Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 13 juni 2016

Fortsättning följer..

Av maricici - 13 juni 2016 20:15

och för att börja där jag slutade så raljerade jag inte i förra inlägget. Alla Norrlandsboende jag mött har skrattat igenkännande, jo då så där kan det kännas inombords ibland under snörika vintrar.

Då känns det bra med en snöfattig vinter då och då, tills notan ska betalas på vårkanten med ihjälfrusna ömtåliga växter.

Den här våren grävde jag upp fjärilslavendel och en vacker pion.


Läser artikeln igen utan fatta vart man vill komma, annat än till en idyll där alla mår bra.

Nah, så enkelt är det ändå inte mig veterligen, på landsbygden bor det också människor som mår dåligt.

Om man ser till dom grova strukturella dragen så håller dom på att avvecklas.

Vi har gått från industrisamhälle till högteknologisamhälle vilket innebär att en massa människor blivit överflödiga och arbeten som utfördes manuellt kommer aldrig igen.

Punkt två; man satsar helhjärtat på ständerna, även i landsbygdsregionen och dessutom ska det hela benas upp i storregioner med mera än halva Sveriges yta som en enda. Med allt vad det innebär av konflikter mellan olika landsändar som inte har samma målsättning och behov.

Under veckotidningsytan med natural mindfulness, natural wildlife och hela middevitten ligger man i som en rem. En skola till som ska läggas ner, en BB-avdelning på det lilla sjukhuset, nästan hela bygget i en annan småstad, några äldreboenden ska centraliseras.

Och känner sig ganska vanlig-och personlighetskluven där man plötsligt kickar ett arsle som försökte säga något om stadsgrejen. Folk vill ju bara må bra, så låt dom göra det då!


För övrigt så konsumerar vi också för mycket, sagt med oss själva som referensramar. Ungefär i klass lågbugdet och medeldyrt.

Frågade nyligen mig själv varför vi köper nytt numera, det gick ju bra när ungarna var små, vi var fattiga som löss och handlade bara på second, för att vi var tvugna.

Sagt och gjort, vi behöver inte köpa nytt bara för att vi kan.

Tänker på konsumbussen som körde ut varor till yttersta glesbygden när jag var barn.

Där var mörkt, trångt, och utbudet av varor skulle inte räcka till att  fixa en hel middag i  dag. Men dom hade syrliga karameller och godisklubbor och då överlevde jag.

Men numera kan man beställa det mesta på internet.

Och hämta ut det hos närmaste postombud, då man är försedd med minst en bil och körkort.

Jag frågar inte vart vi är på väg någonstans utan hur vi hamnade här.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards