Ensparkibaken

Alla inlägg under juni 2016

Av maricici - 5 juni 2016 11:30

  

Visa lite andra delar av "byn" än hyreshusen som alla redan sett; Björkvägen.

 

Också Björkvägen, på en Torsdag, sophämtningsdag.

   EFS Kyrkan; Här har låg och mellanstadiet sina skolavslutningar. Ur föräldrasynpunkt; Trångt, varmt och pinpackat med föräldrar, barnens eget program, i denna ljuva sommartid och den blmostertid nu kommer. Mina två äldsta spelade blockflöjt, själv framförde jag (dvs hela klassen) kända stycken av Evert Taube, bl a Änglamark och Sjösala vals. Grabbarna gick i en särskoleklass på Ängetskolan och hade en egen avslutning med sin egen lilla grupp, skräddarsydd för barn med särskilda behov som det brukar heta. I år blir det f ö skolavslutning igen men i "grannbyn, en systrdotter slutar nian. Bara föräldrarna får vara med i kyrkan och övrig släkt väntar utanför med blommor, mjukisdjur i blågula band, pussar och kramar.

 

Fontänen i parken

 

Populärt fågelbad sommartid

Folkhögskoleområdet



 

Ravinvägen

 

På andra sidan "byn", bron över Moälven

   Utsikt från bron som för övrigt är gammal och smal nog att inte kunna mötas två personbilar på.  

   Här slutar Mellansel.

Av maricici - 4 juni 2016 10:55

varför det kommit någon ny trend där människar visar upp sina storväxta kroppar, valkiga nävar, håriga ben, psoriasismärkta kroppsdelar osv på bild..

Min teori är väl att vad vi brukar kalla "vanligt folk" fått nog av att ständigt pekpinnas och profeteras för hur dom egentligen BORDE se ut.

Speciellt dom som trivs med sig själv och livet och inte förstår problemet alls.

Och så skapar man en antirörelse för alla som känner sig inom variabeln normala.

Med en viss glimt i ögat och mest på skoj hos många postare, inte för att dom inte tar sig själva på allvar, utan för att man kanske insett att livet är för kort för att hänga upp sig på småsaker.

Personligen så har jag hoppat över både ben och psoriasisvisningen då jag började kännas lite krystat för min del, och det var ju naturlig man skulle känna sig.

Bikinibilderna postades i en sluten grupp och i ett helt annat syfte så det var en annan femma.

Den att visa hur kläderna ser ut på något annat än modeller som är 195 cm långa och väger -55 kg. I bästa fall.

Ja på dom satt bikinin bra, men hur sitter den på en kvinnlig ölkagge eller en maffig E eller F-kupa?

Ja men äntligen får alla nätköpare och skyltfönstertittare som ligger över föreskriven samhällsstandard veta.

Bara för att man är tjock så innebär det inte att man vill ha ha kläder med en passform som säger hej och goddag till alla andra, och det var allt om detta.

Nej en sak till, alla tjocka passar inte bäst i vida kaftaner, vissa gör och ser helt gorgeous ut medan andra faktiskt klär bättre i lite tightare modeller. Det är mycket man får omvärdera i livet, ja.






Av maricici - 4 juni 2016 02:41

Solstrålarna som söker sig igenom en åskfront      

Typiska elledningar med typiska fåglar på

Av maricici - 4 juni 2016 02:24

   

jag har visst prata med en padda! Han var helt kamoflerad i jorden och jag råkade ta i honom när jag rensade ogräs. Jag höll på att skrämma ihjäl stackarn.  Förmanade honom att akta sig för gatan så han inte råkar ut för sin företrädares öde, att bli överkörd och hittad platt som en pannkaka nästa gång vi ses.  

 

Närbild på chokladskäran, den tog sig direkt. Rätt små blomkronor, ungefär som acklejan.

 

Och tittad vad som kommit upp bland rabarbern, narcisslökarna jag tryckte ner mest på skoj.


Av maricici - 3 juni 2016 00:00

så du är ute och klipper och klistar, eh granskar menar jag förstås..

Jo, jag såg dagens rubrik på FB-IRM om parapsykologi och övertro eller vad man ska kalla det

och det första som slår mig är att det här är inte riktigt mitt bord, tillhör inte vad man kallar "ljusvarelserna" eller whitelighters, eller den gren som har i mångt och mycket en kristen värdegrund. Oavsett om dom är antirasister eller ej.

Och där föll väl resten av frågelådan bort då då jag inte frångår min policy att hålla en låg profil och inte missionera i tid och otid.


1. Frågan om andra livsformer lämnar jag personligen öppen, men däremot så faller alla budskap med en ljus värdegrund bort. Eller det andliga som vi kallar det.

2. Värdegrunden är nästan exakt densamma hos världsreligionerna, det har för övrigt alltid varit vår första invändning.

3. Om vi säger så här, vad som gäller i första hand är om man uttryckt religös intolerans och vilken religion eller gren av den religionen som uttryckte det är egalt. Det är så man skapar nolltolerans.

4. Vi har ingen godkänd nivå som behöver gå i polemik om huruvida "min religion är bättre än din" alltså utblir denna sakframställan.

5. Ett bra "skydd" mot luddiga eller konstifika andebudskap är att vara sin egen präst, dvs ha en klar uppfattning om vad man anser vara rätt/fel/rimligt/orimligt, eller med andra ord att äga en viss grundtrygghet.

6. Det kräver tankeverksamhet och att man hela tiden prövar teorier och andras sanningar´och ibland får man omvärdera sina egna uppfattningar. Nope, jag har ingen uppfattning om "raser" som omvärderats, det handlar om framför allt om yttre olikheter som inte berättar något om en människas intelligens eller livskvalitet i övrigt. Däremot tror jag på arv och miljö och människans flockmentalitet som ibland fattar bra och andra gånger mindre genomtänkta beslut. Däremot så kan man hålla frågan öppen om denna mentalitet är genetisk eller en social konstruktion, åtminstone gäller det mig där jag står.

7. Jag tror inte på  chemtrails, budskap från andra världar och sånt. Däremot tror jag att det är där mångas undermedvetna börjar spegla deras egna rädslor.

8. Frågan om vi upplever en viss konkurrens besvaras alltid med ett tveklöst nej,  vi har helt enkelt olika målsättningar och aldrig mötas de två.


Avslutar med att överlämna ordet till High priest Peter H. Gilmore, The Satanic scriptures, under rubriken What, the Devil?

"We satanists understand that both truth and fantasy are needed by the human animal. It is a step towards wisdom when one knows with certainty wich is wich. Man relies by symbolism and metaphor when building a personal conceptual framework for understanding the universe in wich he lives. He has always invented hes own gods using hes carnal brain. From the Satanic bible: "Man has always created his gods, rather than his gods creating him." However, this act of creation is usally denied. history shows that the founders of religions claimed personal contact with the deity fabricated through their imaginations, and legions of followers bolstered that fiction. There is nothing wrong with fantasy, so long as an individual knows he is using this controlled self-delusion as a tool for dealing with existence. For we skeptical pragmatic, satanists, it is wielded the ritual chamber. Reliance on fantastic constructs becomes dangerous when the believers in spiritual religions dogmatically insist that their personal or collective fantasies are real in the world at large, that they are the only absolute truth, and then wait for the myth to guide them or try to force others to share this delusion."









Av maricici - 2 juni 2016 09:30

inte på grund av bloggtorka utan för det faktum att det rullade på med massor av vardagsliv och småprat hela dagen. Det blev sena kvällen och jag hade äntligen tid att sätta mig och fick ingivelsen att jag måste in på fujifilm, det skulle vara kul för grabbarna att ha var sin fotobok om deras dag. Hann göra och beställa den yngste grabbens och sedan kom åskvädret som legat på vänt hela kvällen med en nattsvart himmel äntligen igång. Bara att stänga datorn och gå och lägga sig.


Har i alla fall satt ut alla plantor och sått alla frön i pallkragen nu, sockerärtorna som såddes tidigt har börjat visa sig och i övrigt finns där höstmorötter (inte visat sig ännu), slätbladig persilja, luktärt, blandad sallad, ruccola och spenat. En rad av varje som test, blir det lyckat tänker vi expandera grönsakslandet.

Och så pratade jag med äldste grabben som äntligen sökt läkare för sin kroniska värk. Tja, dom tvekar mellan artros och psoriasisartrit och remiss är inlagd till röntgen till att börja med. Man konstaterar att det är just detta med psoriasisartrit att kraftigt angripna tå och/eller fingernaglar kan vara en indikation men så finns det folk som aldrig haft drabbad hud som diagnosticerats med psoriasisartrit. Hände för övrigt en kul grej när man konstaterade antydan till tennisarmbåge och patienten svarade att det kom nog sig av att han närmast varit spelberoende i början av sin sjukskrivning, och ut tittade en intresserad läkares; Coolt, vad spelade du då?  Sagt av en likasinnad.


 Började läsa Reportaget "Bakom murarna" i papperstidningen i går, och människorna och livet på Saltvik och glädjer mig åt att Allehanda.se tagit upp sin gamla socialreportageinnehåll. Förmodligen för att det ofta finns något som heter "vi och dom" och plötsligt tar "dom" gestalt av människor som man lär känna bättre. För övrig har jag själv medverkat i ett av socialreportagen för tjugo år sedan på ett heluppslag om hur det är att vara förälder till två barn med autism och utvecklingsstörning.

Jo tack, det känns fortfarande bra, men lite annorlunda, men med hela livskvaliteten i fullt behåll. Ta bara dom inrutade små vardagsrutinerna som ständigt ställs på huvudet och man får lära sig tänka utanför boxen så att säga.

Sen fick jag lära mig att det inte är synd om utvecklingsstörda utan att det är friska och livsdugliga människor på sina egna villkor och som förälder så finns det inget "vi och dom" mera, möjligen kan föräldrarna lära sig hur det känns att heta "dom" i vissa sammanhang men det är sånt man får ta med en klackspark.

Och som av en tillfällighet så har Come Together (ett samarbete mellan Sverige, Rwanda och Tanzania med målsättning fler tanzaniska och rwandiska barn och ungdomar med utvecklingsstörning och andra funktionsnedsättningar ska kunna gå i skolan) släppt sin skiva med BRA musik !

provlyssna på Spotify:





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards