Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 27 november 2016

Önskar er en fin första advent

Av maricici - 27 november 2016 12:27

men utan bilder av det där välstädade stämmningsfulla köket som alla andra mobilfotat. Vi har helt enkelt inte hunnit bli färdiga med pyntandet och enligt plan b så skulle vi ta det med is i magen och som det kommer.

Köksbordet är fullsmockat med kartonger, papper och tomtar som väntar på att komma på sin rätta plats, med andra ord så fullt med brännbart så vi har inte vågat tända adventsljusstaken.

Den äldre grabben och jag åt någon slags hotellfrukost på rostat bröd, apelsinjuice och kaffe. Och så knyckte han min ena macka och smet, jag orkade inte säga stopp och inte orkade jag fixa en ny.  


Ringde upp boendet för att höra hur det var med pappa och det var hög feber, men ätit lite frukost och så var syster tvåan där och höll på att se till att han fick i sig lite lunch. Ringde upp henne istället och hon tyckte att han såg lite piggare ut idag trots febern. Idag orkade han vara vaken småstunder, det gjorde han inte i går.

Kom överens om att jag skulle åka dit i morgon förmiddag istället när alla andra är på sina jobb. Inte jag, jag har åtta icke arbetstimmar mellan  7 och 15,(hej FK!)

Dom ringde för övrigt från boendet kl 4:30 i morse, hade råkat trycka på återuppringning på mitt samtal från igår kväll.

Blev nostagisk när jag tänkte på dom sista timmarna på ett nattpass där man är trött, fnissig och halvlummig.   


Tittar på trädgårdsinspiration överallt. Lönnen är spotupplyst men skulle haft en liten snöklädd cafegrupp under sig för att markera nivåskillnaden i trädgården. Just nu är det ingen snö, bara is och när det börjar snöa kommer den att snöa över totalt så det får faktiskt vara.

Dom vackra äpplena upphängda i ett snöre har jag testat, finns inte en fågel som tittar åt dom däremot är det en strykande åtgång på dom talgochfröfyllda kokosnötterna. Och våra rådjur är för väluppfostrade för att gå in i andras trädgårdar och palla äpplen eller nåt sånt. Dom håller sig hur som helst till foderhäcken som grannen satt upp en bit in i skogen på andra sidan.  

Och nu har vi i alla fall bestämt oss. Vi ska ha EN liten laserspot som lyser upp klättertomten som brukar hänga på ett av fönsterblecken. Förr satt han i ett trassligt ljusnät och kom ingenvart.

Men den köper vi in nästa helg när grabbarna åkt iväg till korttidsboendet.

Trevlig advent på er alla!  




 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards