Ensparkibaken

Alla inlägg under juli 2016

Av maricici - 25 juli 2016 15:00

och dom gånger vi oroar oss för våra barn så är det för att a) dom inte kan avstå från motionsrundan i högsommarhettan och b) om dom verkligen tagit med sig tillräckligt med vätskepåfyllning, räcker verkligen en liter vatten till 15  km?

Och att risken för skogsbrand är påtaglig just nu. Det är vanligt med små brandungar häromkring, runt järnvägsspåret, gnistor från tågen brukar antända den torra marken men det brukar deltidsbrandkåren fixa på ett litet kick.

Har något förändrat ens livssyn så är det den stora skogsbranden i Västmanland. Det började också med en liten gnista och så en fatal frisk vind som gjorde att elden blev ostopp bar.

Vi har en större badplats på andra sidan sjön där vi brukar häcka som omväxling ibland. En dag ser man brandrök på motsatt sida, en gnista från tåget, det här fixar deltidsbrandkåren på ett kick. Inga badgäster som funderade över vindstyrka och spridning, att dra sig hemåt och hur fort det kan gå. Inte innan den stora skogsbranden i Västmanland.

Sånt man borde oroa sig mera för-inte vilka som ev smyger i buskarna på kvällarna.

Jag var ute och sökte katt sena kvällar i veckan, är man kattvakt har man ett ansvar för att utekatterna kommer in i ordning. Några karlar i buskarna såg jag inte till men däremot kvinnor med barnvagnar på kvällspromenad, inga molotovcocktalis syntes till men däremot ett par bebisar med sötchocksvarning. That´s it.

Never  mind, nu har alla flyttat från det IRM-inlägget till ett annat, det handlade visst om mr Avpixlats funderingar angående sexuella läggningar

Och dessvärre har jag inte haft tid att förkovra mig i dom djupa funderingarna, dom kom nog för övrigt lite ur fokus för mr Avpixlats underrubrik, det visste ni inte om mig. Kan kontra med att jag har en fadderfamilj genom Hoppets Stjärna, en mormor med två barnbarn från Lettland sedan flera år tillbaka. En energisk liten kvinna som förvaltar sin hjälp till självhjälp bra.

Däremot har jag aldrig pussat någon tjej, inte på det sättet i alla fall. Bara kompispussar på svenska flickor/kvinnors traditionella vis.

Vad det nu kan innebära, min heteroläggning är vare sig bättre eller sämre  än andra sexuella läggningar. För dom som frågat efter min agenda.





Av maricici - 24 juli 2016 17:05

       

Av maricici - 24 juli 2016 10:11

I kväll kommer katts ordinarie familj åter till hans stora glädje, och vi har en veckas ledigt kvar innan tidspassningen kör igång igen.

Juli månad har galopperat iväg snabbt.

Och idag ska vi iväg på förmiddagsbad, innan dottern reser iväg till sitt i eftermiddag.


Snabba tidningsrubrikerna;

Att "politisk korrekthet" gör oss dummare

Helt otippat för vissa håller jag inte med.

Hela uttrycket används bara som ett retoriskt grepp för den som vill att man ska ändra åsikt om något och berättar inget i sig. "Politisk korrekthet" är i sin korrekta användning applicerbart på alla grupperingar som har sina normer.

Inte helt otippat för vissa så tycker jag att man ska vara sin egen gud så långt det går, eller att använda sina egna tankegångar och dra slutsatser, det gör man inte om man bara köper andras åsiktspaket. Oavsett om det handlar om den rådande samhällsnormen eller den mindre gruppens värderingar.

Thorbjörn Fälldin död i den höga åldern av 90 år

Om den gamle statsministern och centerledaren kan man säga mycket, bl a att han in i det sista arbetade för en levande landsbygd och ett levande Ångermanland.

Och att han hade tre saker gemensamt med Stefan Lövfen, Båda från Ångermanland, statsminister och båda har opponenter som försöker förminska dom genom deras bakgrund, som den "enkla svetsarn", och "den tröge bonden" som det lät på Fälldins aktiva tid. Hursomhelst;

Thorbjörn Fälldin. R.I.P gamle man.  



Av maricici - 22 juli 2016 19:55

Värmerekordet 31 grader för två år sedan tog vi inte idag, men det har varit behagliga 26 grader och mulet, en perfekt dag för utomhusbad. Yngste grabben härjade som en hummer i vattnet, han blev inte trött, men det blev jag. Ungefär där avsaknaden av engångslinser gör att jag kunde bara ligga på rygg och flyta.

Eller möjligtvis där jag inte har några diskussionsämnen på gång, jag tänkte möjligtvis fortsätta att studera det där pyret som vill bli stor och stark som alla andra (AB kultur)

Känns egentligen ganska förutsägbart, hela världen är full av pyren som vill bli stora och starka, en tiomiljonerdussinvara om man säger så. Sveriges vanligaste nick, eller världens äldsta yrke om du så vill..

"Men du då, vad vill du bli när du blir stor?"

"En magiker, elitist och icke en del av systemet, käre bror"

Skriv något bra själv dåh..

En egen bok med titeln "Den panikartade vägen ut ur systemet eller översättningen av TSW, compleat witch or what to do when virtue fails, översatt, vad göra när ditt järnrör gått itu?

Det gick av under en magisk duell med pyret, och på den vägen är det, ja...

Första översatta kapitlet; Learn to be stupid, min egen favorit. Med humorn som vapen.

Hmm, den borde väl handla om ockult filosofi, värdenihilism och magi skulle jag tro. Nej, det finns inga pyren som har en huvudroll mig veterligen.

Det är alltid intressant att hitt något som drar igång ens vidgade medvetande, inte nödvändigt för utvecklingen alla gånger, men ändå intressant..

Därför snöade jag in på artikeln.







Av maricici - 22 juli 2016 11:55

dagens två samtalsämnen med hört på Facebook som  enda gemensamma nämnare. Det första tillhör samtalsämnena IRL, som glädjande nog får stöd av patienterna i Sundsvalls sjukvårdsområde som påpekar att läget på Sundsvalls sjukhus redan är kaosartat och dom får inte in  fler patienter med hjälp av skohorn ens.

Eller att hitta en viktig debattröst som kommit helt ur fokus.

Det andra samtalsämnet rann ut i sanden ungefär där ingen förstår hur man kan vara både för och emot något på samma dag. Att det eventuellt finns såna som är värre är inte ett svar.


Här var det meningen att jag skulle nedteckna min åsikt om sexuella läggningar och transpersoner, men så kom ett par saker emellan a) grabbarna vill ha sin dagliga utevistelse fortast möjligt och femårsdagen av Utöya (har inget tangentbord med norska bokstäver) massakern..

Så det får ligga på vänt tills vidare..

Så här va; var och en sköter sitt och skiter i andra,men det ser ju ut att vara en övermänslig svårighetsgrad för dom svaga.

Uppdaterat med den äldre grabben som åtminstone ville sitta och njuta av sjöluften idag. Däremot så ville han inte testa att bada fötterna trots enträgna försök.

Påminner mig själv om att inte kladda i IRM,s minnestråd till den som slog alla med häpnad genom att undra om allt är glömt och förlåtet i morgon så man kan ta upp tråden då?

Konstaterar bara att på vissa fördäck verkar det saknas en och annan matros.

Nej Anders, det var inte en "enskild galning" utan ett terroristdåd med bakomliggande politisk/religösa motiv.

Ett sådant som förtjänar en egen minnesdag. Varför inte? Den 11;e September har ju sin.





Av maricici - 21 juli 2016 11:37

har faktiskt inte hunnit titta på termometern nu på morgonen.

Sambon är ute och röjer sly på tomten, dottern är borta och vaktar katt och grabbarna är precis färdiga med sina inomhussysslor. Den äldre grabben skulle gå och vila en stund. Den yngste vill åka och bada. Inte nu, vi måste fixa utejobbet först, längre framåt kvällen kanske..

Försöker få med den äldre som ser frågande ut, han föredrar inomhusbad och väntar till DV;s bad kör igång i början av September.

Men åka bil och köpa en glass skulle kanske vara något.

Började på en artikel om Teratologens i AB kultur och distraherades av en debatt om någon misshandlande busschaufför på Öland. Ärendet är under utredning och då kan jag lämna det hela därhän istället för att sitta uppkopplad och irritera mig på alla tandlösa försvarstal som poppar upp på bildskärmen likt leende pokémons.


Läser papperstidningen; Sexårig flicka dog-nu anmäls akuten. Försöker sätta mig in i detlajer medan bestörtningen över ännu ett föräldrapar som mist sitt älskade  barn gnager i bakhuvudet.   Svårt att gå via artiklar då mycket är sekretessbelagt, men jag har för mig att misstänkta skallskador ska övervakas på IVA. Det var då åtminstone så när äldste grabben åkte omkull med mopeden och hjälmen sprack. Men den äldste grabben har brakat i golvet med huvudet först två gånger i samband med grand mal anfall, båda gångerna kom distriktsköterskejouren hem och till korttidsboendet, tog puls och blodtryck och informerade om hur vi skulle agera om hans tillstånd försämrades.

Mobilmiss ställd till det för hemtjänsten-att man måste göra en avvikelserapport på en icke fungerande mobil är en sak, men sen.. Alldeles för mycket personal försökte ställa tvättmissen tillrätta - ställd mot det andra klagomålet-hemtjänst lämnade våt tvätt att mögla i tvättmaskinerna! Det är inte första gången jag är med om ett improviserat lagarbete för att få den omkullstjälpta dagen på fötter igen, men det är då första gången jag ser klagomål på en väl fungerande hemtjänst.   

Loggar in på FB och får in IRM,s senaste rubrik i newsfeed; Pokemon Go-underrättelseoperation från CIA?

Skriver raskt in ett överensstämmande svar och konstaterar Det är Drakfors, Eklund och så jag -och likväl rör dom sig på bildskärmarna...

Stäner alla webbläsare och går- vem behöver Teratologen i en värld där all överträffar dikten-oupphörligen?

Av maricici - 20 juli 2016 15:36

När man tillbringat x antal timmar på stranden i högsommarvärmen, kommer hem och tar itu med grusiga badkläder, handdukar och så börja tänka på middagen.

Den där speciella känslan då man bara mår bra och det känns så lätt att fixa.

Sommarkänslan.

Sommaren personifierad.

Det var faktiskt ganska folktomt då vi tillhör förmiddagsbadarna. Har märkt att stranden är uppdelad i tre, för, eftermiddags och kvällsbadarna. Av någon anledning så är det ganska få som ser morgonpigga ut. Räknade till sammanlagt en familj.

Enda   var att jag som vanligt glömt att skaffa dom där engångslinserna och kunde inte doppa skallen.

(Här skulle det varit en bild men vi brukar inte ta med kameran vid planerade bad. Det finns inget tidsutrymme för att fota)

Annars så har jag fortfarande bara koll på semesternyheterna;

Spelas det pokémon på landsbygden?

(svar; ser ut som dom håller på att sätta ihop ett crew i grannbyn, och att dom inte verkar ha problem med täckning och sånt)

Vad gör du med dina röda vinbär? (tips, recept och inspiration)

Kan jag behöva, har fastnat i gelefacket då ingen dricker saft här längre och ärligt talat så hade jag funderingar på att lämna årets skörd till fåglarna.

Nu är det som sagt tid att njuta av ledigheten och det faktum att det händer ingenting. Men ett par sommarbilder ska  vi ha:

   En häger på tillfälligt besök

 

Dags att plocka en hallonpaj till efterrätt  

 

Resterna av Juni


Och lite musik:


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards