Ensparkibaken

Alla inlägg under maj 2016

Av maricici - 11 maj 2016 12:17

han hälsar, han firar den på sitt DV med den traditionella tårtan till eftermiddagsfikat och så på korttidsboendet på kvällen.

På så sätt får han ett extra firande när han kommer hem i morgon med mera tårta, hamburgare och pommes till middag och så paketöppning.  

 


Annars; Så kan man tro att jag har ett torftigt liv, då frågan om vad jag ser fram emot besvaras med Nästa Kortisonspruta! men det är väl det som kallas ögonblickets ingivelse. Finns ju annat; handelsträdgården öppnar för säsongen, midsommar, grabbarnas semester, vår semester och så vidare i all oändlighet.

Fick för övrigt 15 likes på en bikinibild, i VKKS FB-grupp men stor sak i det, det kanske blir som förra sommarn, kallt, kallt och aldrig badväder.

 

Midssommarklänningen, fick fatt i sista exemplaret och det här är enda bilden som fanns kvar.

Frågan om vi i glesbygden inte gillar att klä upp oss är kanske besvarad; rätt så många av oss har jobb på gång mesta delen av dagarna och då faller det sig mest naturligt att vara fritidsklädd.

Tänk bilden ovan, i stallet, i ladugården, i köket, i hundgården, uppe på traktorn, i trädgårdslandet och där ligger svaret.


Av maricici - 9 maj 2016 08:30

den mellan kl 06:00 och 07:00, som det brukar skrivas i lönerapporteran.

Väckning, påklädning, rakning, frukost, medicin och tandborstning timat så allt är klart när taxin anländer.

Och sedan finns det alltid något att göra om man vill. Bläddrade igenom Söndagens DN utan att riktigt förstå vad jag läste, gör ett nytt försök när jag vaknat till liv, drack ett par koppar kaffe med en ostmacka till. Laddade en tvättmaskin med våta handdukar och gick ut och sådde sockerärtorna. Ett gäng trädgårdsmyror hade börjat bygga bo i ena pallkragen och protesterade vilt mot den brutala av hysningen. Sambon går i renoveringstankar, han hittade trädgårdsmöblerna som vi köpte när vi flyttade in 1985 och konstaterade att dom bara behövde lite färg så skulle det vara klart. Sen så skulle vi försöka städa upp uterummet i dag, det där som förvandlas till ett sorgligt litet förråd i Oktober, lite som Kalles och Långbens husvagnssemester.

Planerade midsommar tillsammans med äldste grabben i går, han vill komma hem och grilla. Kom just på vad jag ska sätta för punkt i "Traditioner ni överfört till era barn" som hittills varit ett oskrivet blad. Möjligtvis därför han tillhör grillmästarna som brukar fixa spännande marinader och stå vid grillen och jobba.

Tömde också mitt 30-liters akvarium i går, det hängde med till Sundsvall och en liten kille som älskar fiskar. Hans far hade visst varit akvarist i sin tidiga ungdom så det ordnar sig nog.

Idag har jag hunnit planera middagen och upplysa yngste grabben, en enkel köttbullesallad, på kalla industriköttbullar (ekologiska i alla fall), kalla makaroner och en tinad påse, ärtor, majs och paprika. Och så Rhode Island dressing till.




Av maricici - 8 maj 2016 15:39

   Det är min tur att ha innejobbardag *Bläh* Plock, disk, laga frukost, lunch, mellis och middag och se till att badkläderna är i ordning för säsongsavslutningen i morgon. Sedan blir det inget mera för än i Augusti. Jo, dom håller till på paradiset, i en tränings och rehabbassäng, men avslutningsdagen brukar den som kan och vill få dra en runda på äventyrsdelen.

För min del kom jag på att jag måste ner och köpa solskyddspray inför utesäsongen på DV. Men den här värmen skulle visst bara vara i dag, sedan skulle det sakta sjunka till det normala Majvädret, mellan 10-15 grader, mulet och tidvis regn.

Jo, jag såg debattartikeln om arbetskläder för personal på gruppis, och antar att det inte är vår stora fråga som jag tänker ägna mig åt. Men några "brukares" och anhörigas stora fråga är det i vart fall eftersom förbundet tagit upp den, det är bara för alla andra att respektera. Själv har jag fortfarande smygslakten på LSS-lagen som den viktigaste frågan, då det påverkar negativt som jag antytt någonstans. Nej, jag har inga skräckhistorier om sönderrvina kläder och det och det, för det första har all personal tystandsplikt och för det andra så är det integritetskränkande och yttras bara där det är absolut nödvändigt för att få ett klart sammanhang. Jag vet bara hur tidsbrist, rubbade rutiner och personalbrist kan påverka, det får räcka så. Fokus sitter trots allt på människor som inte får hjälp att utevckla sina färdigheter och starka sidor. Slut debatt.


Av maricici - 8 maj 2016 01:28

   Hälsade på morfar på äldreboendet

 

Och gungade i lekparken på andra sidan gatan -HÖGT

Gick så segt att ladda upp bilder i kväll så det blev inte flera.


Här är också en kul bild, och träffande:

 

Man kan vara på många sätt, det hänger ihop med vars och ens personlighet, förutom

funktionshindrets art och grad då.




Av maricici - 7 maj 2016 00:22


   Plocka blommor

   

Två syskon och en godissnake

   

Men titta!

Dom här bilderna har Hampus tagit alldeles själv  

Av maricici - 7 maj 2016 00:17

 Lovade moster att posta lite bilder på hennes syskonbarnbarn. Här kommer dom!

         

Av maricici - 6 maj 2016 20:45

Jag har inte ADHD i vart fall, då skulle jag inte fixa den här hemmiljön upprätstående, det är bara att konstatera. För det första har jag två grabbar som ska ha hjälp med att strukturera en autistisk tillvaro, alltså kan jag inte ha likartade problem med detta.

Däremot kan jag inte tolka en längre bruksanvisning utan tar tag i prylen vad det nu kan vara och försöker räkna ut hur den fungerar. Det har med koncentrationssvårigheter att göra.

Jag medicinerar inte heller och tror inte på kostens undergörande effekt som samma motivering som vissa som inte tror på den traditionella skolmedicinens preparat; har ni märkt att det växt ut en jätteindustri med vitaminer hit och övriga kostttillskott dit, specialpreparat och tjosan? Dom lever inte på sitt ideella program.

Men det brukar jag inte berätta för någon, man ska aldrig ifrågasätta någon annans vinnande koncept.

För den delen så dricker jag kopiöst med kaffe och snusar, det kanske kallas självmedicinering?

Koffeinets uppiggande och nikotinets sedativa som möts i någon sorts balans.


Var in till stan och handlade färdig till den äldre grabbens födelsedag, chokladask, vetevärmare, nya nyckelringar till hans skåpnycklar och så sommarsvala t-shirts från Stadium.

Hemma igen såg jag att jag hann med en timmes powernap innan grabbarnas ankomst, vaknade av den yngre grabbens husesyn (taxin var tidig idag) och såg att det fattades en grabb. Var har du brorsan, kom han inte?  

Han kom och var ute i trädgården med sin far som mött upp vid taxin.

Började med veckotvätten direkt, skulle börja med maten, när den äldre grabben kom och visade mig något; Ett par vita WCT-brallor Limited Edition, tio år gamla och trasiga igen.    Dom går inte att kasta anser den äldre grabben, försökte erbjuda honom det liknande paret jag hittat i en Tysk webbshop i ren desperation, men icke.

Bara att ta fram symaskinen och börja laga för nittionde gången.

Nästan, det rök om spolen och maskinjävlen måste plockas isär och oljas in.

Och sen sy spruckna sömmar och ett hål under den äldre grabbens överinseende.

Aldrig mera ett plagg märkt Limited Edition!

Fixade snabbmat efteråt, potatisburgare från Felix, strimlad rökt skinka (utgångsdatum för två dagar sedan) och en coleslawsallad till. Lät ju enkelt men det tog 30 minuter att hitta receptet till coleslawdressingen just denna dag.

Skinkan både luktade och smakade okej så vi överlever nog natten.

Hjälpte den äldre grabben med disken, den yngste skulle sitta ute och lapa dom sista solstrålarna för dagen. Den äldre grabben är en fena på att skrubba med diskborsten men han kan inte koordinera händerna så han behöver hjälp att hålla disken.

Yngste grabben ville ha struktur och veta morgondagens middag och den strukturen hade jag inte hunnit tänka ut, med följd att han frågade om och om igen, med följd att jag fick ett tankeblock. Drog desperat till med en hämtpizza och det ska vi hålla på.

De äldre grabben skulle vila efter diskandet, jag satte mig ner för att blogga. Den yngre grabben tog en kökspall och knyckte ett par syltmunkar (morgondagens fika) bakom min rygg.

En eftermiddag är till ända.


Kan spinna vidare på gårdagen med mera Boney M mina egna sjuttiotalsfavoriter:




Av maricici - 6 maj 2016 08:34

Färskaste opinionssiffrorna från SIFO:

http://www.svd.se/ny-svd-sifo-miljopartiet-rasar-efter-krisen--lagsta-stodet-pa-10-ar

Och det ser väl ut ungefär som förväntat, Vänsterpartiet blev dom stora vinnarna i Kaplankrisen och SD fortsätter att tappa väljare till Moderaterna. Ska bli spännande att se var dom soffliggande mpväljarna tar vägen, om Vänsterpartiet får ett ännu högre uppsving eller om dom masar sig över till S. 


Andra delningen; Ebba de Witt-Brattströms hyllning till Beyoncé

Måste säga att jag också missat Beyoncé då det finns så mycket bra musik här i världen, eller det faktum att jag upptäckte Lady Gaga först. Hon vars framträdande inger känslan av  att äga. En hyllning till det kvinnliga egot-Born this way. Det absolut outgrundliga ansiktet även mot sin publik-Poker Face, man får känslan av att man trallar mot sin spegelbild. Bad Romance, spelet mot den manliga publiken och givetvis äger hon.

 Och så har jag missat Ebba själv, eller nyligen upptäckt rättare sagt, inte som feminist utan som en kulturtant med flexiblare tankegångar, hon som vågar ta klivet ut ur finrummet och titulera folkkulturen.

Sånt gillar vi.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards