Ensparkibaken

Alla inlägg under maj 2016

Av maricici - 3 maj 2016 00:51

 

Dottern 17 år (i mitten) och systerdöttrarna 11 och 4 år. Vart tog tiden vägen någonstans?

Av maricici - 2 maj 2016 00:51

Någon undrade över innehållet i handväskan och det såg ut så här:

   Plånbok, myntbörs, snusdosa, clip-on, solglasögon med styrka, Klädroller i väskformat, kundvagnsmynt, bilnycklar, halstabletter, läppbalsam, presentkort på blommor (bortglömda), pillerask med antihistamintabletter och lite annat praktiskt.

Sitter och nattläser lite och insprierad av Sofia Axelsson så drar jag mina vänner från djurriket, och det har alltid varit en

Boa Constrictor och så Kameleonten och av sagor så har jag den gamle Rumpelstilzchen som nummer ett.

Lägger ifrån mig boken och förbereder mig för att göra kväll.


Och avslutningsvis, musik för en ensam vandrare:







Av maricici - 1 maj 2016 16:06

Jo, jag har alltså tittat in till Borlänge via webbtv några gånger och har faktiskt inte så mycket att kommentera. Det hela såg ju ut att gå lugnt till, en incident med en motdemonstrant som inte kunde stå stilla, men annars inga konfrontationer utan man håller sina manifestationer på var sin planhalva.

Och det är alltså vad tredje part har att anföra.


Om jag blev titulerad så vill jag först klargöra att vi är individualister med ett förvisso gemensamt kontex men dom individuella svaren kan variera något beroende på uppnådd nivå och personlighet hos den tillfrågade.

Om vi håller oss till dagens ämne folkförrädare och random så är det så att vi också har en plan. Det som för den oinvigde kan se ut som ännu en flumreligion som röker rökelse och svävar på ett moln, har faktiskt en förändrande vilja som vi tror på och kallar ultimat.  Så visst kan det  kännas lite provcerande om man har en dålig dag. Men för att hålla nivå ska man ha ett så stabilt psyke så man inte känner sig provocerad av andra ideologier, organisationers eller religioners vilka som helsts kontaktförsök, märk.

Samt att dom flesta av oss väljer att berätta om oss själva och vad vi står för istället för att framföra kritik, direkt eller som i detta fall genom tredje part.

Det sätt som förefaller mest konstruktivt.


Tja, vad svarar man på det då?

Skillnaden är att vi är inte kristna utan står för något helt annat, något som man kan kalla ett helt nytt koncept eller åtminstone ett försök att skapa ett sådant.

Skillnaden är att dom flesta av oss haft en helt vanlig Söndag idag, några firar fruktbarhetens tid och dom grundmurade ateisterna har en helt vanlig dag, inget speciellt med den.


Jag lyssnade lite på Mona Sahlin och hon var lite bekymrad över den tilltagande extremismen i samhället. Väljer att inte sätta citationstecken runt extremist för att innebörden är grupperingar som vänder sig emot den nuvarande ordningen och sedan så kan man ju ha lite olika definitoner, vissa räknar bara grupper som utöver våld och terror medan andra räknar in allt som rör sig utanför systemet eller etablissemanget som vissa kallar det.

Vi och med vi menar jag kontexet i diverse svart eller mörkermagiska ordenssällskap är inte pacifister eftersom det vi säger att det strider mot en människas egentliga natur, skillnaden är att vi förespråkar förändring per evolution istället för revolution.

Om vi vänder Gamle Tyr åt rätt håll så ligger det till så här vi nämner inget om jihadister därför att dom aldrig söker sig till våra ordenssällskap. Orsak; gemensamma nämnare saknas helt. Det händer däremot att enskilda kristna ur den och den organisationen gör kontaktförsök, anledningarna kan variera men dom gemensamma nämnarna är oftast, men inte alltid nationalitet. Inte alltid för att dom flesta ordnar godkänner alla ursprungsnationaliteter så länge dom delar ordens värderingar.Andra dras till konceptet svart magi som har sitt ursprung i kristendomen enbar men sedd ur den moderna förpackningen som används idag så har vi inget gemensamt med deras livsåskådning.







Av maricici - 1 maj 2016 12:03

Jag skrev ny vår, nytt år som bloggrubrik i går och den wiccanska kalendern skriver idag Beltane- Majdagen, en fruktbarhetsfestival.

Nu står jag ganska långt bort fram wiccarörelsen per livsåskådning men tycker verkligen att det ligger något i detta med fruktbarhet och när livet börjar spira på nytt. Ens egen livsenergi inräknat, det var därför jag satt rubriken Ny Vår-Nytt År i går. Det ligger en instinktiv logik i detta och ingen vet varför man envisas med att fira nyår mitt i smällkalla vintern då allt ligger i träda.

Nyfiken på Wicca och den ljusa sidan? Jodå, visst kan jag länka, tryggt förvissad om att jag icke är konkurrenshotad någonstans.   


Dessutom har jag vädret med mig så det passar bra med att fira fruktbarheten, genom att ägna mig åt lite trädgårdsarbete i mitt fall. Småplantor ska skolas om, rabatter ska ses över, vissna växdelar som fått vara kvar som skydd och lä för vinterns småfåglar ska städas bort, dom sista höstöven som inte hanns med innan snön kom ska räfsas upp. Detta mitt i en högtrycksrygg som lovat oss temperaturer upp till 23 grader i slutet av veckan. Men hur det blir med den saken får vi väl se.


*Host, host* Ska vi fram med dom tjugo frågorna en sista gång?

Jo, jag hann titta in på IRM i går, Sidan som granskar SD, därför ägnar jag mig inte åt att kommentera fler.

Jag rädd för vilka sa du, för smr? Nej nu mister har du trollat färdigt efter både Sofia Axelsson, Thomas Karlsson och hela Dragon rouge, vad dom än har för motiv för att inte beblanda sig med angelägenheterna i ringens mitt så är det inte människofruktan.  

Nope, jag behöver inte veta mera, är faktiskt inte intresserad - på riktigt!

Tittar in som läsare av alternativ media, du sa ju själv att den behövs.

Jo då, IRM, ETC med flera kallas också alternativ media, fast med andra valörer av mynten då.

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om aktuella åsikter i en helhetsbild, ja. Allt för många har sprungit rakt in i en vägg under föreställningen om att alla ska dela deras livssyn.

Samt för den som ska arbeta som tredje part och inte ta ställning för något annat än sin egen sak.


För övrigt så tittade jag in i går, idag tittar jag på filmklipp från stora kosläppen runt om i landet. Eh, nej dom är inte stressade som någon påstått, inte vad jag sett, dom brallar runt med vinterns överskottsenergi en stund och sedan så tar dom det lugnt och njuter av friheten. Det är så där det ser ut när hjordar förflyttar sig på ett naturligt sätt.

Fjantigt, tycker du det?

Själv tycker jag att ett av dom få friskhetstecken i det här samhället som jag sett är människor som kommer och vill gotta sig åt deras nyvunna frihet.

Det är inte fjantigt att vilja att djur ska ha det bra, det var faktiskt kännetecknande för det gamla bondesamhället. Allt annat kom med profiten. Du har väl hört talas om den där killen som ägnade sig åt polisbrutalitet om man misskötte sina djur? Han som kallades hustomten. Det finns svenska traditioner värda att spara på, bl a denna.






Av maricici - 1 maj 2016 01:43

          

Av maricici - 1 maj 2016 01:26

       

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards