Direktlänk till inlägg 19 december 2016
400 gram fläskfärs
2 dl mjölk 3%
1 dl ströbröd
3 krm svartpeppar
2½ tsk salt
2-3 krm timjan
1 tsk torkad vitlök
2 små eller 1 medelstor gul lök
2 ägg
Blanda mjölk, ströbröd, salt, svartpeppar, timjan och vitlök i en bunke.
Finhacka löken och stek den mjuk.
Blanda det svällda brödet med löken, köttfärsen och äggen.
Rulla färsen till små köttbullar och lägg dom på ett bakplåtspapper.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttbullarna i omgångar på medelhög värme.
Lägg över i en ugnsform och efterstek i 200 graders ugnsvärme i ca 30 minuter.
Smeten räcker till ca 40-50 köttbullar beroende på hur stora man gör dom.
Köttbullar med mycket smak och en liten doft av timjan som fick godkänt av alla provsmakare.
Grisarna tillhör tomtesamlingen och har hängt med sedan början på 1980-talet någon gång.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | ||||
|