Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2016

Precis vad jag förutspådde

Av maricici - 23 augusti 2016 22:01

http://www.allehanda.se/vasternorrland/solleftea/sjukresan-till-ornskoldsvik-blev-en-lang-och-dyr-mardromsresa-for-82-arig-sollefteabo

Extra långa resvägar som tär otroligt på sköra äldre människor. Det var tillräckligt illa med samkörningen av sjukresor där man brukar sitta övertaliga och inklämda som sillar i en vanlig taxibil, en smärre olägenhet för oss som är i någolunda bra kondition men katastrofal för en äldre och ibland också dement människa.

Men nu gällde det inte detta utan nedläggning på nedläggning.

Andra kan ibland tycka att vi som bor i Ö-vik fick ju ortopedin och så borde det  vara bra men nej, gud, nej! För det första finns ingen Ö-viksbo som tycker att det inte ska fungera i Sollefteå, det handlar inte bara om solidaritet med grannstan utan att kravet är en fungerande sjukvård ÖVERALLT.

Och för det andra står vi själva på tur med BB och den fina välfungerande barnkliniken som haft hand om grabbarna emellanåt, från deras första år till dom fyllde 18. Alltid lika proffsigt och alltid med samma fina bemötande.

Och det mesta ska till länssjukhuset i Sundsvall där det redan råder kaos och personalbrist..


http://www.svtplay.se/video/9994164/riket/riket-sasong-1-avsnitt-2?start=auto


Öppnar länken och tittar på programmet Riket om mindre kända delar av Sverige, denna gång om Ådalen, mest om Sollefteå sjukhus och folkrörelsen runt om. Tittar på introt skotten i Ådalen 1931, där det röda tåget sjöng internationalen och det jäste i dom missgynnade leden. Tittar på det aktuella tåget, en rekordstor folkrörelse som slöt upp den dagen för att protestera mot landstingsledningen som är mest S-märkt. Det bestod inte bara av Solleftebor utan också folk som kom från närliggande orter.

Känner ja jävlarannamma, än är vi ute och går!

Titta gärna i slutet av filmen på grabben som menar att man måste ta svåra beslut även om det bär en emot. Visst ser han, livet är fullt av svåra beslut och smällar man får ta men nu gällde det inte detta utan att det tagits vanvettiga och helt inkompetenta beslut, där det påstås finnas en anledning till "sparförslagen"-en vanskött ekonomi.

Åh ja, vi vet. De e söm å tala vä väggen som vi säger i Anundsjö.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Torsdag 16 aug 00:00

     Dom självsådda penseerna. Översta bilden; En aprikosfärgad som växer strax utanför rabattkanten, hade dom för något år sedan. Undre bilden; På garageuppfarten växer minipenseér som jag hade planterade jag minns inte när-hur länge kan pensefrö...

Av maricici - Onsdag 15 aug 23:25

        Inte vårt dessvärre. Hittas inom sjukhusområdet i Ö-vik. Har ett sentimentalt förhållande till det sjukhuset; där föddes jag, där låg jag inne på barnkliniken med en bortopererad godartad tumör i ljumsken, där gick jag vårdgymnasiet, där ...

Av maricici - Onsdag 15 aug 20:16


 

Av maricici - Tisdag 14 aug 22:15


Ullmo frysta Turkiska. Många med miniattyrklor men jämna i storlek annars.  En aning mera dillsmak vore önskvärt men dom var i alla fall ätbara. Kompletterat med Västerbottenspaj och en grönsallad efteråt. På den andra bilden; En broccoli och ädelo...

Av maricici - Tisdag 14 aug 08:14

Bilbränder på flera platser i Västsverige enligt DN Vittnesfilmer som visar svartklädda maskerade springa i samlad tropp från platsen sprids på sociala medier. Frågan är bara hur man kan veta att det rör sig om ungdomsgäng? När jag skulle beskriva...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se