Ensparkibaken

Alla inlägg under maj 2016

Av maricici - 26 maj 2016 19:16

          Eh, vadå?

 

 

Ingenting, jag tänkte inget alls  

 

Hur man gör vedkapningen roligare

 

Här föddes jag och bodde dom tre första åren av mitt liv.

Av maricici - 26 maj 2016 07:50

Herreje vad man kan drömma udda..

Blev för mycket sittningar i går med resultat att jag mådde skit på kvällen och gick och lade mig tidigt. Vaknade vid midnatt och tittade in till yngste grabben, han behövde kortisonspray i näsan och lite vatten. Såg att dottern diskat och städat bort röran på köksbänken. Tack   Lade mig, somnade om och fick en fråga i drömmen om vad vi skulle göra om kriget kom; syster ett var bekymrad över hennes ekorrstig (som ingen hört talas om i verkligheten) och jag hade någon udda bild av granskottsirap och associationerna gick till tallsåpa. Jag har ju i alla fall ett recept på såpa.

Det är sånt som gör att man reder sig i livets alla skiften  


Att göra idag; sitta och stirra på regnet utanför, åka iväg med en massa kartonger till återvinningen och koka köttsoppa och gå igenom alla FB-grupper som jag inte är aktiv i och gå ur dom.

Mmmm, det är nog dom flesta vid det här laget, utom MoDo-grupperna som har säsongsuppehåll och några lokala grupper om det och det.

Men Farm Heroes tänker jag behålla. Och Papa Pear, Pet Rescue, Candy Crush och Soda Crush. Fördelen är att om man tröttnar på något kan det ligga nere ett tag utan att man missar något. Precis, jag har inte alla igång samtidigt.

Av maricici - 25 maj 2016 21:07

Nu vart man sugen på något sött och det blev en tårta av upphittade ingredienser i kyl, frys och skafferi.  Superenkel, bakelsebetonad och godkänd av familjemedlemmarna som ätbar.


Blåbärschock


Ett paket färdiga tårtbottnar av sockerkaksmodell

ca 4-5 dl frysta och knappt tinade blåbär (har mina egenplockade och lättsockrade)

2.5 dl grädde vispad

100 gram smält blockchoklad (Använder Fazer ögon premium 70%)


Blanda blåbären med lite av den vispade grädden, det ska vara mera blåbär än grädde och bred mellan bottnarna.

Bred sedan  ett tunt lager smält choklad på översta tårtbottnen och låt stelna lite. Dekorera med resten av grädden och ringla överbliven smält choklad över. Toppa med valfritt strössel.

    

Just ja, låten som rekommenderades av ett syskonbarn, Disturbed och Covern på Simon&Garfunkels Sound of silence. Håller med, det var en mäktig variant som gick rakt in i livsnerven.


Av maricici - 25 maj 2016 17:55

Skissar upp planer inne i skallen på vad som ska förändras och drar igång i psykodramaformat, och emellanåt bakar jag muffins, och planerar nyanskaffningar till huset tillsammans med sambon.

Läser tidningen M Magasin målgrupp 50 och uppåt och slås av tanken på att i våra åldrar finns det stoff till RealityTV, stylingtips och hur du sminkar dina ögon varvas med, rätten att få bestämma över min egen död, och  har jag råd att gå i pension? Måste säga att jag fashineras av dom tvära kasten i samtalsämnen.

Och av Mark Levengoods morsdagshyllning till sin mamma som var långt ifrån det gamla hemmafruidealet men hade den viktigaste egenskapen av alla, hon gav sin son sin villkorslösa kärlek. Mer tankeväckande än rörande skrivet av denna alltid lika kloka karl.

Men emellanåt bakar jag muffins som sagt, så jag drar veckans matsedel:


Måndag: Pölsa, potatis och inlagda rödbetor

Tisdag: Faster Sofias pasta

Onsdag: Tacofärs, ris och en blandad sallad till.

Torsdag: Köttsoppa med klimp. Tunnpannkaka med grädde och hallonsylt på snabbfixet syltsocker (Gör några extra pannkakor till den äldre grabbens hemkost på Fredag)

Fredag: Spagetti Carbonara och en grönsallad

Lördag: Torskgryta, kokt potatis och gröna ärtor.

Söndag: Helstekt kyckling, ris och currysås.


Och att tjugo frågor dök upp igen och undrade över något (ibland misstänker jag att hens enda avsikt är att medverka i realitytv) och svaret är att jag har inte haft tid, för närvarande så bakar jag muffins och landar i mig själv.

Men lite önskemusik sa hen få, (tänkte egentligen lägga in en rekommenderad Disturbed men den får utgå till nästa blogginlägg) då varsågod,

for one night and one night only

Lazze Ohlyz:


Av maricici - 25 maj 2016 00:52

Stenhumla    

 

Gadden på...

   ett bi på utflykt från sin kupa

 

Vassmosaiktrollslända

 

En vinbärsfuks

 

Sammetskvalster

 

Korsspindel med byte, av egen art ser det ut som.


Av maricici - 24 maj 2016 10:15

   Uppstigning 06:00, radion tjoar ut att det är 25 grader varmt..  


Någon annanstans i Sverige  

 

   07:00, yngste grabben steg precis in i taxin.

   Kattens frukost i den blå skålen (Purina Gourmet Gold med oxkött), kaffe och två rostat bröd med Goudaost och marmelad för mig, Börjar bläddra bakifrån i Söndagens DN, känner att den är inaktuell och kastar den. Tittar i dagens Allehanda, läser om sänkt hastighet på vägarna, inte gör det mig något, men sambon däremot. Äldste grabben fyller år idag, ringde om något annat i går men ska ringa och gratta idag igen. Grabbarna har skickat var sitt kort med fina blommor på till storebrorsan. Nej, vi ska inte äta tårta, han kommer inte hit och firar    På midsommarafton kommer han. Då ska vi äta tårta, ja. Och så grilla.

Borstar tänderna -här inne.  Den äldre grabbens fina figurin med antik frisör högtst upp på hyllan, den gillade han verkligen av någon anledning.  

 

En sväng till växthuset, ingen som behöver vatten idag? Nehepp. Citrusträdet ska planteras om i Rhodendronjord, men sen får man väl det aldrig att övervintra, plats med 10-12 grader går att fixa men den är inte ljus utan kolsvart krypgrundskällare. Tittar ut i trädgården och börjar se nackdelarna med en snöfattig vinter, tjälen tog både lavendeln, luktpionen och stäppsalvian, nu är det bara konstaterat.   Tomaterna, citrusen och paprikan ska stanna kvar i växthuset, dom andra väntar på bättre tider för utplantering.

   Nu börjar vi få lite ordning här inne. Varma filtar och sånt efter vädret.

Var det något mera. Jaså bikinibilden? Nja, det var utmaningen redo för beachen utan kroppsmodifiering. Det är jag möjligtvis på beachen men inte på min blogg.

För övrigt så regnar det och är 10 grader+ idag, just sayin...


Veckans tips från Spotify. Ja, den här är bra och passar så fint till en regning dag.





  

Av maricici - 23 maj 2016 20:56

som jag sa till någon  men jag måste erkänna att det har varit slött med nyhetsuppdateringen dom senaste dagarna, en bieffekt av kortisoninjektionerna.    Nädå, jag försöker komma igång fysiskt, och börjar med att storstäda hela huset som uppvärmning. Efter det hade jag ett par berg att bestiga.

Men en nyhet har jag snokat upp och det är indikationer på att en viss etablering håller på att ske i Ryssland.

Ja, det är Church of Satan jag pratar om.

Nu har jag bara skumläst i ett dassigt översättningsprogram och dom låter väl inte sådär hundra välinformerade och positiva men det har ingen förväntat. Det var likadant när Anton LaVey drog igång i USA 1966 och när Carl Abrahamsson talade i TV i början på 90-talet, han drar igång 4:43 in i klippet.

Men det är som sagt inget vi eller rättare sagt jag, vill dra för stora växlar på. Säger bara att det är intressant att följa händelseutvecklingen i allt som hänt på senare tid..



Av maricici - 22 maj 2016 00:55

   

Vårdkasen förstås

 

Och utsikten. Hade inte tur med vädret idag, efterföljande dimma efter förmiddagens regn gör bilderna lite suddiga. Aunundsjösjön och utsikt över Bredbyn med kyrkan i förgrunden.

   

           Utsikt över Norrmesunda by

 

Udden, Sanduddens badplats Norrböle och bakom den skymtar stranden hemma hos oss.

 

Det stupar inte rakt ner utan är kameravinkeln som gör det

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards