Ensparkibaken

Alla inlägg under juni 2016

Av maricici - 24 juni 2016 17:00

   Här blommar

 

Finlands vita ros. Den heter så, en tuff pimpinellaros som är härdig upp till zon 8. Blommar från den här tiden och ungefär en månad framåt. Den har en stark blomdoft som får förbipasserande att stanna till och fråga om rosenbusken som doftar så gott. Och så älskar humlorna den.

 

Och en bit midsommaräng från grannbyn.

Fotade inte barnen som åkte lövad skrinda efter traktorn från det officiella firandet vid sjön (lägger inte ut barnbilder utan föräldrarnas tillstånd) men dom såg ut att ha haft kul och livade upp den lite sega stämming som råder i en hel och halvförkyld familj som inte kan delta i något. Och småtrollen från Timrå har också skickat en hälsning via Facebook, dom hade cirkus i en lekpark vid deras närområdes officiella firande tror jag.

 

Grabbarna bytte ut sill och färskpotatis till lunch mot pannkaka med jordgubbar och grädde.

Ärligt talat så fick vi andra samma fina idé.

    

Norrländsk sommarbild.


Musik, själv hoppar jag över dom stämmningsfulla traditionella låtarna som andas lovestories i slutet av kvällen och väljer en egen; något som speglar stämmingen i familjeföreställningarna under dagen bättre.

Varsågod.



Av maricici - 24 juni 2016 15:50

Till vänner och bekanta och alla andra som måste infinna sig på sina arbetsplatser inom vård och omsorg som vanligt idag.

   Utan er stannar Sverige!

Ha en fortsatt bra dag.

Av maricici - 24 juni 2016 00:54

och det enda jag sett framemot är grabbarna friska och lediga, inget nattvak och ingen klockradio som kör igång klockan sex i morgon bitti.

Har jag tur kan jag se fram emot att få sova till åtta.   Festen är inställd också, äldste grabben och hans sambo har dragit på sig en reprisförkylning och är nu inne på andra omgången. Dom kommer senare i sommar istället. Förberedelserna i år utgick som sagt var på grund av sjukdom och det blev ett sistaminutenquickfix, en sväng med dammsugaren, ungerska syrener på farstubron och laxrosa rosor samt en löpare med näcken och ett folkdansade par bredvid på köksbordet. Det får räcka så. Och så skulle vi grilla i morgon i alla fall. Yngste grabben ville hellre ha pizza.

Och så får jag titta på sjön på bild istället för att sitta vid den i år:

    

Men jag får sova i alla fall. Och så spela någon av låtarna från min sommarlista.

Av maricici - 23 juni 2016 01:42

            

Av maricici - 21 juni 2016 15:34

Iofs mår den äldre grabben lite bättre idag, febern är inte fullt så hög som i går eftermiddag och han kunde käka lite lunch. Okej, han valde den själv två tunnpannkakor, två äpplen och två vaniljglasspinnar. Huvudsaken att man får i sig vätska, den fasta födan blir vad det blir. Den äldre grabben säger; legalaize it!   Emellanåt står han i sitt fönster och tittar på underhållningen; farsan snickrar soldäck strax utanför. Yngste grabben har nyss kommit hem, han snorar också men har klarat sig från feber.

Tittade precis på voteringen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23043323.ab

Och har ingen lust att kommentera alls, annat än att det fortfarande råder delade meningar hos "folket", grupp a som inte vill ta emot några flyktingar i vilket fall som helst, grupp b som tycker vi ska ta emot och grupp c som egentligen tycker vi ska ta emot flyktingar men ser antalet överstiga möjligheterna att föra en generös och/eller human migrationspolitk.

Och dom flesta i den sista gruppen känner sig ganska låga just nu och tycker inte att det var egentligen det dom ville, men vad fan gör man? Vissa känner sig t o m som uslingar. Eller inte alls i form att prata med någon ur grupp a som fortfarande inte har någon likasinnad  eller grupp b som fortfarande har en likandan erkänsla för svältande barn från andra kontineter. Jag anklagar dom inte för det, det är omöjligt att hjälpa alla hur gärna man än vill. Det enda som hjälper är en global ekonomisk omstrukturering.

Tänker på boken jag läste som barn Skepp utan hamn av Lisa Tetzner Den fanns på vårt skolbibliotek och handlar om Judiska familjer på flykt undan en säker död-då förstod jag inte varför inget land ville rädda dom-nu tänker jag på min barndoms huvudperson Mirjam och känner mig riktigt låg.

Av maricici - 21 juni 2016 02:00

Går en snabbkurs i exorcism. nädå, jag läser den här upplåsta medan jag bevakar den äldre grabbens feberkurva. Efter 1 gram alvedon vid sjutiden sjönk febern till 37.9 och nu har snart verkan upphört och han ska ev ha påfyllning. 37.6 när jag var in vid halv ett och så gillar han inte tutet i örat som indikerar när det är färdigtempat. Har en örontermometer alltså.

Läser artikeln med en rysning och undrar hur det är möjligt att sådan vidskepelse lever kvar år 2016.

Det finns ingen satan. Det är en mytologisk figur som användes för att skrämma människor till blind lydnad. Punkt. Slut.

Däremot så kan tron försätta människor i affektiva tillstånd genom självsuggestion. Tron på att det finns en "ond"övermakt som kan ta deras arma kristna själ i besittning. Konsten att bli av med "Hornper" som han kallades i mina trakter är enkel, öppna den den stängda dörren till "mörkret" och konstatera att där finns faktiskt - ingenting.

Tänkte läsa ett silltest efteråt men tappade bort rubriken, det ser ut att bli en midsommar med sill istället för grill för nu börjar dom flesta insjukna, äldste grabben ringde i kväll och är inne på sin andra runda. Hans sambo likaså.

Vi kom överens om att avvakta ett par dagar till och se innan vi ställer in firandet. Annars har vi ju hela Juli månad på oss.

Var in till den äldre grabben. Antecknar; Temp 39.6, får 1gram alvedon novum, dricker 3 dl saft.

Funderar på att sova med ena ögat öppet, jag alltså.









Av maricici - 20 juni 2016 19:39

Ligger allanredan hemma i sin säng. Så här ser man ut när man har nästan 40 graders feber, snorar och hostar.

Själv hälsar han att det är ingen fara, skulle precis börja diska när morsan tryckte ner honom i sängen och kom ångande med alvedon och saft. hon är lite pjåskig, ja.  

      Och så här ser man ut när man försöker utreda skillnaden mellan alvedon och alvedon novum.

 

Kvällens middag för den äldre grabben i alla fall. Någon mat ville han inte ha.


Av maricici - 20 juni 2016 12:48

och sedan väntar en hel, lång, skön månad utan tidspress!  Håller på med nedräkningen för fullt och har inte övergett nätet helt,  bara det vanliga begränsad öppethållande sommartid som det alltid sett ut.

Och sen så är det allt annat som händer den här tiden på året, födelsedagar, skolavslutningar, middagar, midsommar och allt som ska fixas med läkare och tandläkare under deras begränsat öppethållande under sommaren.

Först går man och gnyr hela vintern för att det inte händer något och i Maj kommer hela ketchupströmmen.

Nu ska vi röja undan inför midsommar i alla fall och sambon håller på att bygga ut altanen med ett soldäck, samt en plats utomhus där vissa kan käka sin surströmming.   Dottern är  ute på skogshiking, enoenhalvmil skulle dom gå idag. Yngste grabben väntas hem 15:00 och den äldre på Torsdag.

Och nu ska det fortsätta dammas och dammsugas och så ska jag spela en Springsteen..

Nej, inte den..

This land is your land får vänta för nu ska jag spela min sommarlåt:



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards