Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 3 december 2016

Jag är här

Av maricici - 3 december 2016 12:30

 


Ja det finns en Facebookgrupp med namnet #jagärhär, en grupp som faktiskt har som första intention att skapa ett bättre debattklimat på nätet och med snart 26 000 medlemmar i skrivande stund.

Stämmer att jag är medlem och då det är svårt att föra 26 000 människors talan så brukar jag nöja mig med att lägga in min personliga åsikt utöver gruppens huvudsyfte. Det förhåller sig ändå så att var och en har sin personliga stil och signalement, även hur hashtaggen används.

Tja, jag brukar oftast prata, och argumentera för vinsterna med att föra en konstruktiv dialog istället för att bara nätfjärta bredvid mina taggade inlägg.

För det första når man inte fram och får inget sagt, det enda som händer är att vissa drar sig tillbaka medan andra kommer att vända alla taggar ut. Att bara få tyst på någon är inte att ha övertygat eller ens fått fram sin synpunkt. Man står på samma ställe som man stod när man kom. Och på den vägen..

Om att tagga för att stötta varandra har jag sett närkommentarer, även där är det personligt, ibland så ser man en ensam debattör och tänker att; jag kan inte fega ur och låta hen stå här och föra min talan utan att jag ger mig tillkänna. Ibland då ingen situation eller människa är den andra lik, vare sig hos gruppmedlemmar eller andra.

Självgoda och eländiga har jag också hört och då gruppen innehåller 26 000 pers kan man inte svara för var och en hur dom uppfattas, man känner knappt till alla som är ute och nätvandrar. Men personligen tycker jag inte jag sett någon som jag reagerat så på.

Annars så innehåller beskrivningen jag lyssnar på dig, och vill att du lyssnar på mig ett visst mått självkännedom,

man måste verkligen granska sig själv för att leva upp till att lyssna på andra.

Ganska nyttigt och lärorikt.

Det finns inga krav vad jag vet utan det är upp till var och en vad man känner att man har tid och ork för i engagemang,

själv har jag mycket annat på gång just nu och hinner inte vara så där jätteaktiv.

Så jag avslutar min personliga med Väl mött till alla som vill. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Måndag 10 aug 13:49

Min bröstrygg säger att jag borde vara sjukskriven och ta det lugnt ett par dagar, men andra delar av min hjärna säger att det är så krångligt för anhörigvårdare att sjukskriva sig. Det finns ungefär en flytande gräns mellan mina egna sysslor och job...

Av maricici - Tisdag 4 aug 13:42

Har jag lyckats få en besökstid på hälsocentralen till den äldre grabben. Visserligen ett par veckor framåt då hans läkare är tillbaka efter sin semester, men ändå en besökstid. Och jag återkommer om andningsbesvären blir akuta under tiden.   Har...

Av maricici - Måndag 3 aug 23:52

    Ny perenn favorit. Inte alls så kinkig som jag läst om, utan den ser rätt självgående ut. Lite extra kogödsel och vattnat vid torka är det enda jag gjort. Det lustiga med den är att kronbladen tar tid på sig att utvecklas, och det som syns...

Av maricici - Lördag 1 aug 13:53


Hoppas att juli tog allt regnande och att det blir lite fler soldagar denna månad. Att det har bara blivit tre baddagar kan jag ta med ro, men nu är det så att min tomatkart behöver lite sol för att bli sådär röda, saftiga och ätbara.  Däremo...

Av maricici - Lördag 1 aug 13:44

Då blir det pitepalt till middag       Med massor av fläsk inuti och lingon och smörklick brdvid. Finns däremot inga fler bilder på oss i den här serien. Antar att vi gått i paltcoma. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se