Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2016

Precis vad jag förutspådde

Av maricici - 23 augusti 2016 22:01

http://www.allehanda.se/vasternorrland/solleftea/sjukresan-till-ornskoldsvik-blev-en-lang-och-dyr-mardromsresa-for-82-arig-sollefteabo

Extra långa resvägar som tär otroligt på sköra äldre människor. Det var tillräckligt illa med samkörningen av sjukresor där man brukar sitta övertaliga och inklämda som sillar i en vanlig taxibil, en smärre olägenhet för oss som är i någolunda bra kondition men katastrofal för en äldre och ibland också dement människa.

Men nu gällde det inte detta utan nedläggning på nedläggning.

Andra kan ibland tycka att vi som bor i Ö-vik fick ju ortopedin och så borde det  vara bra men nej, gud, nej! För det första finns ingen Ö-viksbo som tycker att det inte ska fungera i Sollefteå, det handlar inte bara om solidaritet med grannstan utan att kravet är en fungerande sjukvård ÖVERALLT.

Och för det andra står vi själva på tur med BB och den fina välfungerande barnkliniken som haft hand om grabbarna emellanåt, från deras första år till dom fyllde 18. Alltid lika proffsigt och alltid med samma fina bemötande.

Och det mesta ska till länssjukhuset i Sundsvall där det redan råder kaos och personalbrist..


http://www.svtplay.se/video/9994164/riket/riket-sasong-1-avsnitt-2?start=auto


Öppnar länken och tittar på programmet Riket om mindre kända delar av Sverige, denna gång om Ådalen, mest om Sollefteå sjukhus och folkrörelsen runt om. Tittar på introt skotten i Ådalen 1931, där det röda tåget sjöng internationalen och det jäste i dom missgynnade leden. Tittar på det aktuella tåget, en rekordstor folkrörelse som slöt upp den dagen för att protestera mot landstingsledningen som är mest S-märkt. Det bestod inte bara av Solleftebor utan också folk som kom från närliggande orter.

Känner ja jävlarannamma, än är vi ute och går!

Titta gärna i slutet av filmen på grabben som menar att man måste ta svåra beslut även om det bär en emot. Visst ser han, livet är fullt av svåra beslut och smällar man får ta men nu gällde det inte detta utan att det tagits vanvettiga och helt inkompetenta beslut, där det påstås finnas en anledning till "sparförslagen"-en vanskött ekonomi.

Åh ja, vi vet. De e söm å tala vä väggen som vi säger i Anundsjö.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Måndag 21 jan 01:30

två avbrutna inbrottsförsök och en stulen bil och den misstänkte försatt på fri fot enligt polisen-händelse. Okej då.. Har inte varit så mycket på nätet i helgen så jag fick infon först genom grannsamverkansgruppen. Håll ögonen öppna. Okej. Dotte...

Av maricici - Fredag 18 jan 22:43

dom mår bara fint båda två. Den yngste satt och myste i den jättestora TV-soffan i samlingsrummet när jag ringde och frågade hur det gick. Och den äldre grabben hade skrattat hela vägen hem i taxin. Möjligen skrattade han hela vägen till banken med t...

Av maricici - Fredag 18 jan 07:26

- Nu åkte han   - Ja    Inte ofta jag inte är hungrig vid frukost, men ibland så händer det. Vid händelse av vinterkräksjukan och så nu. Tvingade i alla fall i mig en macka och försökte räkna upp fördelar med yngste grabbens permanenta flytt. K...

Av maricici - Torsdag 17 jan 22:19

Yngste grabben är glad och förväntansfull, han tycker det är hur spännande som helst och så ska han ju få komma hem på helgerna till att börja med.Och så har han fått sin nya säng som ska stå här hemma levererad i dag, den ser ut att ha fått godkänt....

Av maricici - Onsdag 16 jan 21:23

Sambon tar ut sin pension och jag fortsätter assistuppdraget för den äldre grabben till han hittat ett passande boende så kommer det att fungera ekonomiskt om vi ser över onödiga utgifter och.. Herregud vad många dom var när man börjar räkna, alltså ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se