Ensparkibaken

Alla inlägg under november 2016

Av maricici - 7 november 2016 12:00

http://skma.se/inte-rasist-men-tilldelas-2016-ars-elsa-pris/

Priset delas ut av Svenska kommittèn mot antisemitism och om priset kan man läsa

här:

http://skma.se/elsa-priset/

och här är sidan som fick priset:

https://www.interasistmen.se/

och för den som söker debatt, eller tvärtom vill visa sitt stöd är Facebook sidan alltid aktiv:

https://www.facebook.com/irm.se/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf


 Och lite om sidan och FB-gruppen från mig personligen:

Min personliga kommentar är att ryktesspridningen om gruppen som oseriös, en hatsida bland alla andra, en  enögt proislamistisk sida har fått ett tufft motargument i och med detta.

Svaret på ryktesspridningen från följare brukar annars vara att sidan granskar SD-politiker i egenskap av makthavare och maktfaktor, vad vill dom som faktiskt får en röst över oss alla. Detta innebär inte att man godkänner religöst förtryck från andra religioner där det förekommer utan att man helt enkelt tycker att SD inte har dom rätta svaren.


Att det skulle vara en hatsida är så fånigt att det skulle inte ens behöva bemötas och kommer väl mest från dom helt okritiska SD-följarna. Däremot så är det ett lite tuffare debattklimat där man kräver att SD;s följare ska vara väl pålästa och ha belägg för sina påståenden, helst med källhänvisningar. Och visst, den här sidans följare är precis som alla andra vanliga människor inte perfekta och ibland kan man känna att man balanserar på gränsen. Men man försöker så gott man kan.  En avvägningsfråga som jag själv skrev en gång, en debatt för inte heller bli för artig och tandlös.


Att sidan skulle vara "vänstrextrem" eller "vänsterstyrd" är en missuppfattning. IRM är politiskt obunden och det innebär att man inte har någon politisk agenda man för ut. Följarna kan också vid förfrågan hittas från dom flesta politiska partier.


Sidan censuerar inte inlägg men har sina regler. Uthängningar av adress och bostadsort av vem det än vara må raderas och den skyldige blockeras från sidan, klart antisemitiska inlägg och inlägg som bara innheåller hotfulla  personpåhopp som enda ingress raderas också.

Sedan så händer det att man som följare väljer att personligen blockera någon. Vad jag sett så handlar det mest om någon som misstänks köra multipla konton eller på annat sätt är oseriös eller folk som bara kommer in för att spamma sidan med påståenden.


IRM försöker enligt egen utsago inte omvända några väljare utan granskar SD som makthavare. Sedan är det väl upp till väljarna själva i ett take it or leave it. Och det inställningen genomsyrar också kommentatorsfälet.



Av maricici - 6 november 2016 21:15

så är det när du travar omkring i pyjamas mitt på dagen efter en lång sovmorgon. Möjligtvis vet du att du bor i ett glesbygdsområde när du hälsar med ett "Det var inte i går"  brygger kaffe och brer mackor med skinka och mimosasallad som inget hade hänt. Fortfarande iförd pyjamas. Eller också händer det överallt och hela tiden.

En tjejkompis. Vi träffades på en förfest för 35 år sedan, kände att vi var på samma våglängd direkt och på den vägen.

Om hon fortfarande känner det efter att ha mött en stirrig, grusögd figur i julröd mimmi pigg pyjamas. Klockan tolv på dagen.

Vi kom i alla fall överens om att vi borde träffas oftare.

Skumläser nättidningen och ser vad jag missat under min time-out från social media. Åhå?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23862359.ab

Fick in första hinten från Malena Ernmans officiella FB på min startsida och blev lite förvirrad av inledningen "

En kompis till en kompis försökte boka Storkyrkan för en satanistisk musikfestival. Men dom sa nej. Censur!!"

Va? Varför skulle dom det? Vem har det nu brunnit hos?  

Men greppade ganska snabbt att hon försökt sig på en kul metafor.

Undrar också vad är en "vänsterliberal?" Något nytt samarbete över blockgränserna.

Undrar också om man får både folkstormen mot SD-partyt och Mattias Karlsson i skallen om man säger att man tror inte att det var det "vänsterliberala samhällsklimatet" som var den avgörande faktorn.   Tyckte precis att hotellchefen sa något som jag tolkade som affärskontakter i intervjun och att det var den avgörande faktorn.

Kan inte vara kul att sitta i ett kommentatorsfält klämd mellan två eldar- på så sätt är jag glad att man timade min tillfälliga time-out.

Eller att Saudi är en livsviktig affärskontakt för vårt samlade BNP om det kan vara en förklaring. Hela den historien är för övrigt så skruvat hycklande. Man skäller på hotellchefer och Löfven, samtidigt som man lever tjockmagat gott på samma BNP, och då menar jag samlad kritik och inte bara den från SD.

Sticka huvudet i sanden och flasha med sin egen höga moral, utan att komma med några alternativa förslag.

När man passar den bollen till mig brukar jag alltid sparka den ut från planen.


Konstaterar vidare att det snöar överallt utom just här

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23860862.ab

vi har bara ett millimetertjock lager på marken och jag vet inte om jag ska vara avis eller glad. Å ena sidan vill man ha en vit jul men å andra sidan vill man helst städa bort den på tjugondag knut.

Har i alla fall börjat samla ihop årets jullista på Spotify.

Smakprov:




Av maricici - 5 november 2016 22:00

Enligt tradition minnesdagen för alla helgon som inte tillägnades en egen dag, eller alla dom som blev över. Idag; en allmän minnesdag för nära och kära som inte är helgonförklarande men däremot speciella och värdefulla för sina anhöriga.



    En av minneslundarna i Anundsjö kyrka. Här brinner många ljus idag, ljus som utstrålar alltid älskad, aldrig glömd.

Tänder mammas speciella ljus och lägger ner en kruka vit ljung. Minns mamma som brukade åka långt och vintersmycka sina föräldras grav just denna helg. En tanke till en liten men ändå så stor och stark dam som lärde mig vikten av att stå på egna ben framför allt. 

   Lite längre bort finns en minnestavla med namnen på alla som har sin aska spridd här. Närvarande på det lite österländska planet där man reinkarneras i den vackra omgivningen enligt mitt synsätt. Läser minnestavlan och ser bekanta namn. Mammas släkt, vänner, barndomskamrater och nybekanta namn från dom två centralorterna gör att hennes livs historia kommer i snabbrepris. en askgravlund är väldigt personlig på sitt sätt.

Pappas gamla arbetskamrat och hockeysupporterkompis ska också ha ett ljus. Och så ett till Lill-Hans.  

 

Farfar, farmor och älskade farbror Gösta. Farbror Gösta som inte fick några egna barn men hade ett bästa kompis förhållande till alla sina syskonbarn. Ett litet ljus smyckar deras gravsten.

Det börjar skymma ute och vi tänker bege oss hemåt.

Inne i kyrkan samlas andra till minnesgudstjänst.

Pratade med en närboende via Facebook i kväll; det lyser så vackert i mörkret just nu sa hon.

Det lyser extra vackert denna natt, där varje ljuslåga signalerar Alltid Älskad, Aldrig Glömd.

Alla Helgons Dag 2016

Av maricici - 5 november 2016 00:34

   

Det bästa med mörkret är att det går att lysa upp med diverse arrangemang. Man värmer upp med lite levande ljus och sedan ökar man på med julbelysningen. Jag och sambon har kommit överens om att lysa upp måttligt, och hoppade därför över en fasadbelysning av lasermodell från Rusta. Hä va int det som stod på inköpslistan utan 10 kg potatis, 1 rödkålshuvud, 2 kg Ingrid Marie (äpplena alltså), 1 påse clementiner och så gräddkola i lösvikt. Det var lite mera också men vi ska inte bli långrandiga. Noterade också att det varit ljusmanifestationer vid Sollefteå och Ö-viks sjukhus, men hade ingen möjlighet att delta då det varit extra körigt här hemma en tid. För den som vill titta så har Jonna Jinton både text och bild från Sollefteå på sin blogg. Lyckades för övrigt sockerchocka mig själv med gräddkola av fudgemodell under läsningen. Har min lediga helg och har släppt allt utom tanken på att jag ska vara riktigt snäll mot mig själv och plocka ut alla måsten. Till att börja med ska jag ha en lång sovmorgon och sedan ska jag käka frukost och läsa ett par papperstidningar. Funderar också på att döpa om bloggen då nuvarande namn tycks ha spelat ut sin roll, men har ingen lust att radera den.

Det nya namnet sitter väl på undersidan; Ett glesbygdsliv, eller ett himla glesbygdsliv, eller t o m ett jävla glesbygdsliv beroende på dagens innehållsförteckning.


Av maricici - 3 november 2016 01:04

hurrat där man ska hurra och gjort tummen ner där man ska göra tummen ner för rollkaraktärerena.  Tittar på den vanliga klagomuren på FB-sidan och undrar om dom inte ger upp snart. Tittar in på ett par ställen och undrar hur många som vet att så här kan det faktiskt nästan gå till i verkligheten.

Och man får inte bete sig sådär respektlöst mot patienter med en mört i baken.

Inte undra på att stackarn tuppade av.


Och nu ska jag packa grabbarnas badkassar och komma ihåg för i morgon att säga till chauffören att den äldre grabben ska åka till badet ändå. Ordinarie assistent var på utbildning så det skulle bli inställt i veckan, men så hade dom lyckats hitta en vikarie till i morgon bitti.

Kommer just att tänka på att jag skrev i början på året att det här skulle bli det bästa året ever..

Tja, har kunnat långpromenera i motlut för första gången på länge i sommar, har hittat kortisoninjektioner som förbättrar artrosen, grabbarna har mått bra förutom ett par rejäla förkylningar och några skavsår, sambon gick att knyckla in på förtur på väntelistan, man har äntligen börjat uppmärksamma slakten på LSS-lagstiftningen på allvar. Kort sagt så är det faktiskt en ingång till det bästa åren i mitt liv..




Av maricici - 2 november 2016 15:41

från siten kokaihop. Beräknat till 4 portioner i orginal men vi fick ihop det till 6-7 och ett par matlådor på köpet.

 

700 gram fläskfile

4 tsk dijonsenap

1 stor röd eller orange paprika

3 st vitlöksklyftor

1 medelstor hackad gul lök

1 msk tomatpure

1 pkt färska champinjoner ca 2 hg

1 msk kalvfond

2 msk flytande honung

2 dl creme fraiche (lättvarianten fungerar också)

3 dl mellangrädde

2 krm salt (efter smak)

2 krm svartpeppar (efter smak)

smör el margarin till stekning



Stek köttet i mindre skivor. Krydda. Fräs den hackade löken med finhackade vitlöksklyftor och grovt hackad paprika.

Skiva och stek champinjonerna, lägg allt i en gryta.

Tillsätt resten av ingredienserna, sänk plattan till medelvärme och låt koka ihop, minst 10 minuter.

Jag ändrade lite, tog laktosfri matlagningsgrädde för kokihop och spädde med lite vatten då det kokeihop väl mycket. Creme fraiche brukar jag tillsätta efter kokning för bästa resultat.

Serverade med kokt potatis och en grönsallad.





Av maricici - 2 november 2016 15:34

Jepp, det blir tårta idag också!     

 

Dottern fixade den denna gång. Jag var ute i grannbyn på apoteks och lite andra ärenden och är nyhemkommen på bild. I påsen från granngården; Talgochfröfyllda kokosnötter, om småfåglarna själva får välja. Har mest talgoxar, blåmesar och en och annan domherre på besök.

 

Lite Halloweenprylar som följde med Scooby Doo tidningen satt inte helt fel i alla fall.


Av maricici - 2 november 2016 13:46

Vanligaste kritik; Varför har du så tråkig vinjett?

Svar; Det är inget fel på min frukostkopp.    Vinjetten illustrerar väl hur jag ser ut när jag sitter och bloggar antar jag.


Andra frågor; Vilket tema har bloggen?

Svar; Den följer inget speciellt tema utan är en mix av intryck som förmedlar mitt vardagsliv i ett nötskal eller något.

Kategorirubrikerna ger en hint.


Varför raderades den tidigare bloggen?

Svar; Det är inte den första som raderas utan den tredje på sex år eller så. Jag känner själv att nu har den här spelat ut sin roll och så börjar man om på nytt. Det handlar ofast om övervägande samtalsämnen som inte längre känns aktuella.


Frågor om mig;

Om bloggintrycken och min nätfigur stämmer överens med min person IRL?

Svar; Det första folk brukar reflektera över är att jag inte är så spontan och öppen som jag ger intryck av och det andra är att jag är så kortväxt.

Så du menar att det är två personer, en nätfigur och en annan IRL?

Svar; Nej, det är samma figur. Det handlar alltså om hur man uppfattas av andra.


Du har politiska kommentarer ibland, vart står du politiskt?

Svar; En komplicerad fråga där jag kan sträcka mig till att jag är partipolitiskt obunden. Det som komplicerar den är att man alltid har egna åsikter om vad andra säger, hur skulle man själv vilja att det såg ut om man fick bestämma osv.

Att inte ta ställning till partipolitik är en sak, men däremot så är det svårt att inte ha några åsikter alls. Eller det mesta handlar om politik här i världen vare sig man vill eller ej.

Och religion?

Och religion! Det mesta av samhället och därmed politiken vilar på en kristen värdegrund,ibland är det svårt att göra ett skiljetecken. En annan grej som komplicerar saken.

???:

 Att jag som ateist har en avvikande uppfattning i mångt och mycket enligt magi och livsåskådningskategorin.

Apropå religion; Vad tycker du om påvens besök?

Svar; Måste säga att det gick min näsa förbi, eller det berörde inte alls. En fråga för dom aktivt troende tycker jag.


Vad gör du helst när du är ledig?

Beror på humör; under aktiva perioder är jag mycket ute i skog och mark, annars så gillar jag att koppla av med musik och ett glas vin eller en bra bok och en påse gräddkola.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards