Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 21 juli 2016

Det är några grader varmt

Av maricici - 21 juli 2016 11:37

har faktiskt inte hunnit titta på termometern nu på morgonen.

Sambon är ute och röjer sly på tomten, dottern är borta och vaktar katt och grabbarna är precis färdiga med sina inomhussysslor. Den äldre grabben skulle gå och vila en stund. Den yngste vill åka och bada. Inte nu, vi måste fixa utejobbet först, längre framåt kvällen kanske..

Försöker få med den äldre som ser frågande ut, han föredrar inomhusbad och väntar till DV;s bad kör igång i början av September.

Men åka bil och köpa en glass skulle kanske vara något.

Började på en artikel om Teratologens i AB kultur och distraherades av en debatt om någon misshandlande busschaufför på Öland. Ärendet är under utredning och då kan jag lämna det hela därhän istället för att sitta uppkopplad och irritera mig på alla tandlösa försvarstal som poppar upp på bildskärmen likt leende pokémons.


Läser papperstidningen; Sexårig flicka dog-nu anmäls akuten. Försöker sätta mig in i detlajer medan bestörtningen över ännu ett föräldrapar som mist sitt älskade  barn gnager i bakhuvudet.   Svårt att gå via artiklar då mycket är sekretessbelagt, men jag har för mig att misstänkta skallskador ska övervakas på IVA. Det var då åtminstone så när äldste grabben åkte omkull med mopeden och hjälmen sprack. Men den äldste grabben har brakat i golvet med huvudet först två gånger i samband med grand mal anfall, båda gångerna kom distriktsköterskejouren hem och till korttidsboendet, tog puls och blodtryck och informerade om hur vi skulle agera om hans tillstånd försämrades.

Mobilmiss ställd till det för hemtjänsten-att man måste göra en avvikelserapport på en icke fungerande mobil är en sak, men sen.. Alldeles för mycket personal försökte ställa tvättmissen tillrätta - ställd mot det andra klagomålet-hemtjänst lämnade våt tvätt att mögla i tvättmaskinerna! Det är inte första gången jag är med om ett improviserat lagarbete för att få den omkullstjälpta dagen på fötter igen, men det är då första gången jag ser klagomål på en väl fungerande hemtjänst.   

Loggar in på FB och får in IRM,s senaste rubrik i newsfeed; Pokemon Go-underrättelseoperation från CIA?

Skriver raskt in ett överensstämmande svar och konstaterar Det är Drakfors, Eklund och så jag -och likväl rör dom sig på bildskärmarna...

Stäner alla webbläsare och går- vem behöver Teratologen i en värld där all överträffar dikten-oupphörligen?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Måndag 10 dec 01:30

"Man kan inte mer än älska den här tiden på året då hela Sverige pyntas i rött, vitt och grönt"   Snott från en av supportergrupperna   Som vanligt så hinner jag inte ägna mig åt hockeyeftermiddagar som kör igång kl 15 men jag gick in...

Av maricici - Söndag 9 dec 19:36


vi öppnar den och finner ett avslutat magisnack på webben, alltså ska vi inte prata mera om det. Eller också kan vi dra den där om julens magi. Fick nämligen hem ett exemplar av den här boken i går:   Traditioner, myter och övertro från vikinga...

Av maricici - Lördag 8 dec 14:40

Vällde det ut en massa gula västar i fullt uppror mot Frankrikes president, mest folk från landsorten som är missnöjda och missgynnade. DN;s artikel som jag länkar till innehåller ett försök till analys över president Macrons tillkortakommanden oc...

Av maricici - Lördag 8 dec 13:28

Var det förstås hockeykväll framför TV;n och en skön MoDo seger med 3-2 över Leksand. Förmodligen så hade det varit ännu bättre att vara på plats i Fjällräven Center , speciellt med publiktrycket i går men man kan inte alltid få som man vill här i vä...

Av maricici - Torsdag 6 dec 23:42

Heter alltså webbsidan som dom hade ett stort reportage om i pappersupplagan av allehanda.se i dag. Sidan med sexhjälpmedel och annat smått och gott, och den där sidan som alltså brukar sälja via homepartyn. En seriös tillställning  där man testar pr...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se