Direktlänk till inlägg 19 december 2016
efter recept från tidningen Hembakat
75 gram smör
1.5 dl strösocker
1 gram saffran
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till dekoration:
1 dl strösocker
1dl florsocker
Vispa smör, strösocker och saffran luftigt i en bunke. Knäck i ägget och blanda väl.
Blanda mjöl och bakpulver i separata skålar och rör ner i bunken.
Forma en rulle av degen och plasta in, låt vila i kylen en timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut rullen och dela i 20 delar, rulla varje del till en boll.
Rulla varje boll i strösocker och sedan rikligt i florsocker och lägg på plåtarna med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 12-14 minuter tills ytan krackelerar.
Omdöme; Jag brukar vara misstrogen mot saffran i det mesta utom saffransbullar, men dom här var faktiskt jättegoda. Lite som möra drömmar med en tydlig saffranssmak och dom kommer att bli min personliga favorit på kakfatet i jul.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | ||||
|