Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2016

Precis vad jag förutspådde

Av maricici - 23 augusti 2016 22:01

http://www.allehanda.se/vasternorrland/solleftea/sjukresan-till-ornskoldsvik-blev-en-lang-och-dyr-mardromsresa-for-82-arig-sollefteabo

Extra långa resvägar som tär otroligt på sköra äldre människor. Det var tillräckligt illa med samkörningen av sjukresor där man brukar sitta övertaliga och inklämda som sillar i en vanlig taxibil, en smärre olägenhet för oss som är i någolunda bra kondition men katastrofal för en äldre och ibland också dement människa.

Men nu gällde det inte detta utan nedläggning på nedläggning.

Andra kan ibland tycka att vi som bor i Ö-vik fick ju ortopedin och så borde det  vara bra men nej, gud, nej! För det första finns ingen Ö-viksbo som tycker att det inte ska fungera i Sollefteå, det handlar inte bara om solidaritet med grannstan utan att kravet är en fungerande sjukvård ÖVERALLT.

Och för det andra står vi själva på tur med BB och den fina välfungerande barnkliniken som haft hand om grabbarna emellanåt, från deras första år till dom fyllde 18. Alltid lika proffsigt och alltid med samma fina bemötande.

Och det mesta ska till länssjukhuset i Sundsvall där det redan råder kaos och personalbrist..


http://www.svtplay.se/video/9994164/riket/riket-sasong-1-avsnitt-2?start=auto


Öppnar länken och tittar på programmet Riket om mindre kända delar av Sverige, denna gång om Ådalen, mest om Sollefteå sjukhus och folkrörelsen runt om. Tittar på introt skotten i Ådalen 1931, där det röda tåget sjöng internationalen och det jäste i dom missgynnade leden. Tittar på det aktuella tåget, en rekordstor folkrörelse som slöt upp den dagen för att protestera mot landstingsledningen som är mest S-märkt. Det bestod inte bara av Solleftebor utan också folk som kom från närliggande orter.

Känner ja jävlarannamma, än är vi ute och går!

Titta gärna i slutet av filmen på grabben som menar att man måste ta svåra beslut även om det bär en emot. Visst ser han, livet är fullt av svåra beslut och smällar man får ta men nu gällde det inte detta utan att det tagits vanvettiga och helt inkompetenta beslut, där det påstås finnas en anledning till "sparförslagen"-en vanskött ekonomi.

Åh ja, vi vet. De e söm å tala vä väggen som vi säger i Anundsjö.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Lördag 16 juni 12:30

   Så här såg det nästan ut förr i tiden då fäbojäntan, oftast gårdens llillpiga vallade korna till sommarbetet. Då; med en näverkont på ryggen och en vidjekvist i handen att schasa korna med. Själv hade jag en gammal mormor fd vallpiga som visade, m...

Av maricici - Lördag 16 juni 11:30

                       Skyltade vandringsleder där dom gamla fäbostigarna gick.      Kvarnen från utsidan.   Bäcken som rinner mellan två närliggande små skogssjöar, Djupsjön och Lillsjön. Inne i kvarnen finns en "gästbok" på väggarna ...

Av maricici - Lördag 16 juni 01:30

Läkarbesöket avklarat med det snöpliga i att mitt frikort gått ut dagen innan. Och annars så tog han nya prover (2 rör blod på lab) angående psoriasisartrit som han misstänker att ledvärken kommer ifrån. Han  tittade på fötterna, skulle fortsätta smö...

Av maricici - Onsdag 13 juni 16:19


Vad jag ska göra då? Först har jag ett läkarbesök på Fredag förmiddag, rutinkontroll av psoriasisen. För det andra ska jag stryka julgardinerna som alla andra gjorde i Januari. Har en litet fack med icke akuta textilier och där ligger dom kvar. ...

Av maricici - Onsdag 13 juni 00:15

   Blåklockor och smörblommor   Prästkragar   Kanadagäss   Blå flickslända   Citronfläckad kärrtrollslända   Favoritvy   ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se