Ensparkibaken

Alla inlägg under november 2016

Av maricici - 12 november 2016 21:42

Här:

Av maricici - 11 november 2016 20:37

Satt och tittade på det här programmet i går kväll;

http://www.svtplay.se/video/11039561/edit-talkshow-med-parisa-amiri/edit-talkshow-med-parisa-amiri-sasong-2-stockholmssyndromet

eller rättare sagt jag tittade bara på första inslaget med Karin Jonsson och Maxida Märak.

Tja, vad ska man säga?

Att det stämmer väl åtminstone angående kultur och musik att ska man ha ut sin röst på riksplanet så måste man ha kontakter i Stockholm. Och om vi nu tar landsändan Norrland så finns det väl inte så få begåvningar kulturellt/musikaliskt osv, och rätt så många smarta också. I inslaget såg vi faktiskt två.


Och detta med glesbygdsnormen och bemötande om man avviker eller sticker ut.

Nu känner jag inte till Jokkmokk men jag kan tänka mig att det finns en Jokkmokksnorm som inte innehåller samiska musiker/musikproducenter/aktivister. På sin höjd ska man vara lite lagom turistbrorschyrig för att passa in.

Och generellt sagt så reagerar folk lite olika på upplysningarna om hur det kan gå till i det fördolda. Det vanligaste är att man värjer sig med ett "nej, inte är vi såna" och förmodligen är det så på sätt och vis, det är bara det att man oftast sitter fast i normen och vänder sig mot den som avviker istället för att rikta sig till dom "som är såna", med ett DETTA ÄR INTE OKEJ.

För övrigt så är det svårt att berätta något genrellt. Det finns precis som Karin Jonsson sa en rätt stor innehållsförteckning i glesbygden, och det är inte så att man vill förminska problemen utan snarare att man vill lyfta fram den som representerar något annat. Vad man upplever på nätet är att den bilden har väldigt svårt att nå ut.

Ungefär där det finns peanuts som tycker att den Norrländska filmstereotypen är rätt häftig.

Möjligen är det förväxlat med det "rätt häftiga" i att leva nära naturen, både moder natur och ursprungsmänniskans.

Skillnaden mellan konsten att få vara sig själv och att få vara en scumbag.


Vi kan ju uppdatera med en presentation av Glesbygdsgirls också och den följer som sagt var ett brett spann med över 15 000 medlemmar från hela Sveriges landsbygd från norr till Söder, från byn i utkanten med 2 innevånare till närmaste tätort och det finns även utflyttade medlemmar bl a till Australiens glesbygd.  Åldersspannet är också brett, uppskattningsvis från runt 18 till 60+. Och att "girls" inkluderar även äldre damer och icke-cis personer. Lite svårt att detaljbeskriva vad man pratar om i en sluten grupp men samtalsämnen general är en ganska bra beskrivning. Sedan har det också bildats undegrupper för vissa ämnen t ex Glesbygdsgirls snackar urban norm.

Det där med hög och lågutbildade tycker jag inte berättar så mycket om var man står annat än i yrkesverksamhet, men ja, det finns nog både och i gruppen.


Avslutar med något helt annat, ett R.I.P till Leonard Cohen som gick bort nyligt. Med min egen favorit- First we take Manhattan.

Passande cover till dagens inlägg för övrigt.







Av maricici - 11 november 2016 17:13

Försökt jobba bort tvättberget innan den äldre grabben kommer hem med sin veckotvätt, dammat och kånkat iväg alla kartonger efter storröjningen till loppis. Gå in och titta och håll omsättningen rullande som jag sa till dottern, underförstått nu ska jag inte ha med mig något när jag kommer ut igen.

 

Den här t ex. Tunika i bomullstrikå märkt KappAhl med lite mera naturfärgad botten i verkligheten. Brukar inte gilla mönster annars men det här fastande jag för av någon anledning. Pris; 35 kronor. Som hittat.

 

Och dom här två. En lång hemvävd bordslöpare i min älsklingsmodell, pris 10 kronor och så en pocket av en amerikansk filmskapare, författare, journalist och politisk aktivist och humorist. Pris 5 kronor.

Ska börja läsa i kväll.






Av maricici - 10 november 2016 00:15

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23884820.ab

Nu äntligen har den kommit hit. Det har känts lite torftigt med det där upp och nervända vädret där vi har haft en centimeter max, medan andra är översnöade. Norra Ångermanland, södra Lappland och bortåt Jämtland har man undrat vilken snö alla dillar om? Här ha det int kommi nästan nå.  

Och första frågan är har Stockholmspolitikerna inte tagit itu med den nya vädersituationen än? Det sas ju till för flera år sedan. Uppenbarligen saknas resurser att ta hand om snön.

Slå oss för bröstet och ge goda råd-sånt gillar vi  

Den andra frågan är, får vi äntligen en vit jul? Här har vi andra "problem" som består av att vi inte är vana vid gröna och regniga jular. Man sitter håglöst och petar i sin julmiddag och hör regnet skvala utanför, mumlar något om klimatförändringarna och tycker livet är pest. Funderar på att gå ut och skotta första omgången från gårdsplanen, men nej, det får sparas tills i morgon.


Av maricici - 9 november 2016 18:00

Ärligt talat så blir det inga grahamsfrallor idag. Hittade en massa som har högre prio än att baka. Bl a så har jag PA-tjänstgöring mellan 15:30-21:00 med ett litet middagsuppehåll just nu. Chorizoslantar i stark tomatsås med kokt ris och morotsraita till.

Yngste grabben var övernöjd. Han åt två portioner.

Fullbordar ett par kommentarer jag lade in mot bättre vetande och stänger fältet igen.

"Vad skulle du ha gjort om du var dem"?

Förmodligen inte sett mrs Clinton som annat än det minst dåliga alternativet, sjungit med i SAY10, och rivit symboliska bibelsidor så det stått härliga till och medan jag konstaterar att det där systemet är kollapsat från grunden och förmodligen kommer jag inte att rösta på någon annan än mig själv! 

Suckar åt ett inlägg som försöker smita från en rak fråga från mig genom att yra något om klasskamp medan jag nynnar "You say god and i say SAY10!" 

Undrar vad Trump gör just nu och vart det bär hän nu när det är dags att lägga bort maskiskostymen och stila till sig mot resten av världen framför allt. Never mind, det sköter väl dom personliga rådgivarna.

Medan vi andra återvänder till Sverige och vardagen.






Av maricici - 9 november 2016 13:45

Grattis Trump. Du behöver inte bekymra dig om invandringen, folk massutvandrar till Canada.  

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23879925.ab

Och välkommen till blåsningen alla fattiga och missgynnade som röstat, han tänker inte göra ett dugg mera för er än någon annan har gjort. Möjligtvis tänker han plocka bort Obamacare, enda möjligheten för dom lägre inkomstklasserna att ta en billig sjukförsäkring.

Och ett stillsamt grattis till analysen; känslomässig retrorik som får folk att gå igång . Den var faktiskt klockren och gjordes av någon amerikan under valvakan (lade inga namn på minnet)

Grattis till alla som skrek ut sin frustration utan svar, ni sökte en ledare som gjorde likadant. En ledare utan svar som "säger som det är". Ser ni den klockrena retoriken? Trump gör deras spegelbild och vinner känslomässiga röster.

Det sägs att folk tröttnat på " det intellektuella" spåret hos demokraterna.

Naaaawwwww!!!  

Ni skulle ju bli snäppet vassare, smartare, mera intellektuella.

Man behöver inte nödvändigtvis en massa pengar på banken och fina skolor för att skärpa hjärnvindlingarna.

Det går bra med självstudier. Möjligtvis är det svårt att nå toppen av hierarkin på detta sätt men man kommer åtminstone längre än ingenstans.

Och man blir inte fattigare av det, det lovar jag.Ancestry: Själv kommer jag från en fattig släkt som höll bildning högt och det gjorde visst Michelle Obama också.   


Inga kommentarer från vännerlistan ännu, förmodligen har dom gjort kväll där borta-och förmodligen är dom flesta besvikna över resultatet. Det har hintats som så.

Om dom inte emigrerat till Canada.

Själv stänger jag alla svenska kommentatorsfält. Det är nog ingen mening att säga att ni är grundlurade av två enkla retoriska knep, "vi och dom" och se er i en spegel. Dessutom så är jag ingen känslomänniska i grunden, och har inga svar till känslomässiga ordsvall som låter som knastriga cornflakes.

Och rata listan "Det värsta med Trump är..." med ett ALLT, ALLT, ALLT!

Idag kommer jag inte att finnas på internet. Idag kommer jag att stå i köket och baka grahamsfrallor och knåda degen i besvikelse och frustration.

Som vanligt så gäller det att bryta ihop och komma igen.



 





Av maricici - 9 november 2016 03:00

   Inga överraskningar än så länge. På min vännerlista har man gjort sin plikt och röstat, enligt små badges och texter. På vem står det inget om och jag vill inte vara ofin nog att fråga. USA, ett land med lågt valdeltagande och det förklarar väl "jag har röstat" kampanjen.

Förklaringen jag fått är att det är ett land med stora socioekonomiska klyftor och att läget känns hopplöst, "ingen bryr sig på fullt allvar ändå". Och det skulle förklara Trumps framgångar, den klassiska missnöjespolitikern.

Läser kommentarer om Marilyn Mansons nya musikvideo SAY10. "Shocking" skrivs det överallt.

"As an artist my duty is to ask the questions. The viewer must answer them.” sagt av honom själv.

Stänger datorn och återvänder till TV;n. Ska titta en stund till och sedan har jag lovat yngste grabben att vara uppe pigg och fräsch kl 06:00 som vanligt.



Av maricici - 8 november 2016 13:46


   Hur mysigt som helst

   

Fast ibland så....

Min personliga isskrapa

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards