i 3-årsålder och moder natur vägrade sätta fart på hennes hårväxt. Hon misstogs ofta till sin egen stora förargelse ofta för pojke och det fattas bara att det hade diskvalificerat henne som lucia också.     Vidare så var medlemsantalet i gruppen #jagärhär uppe i 30 000 när jag loggade ut nyss och alla haters och andra kritiker har redan fått sin puss i pannan så dom behöver vi inte avhandla vidare.

Annars så tror jag att jag ligger ofrivilligt lågt eller så, med det medlemsantalet så brukar det mesta vara kommenterat och klart när jag dyker upp.


Men det har hänt annat i dag också. Jag har fyllt år och fått kaffe och smörgåstårta på säng av sambon, eller rättare sagt som en överraskning på köksbordet när jag klev upp, efteråt har tillkommit en massa FB-grattis på profilsidan, ett grattis-mms, ett par telefonsamtal och ett paket av en ungdomsväninna. Och det vara bara 56, undra hur det ska bli när jag fyller 60?  

Annars har jag bara slappat idag, min födelsedagspresent till mig själv.

Och i morgon börjar en ny vecka och yngste grabben kommer hem. Fick ett mms av honom och hans assistent också, han var färdigklädd och discofin och kläderna passade precis.


Utanför är det plusgrader och en typsik Decemberblåst med friska vindar

och

En av mina favoritsångerskor får avsluta kvällen med en av mina favoritlåtar:Av maricici - 4 december 2016 01:00

Rådjuren har börjat titta hit  

 

Vad ska man göra en ledig helg om inte julköttbullar?

Syster tvåan och trean och henns små tittade in, hann inte ta några bilder.

Småttingarna hade precis tillfrisknat från den tidiga influensan och var inte riktigt i form ännu. Vi tittade på gamle Ebenezer Scrooge, mupparnas version på DVD.

Syster ett ringde, hon har inte tillfrisknat ännu-jag känner hur influensan anfaller  innan vi fått vårt vaccin. Sambon och den äldre grabben befinner sig hos riskgrupperna som helst inte ska ha någon influensa.

 

Äntligen fick vi upp granen, vår alldeles egna.

 

Kör en runda på nätet.

Det har hunnit bli den 4/12 och jag fyller år.

Inget firande och ingen tårta. Känns inte motiverat när grabbarna är bortresta.

Ska i alla fall ta ett vinglas och läsa lite innan jag gör natt.

  


Av maricici - 3 december 2016 12:30

 


Ja det finns en Facebookgrupp med namnet #jagärhär, en grupp som faktiskt har som första intention att skapa ett bättre debattklimat på nätet och med snart 26 000 medlemmar i skrivande stund.

Stämmer att jag är medlem och då det är svårt att föra 26 000 människors talan så brukar jag nöja mig med att lägga in min personliga åsikt utöver gruppens huvudsyfte. Det förhåller sig ändå så att var och en har sin personliga stil och signalement, även hur hashtaggen används.

Tja, jag brukar oftast prata, och argumentera för vinsterna med att föra en konstruktiv dialog istället för att bara nätfjärta bredvid mina taggade inlägg.

För det första når man inte fram och får inget sagt, det enda som händer är att vissa drar sig tillbaka medan andra kommer att vända alla taggar ut. Att bara få tyst på någon är inte att ha övertygat eller ens fått fram sin synpunkt. Man står på samma ställe som man stod när man kom. Och på den vägen..

Om att tagga för att stötta varandra har jag sett närkommentarer, även där är det personligt, ibland så ser man en ensam debattör och tänker att; jag kan inte fega ur och låta hen stå här och föra min talan utan att jag ger mig tillkänna. Ibland då ingen situation eller människa är den andra lik, vare sig hos gruppmedlemmar eller andra.

Självgoda och eländiga har jag också hört och då gruppen innehåller 26 000 pers kan man inte svara för var och en hur dom uppfattas, man känner knappt till alla som är ute och nätvandrar. Men personligen tycker jag inte jag sett någon som jag reagerat så på.

Annars så innehåller beskrivningen jag lyssnar på dig, och vill att du lyssnar på mig ett visst mått självkännedom,

man måste verkligen granska sig själv för att leva upp till att lyssna på andra.

Ganska nyttigt och lärorikt.

Det finns inga krav vad jag vet utan det är upp till var och en vad man känner att man har tid och ork för i engagemang,

själv har jag mycket annat på gång just nu och hinner inte vara så där jätteaktiv.

Så jag avslutar min personliga med Väl mött till alla som vill.Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se