Ensparkibaken

Alla inlägg under april 2016

Av maricici - 27 april 2016 01:00

         



Av maricici - 27 april 2016 00:07

 

En uggla, så långt är jag med men sedan blev det svårare.

Kattuggla?

Jorduggla?

Ger upp för i kväll     

Av maricici - 26 april 2016 19:15

Efter mötet med gårdagens energivågor så behövs något, en enkel ritual för att jorda sig och återgå min egen verklighet.

Det behöver inte vara några krångligheter, det enklaste är alltid det bästa och vad kan jorda en människa bättre än det primära behovet mat?

   Stekt fläsk, med löksås och kokt potatis och lite grödisar med dipsås som förrätt. Lätt förvällda färska broccolibuketter, tomatklyftor och gurkstavar. Och så fuskar vid med lite industritillverkat jox som fanns i skafferiet idag, en dipmix avsedd för potatischips (med paprika och virlökssmak) blandad med den andra halvan av gårdagens gräddfilstetra.

Löksåsen är också fusk, en brunsås på pulver pimpad med tunt skivad lök, stekt i fläskflottet på eftervärmen för lite extra bett i smaken.

Alla blev nöjda med maten idag.


   Dom tar sig dom små liven, gurka, körsbärstomat och mårbackapelargon. Pyssla med växter, också en praktisk och jordnära sysselsättning.


Av maricici - 26 april 2016 07:37

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22701457.ab


Jag citerar:

"Så han har varit med i något hemligt FN-förband då som han

lyckats hålla hemligt i trettio års tid?

Hohoho, vilken jävla stolle!"  

a) Man använder svenska vapen, inte Israeliska

b) Som FN-soldat ligger man inte i krig, man är på plats som fredsbevarande styrka.

c) Hade gränsbevakning i Siniaiöknen, och råkar veta att du får fan inte göra mycket mera än att iaktta och rapportera.

d) Vad jag vet om forntiden är att det bara hänt en gång att ett förband blivit inträngda så dom vart tvugna att öppna eld och det var i Kongo -64 eller nåt..

e) Vad yrar han om för minusgrader nattetid och var?

Jaså det är inte verifierat  

Hmm, jag bodde i tält dagtid och stod i ett posttorn och glodde ut i kolsvarta öknen nattetid.

Hmm, ja.. Kanske han skulle pröva på   

Han har väl snokat upp andras berättelser och lagt till mera än dragit ifrån.   

Kan jag få återgå till frukosten nu?  


Av maricici - 26 april 2016 01:25

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22701457.ab

Här fanns han inte i alla fall

 

 

Av maricici - 25 april 2016 13:27

   Dagen började bra, pigg och utvilad och sen så gick det bara utför. Förutom snön så går jag och fryser , har ont i halsen och känner mig vissen. Proppad i mig alvedon och gjort upp en att göra lista på lite måsten innan jag överlämnar till övriga familjen och kryper till sängs.

Orkar inte reagera på fler nyheter än SMHI;s tiodygnsprognos som ser ut som ovan halva tiden, och att jag måste köra två mil på sommardäcken för att skaffa mera kattsand. Det enda gångbara märket finns på Granngården i grannbyn, eller också kan vi köra 8 mil ToR in till stan.

Hörde att Viksjöskolan brann - Uja, och den är så brandsäker att det inte går att ställa till någon större skada  

Rädda Sollefteå akutsjukvård och andra grupper aviserar, hur går vi vidare?

Kräv folkomröstning, kräv pamparnas avgång (min kommentar)

Nej, det var Romson och Fridolin som jag..

Och vad fan ska folk klaga på efter deras avgång?

Nu blev dom arbetslösa.

eller också kan dom hänga på och klaga på vädret och vårförkylningarna..

Och reklamen..

Sambon klagar på reklam i brevlådan,

inte jag.

Jag läser, Jysk, Rusta, ÖoB och Granngårdens,

och då kan man inte säga ifrån sig.

Sambon tycker fortfarande att det är ett jävla slöseri.


Nu ska jag fortsätta storstäda hobbyrummet/kontoret/förrådet/yngste grabbens ljuddämpande allt-i-ett.

Det är ungefär lika rörigt som det låter.



Av maricici - 25 april 2016 11:46

Postat av Lars Rocksén i offentlig Facebookgrupp

Citat:

"De ekonomiska argument som använts för att göra nedskärningarna har visat sig innehålla missbedömningar. Enheterna som väljs ut till nedskärning är bland de bäs...t fungerande i länet och besparingspotentialen är minimal. De områden där man med relativt lätta medel skulle få stor effekt på ekonomin ignoreras. Regeringen har skjutit till 76 Mkr i välfärdspaket vilket gör att det inte längre finns några ekonomiska argument.

Det är okontroversiellt att hjärtkirurgi och sällsynta ingrepp inte ska bedrivas överallt men den vård som bedrivs i Västernorrland tillhör inte den kategorin. Övning ger färdighet och en undersökning av de faktiska medicinska resultaten visar att de mindre sjukhusen har minst lika bra eller i vissa fall bättre resultat.

En privatperson har visat att det är möjligt att rekrytera nya högkompetenta medarbetare och de första hotade enheterna är bland de bäst bemannade i hela länet. Chefer som driver iväg personal och vägrar rekrytera utgör ett större problem.

Det finns inga som helst ekonomiska, medicinska eller rekryteringsskäl till varför det inte ska gå att bedriva akutsjukvård i Sollefteå och medicinsk rehab i Härnösand men landstingsledningen hänvisar fortfarande till beslut som fattats på felaktiga grunder.

Sanningen är att det enbart handlar om en centraliseringssträvan av verksamhet till stora sjukhus. Problemet är att det är förra seklets idéer och framtiden ser olika ut.

I Härnösand fick vi en inblick i framtiden. Mer än 20000 människor samlades för att visa hur viktigt det är för människorna att vården ska finnas ute i samhället inte långt bort i stora sjukhus. De samlades genom kontakter inom ett socialt nätverk som är långt mycket snabbare än de tröga systemen från det förra seklet. Ekonomin granskas genom att kunniga människor får tillgång och insyn. Dokument, protokoll och kontrakt kommer i dagen trots upprepade försök att dölja dem. Opinionen bildas så tydligt och snabbt att det förra seklet inte lyckas hinna med. Det frågas efter vem som är ledare men det blir tydligt att det här är en ny organisationsform som det förra seklet inte kan förstå. Ledarkulturen det förra seklet använde var auktoritativ där medarbetare och patienter sågs som pinnar i statistik. I framtidens samhälle är vi individer och förtjänar att bli bemötta med större respekt.

Vårdens organisation borde också förändras för att möta framtiden.

IT-system gör det möjligt att ha närvaro av extremt högspecialiserade bedömningar långt ute på små enheter där personal vårdar patienten nära hemmet istället för att tvingas till långa transporter. Vården fokuserar på våra vanligaste patienter, kroniskt sjuka och äldre istället för att debattera centralisering av högspecialiserad vård.

Regionalt kan man få en större tyngd att samordna kompetensutveckling via distribuerade IT-lösningar. Journalsystem inhandlas regionalt och samordnas med tydliga krav på användbarhet och transparens. Patienter får en aktiv del i dokumentationen och insynen i styrsystemen gör att strävan efter hög kvalitet och förbättring är självklar. Högspecialiserad vård och dyra transporter samordnas.

Personalen är nyckeln in i framtiden och är den resurs där investeringar ska göras. I den nya tidens ledarskap är öppenhet och dialog en självklarhet där ledare arbetar med gruppen och inte mot den. Snabba kommunikationer och en tydligt kommunicerad målbild gör det möjligt för varje medarbetare att dra i samma riktning vid varje beslut.

Det är framtiden. Det är dags för våra politiker att inse att det förra seklet har gjort sitt.

Sammanhållet vårdområde enligt modellen tiohundra är en inblick i hur framtidens vård kan se ut. Det är en liten organisation som följer patienten. Korta beslutsvägar och närhet till patienter och ledning gör att personalen trivs. Vården blir bättre och mer personligt anpassad.

Vågar landstinget ta steget in i framtiden? Vi i det sociala nätverket som är framtidens samhälle kommer att stötta er."


Slut citat

Av maricici - 24 april 2016 20:40

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/demonstranter-sluter-upp

Har varit med virituellt sedan start, har sett vårt eget sjukhus (Ö-vik) få en nådatid och sett hur man kör över grannarna Sollefteå och Härnösand.

Det finns säkert en baktanke med det hela och det är att i dom nya storregionerna ska vi få två sjukhus att välja mellan, länssjukhuset i Sundsvall eller Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.

Allt ska centraliseras numera.

Förutom att det inte gjorts någon analys om hur detta påverkar den redan vanskötta ekonomin i VLL, så ligger man risigt till på patientsäkerheten, det blir långa avstånd. Härifrån är det tjugo mil till Sundsvall och tio mil till Umeå, och vi bor inte längst bort av alla. Räkna ut vad det kostar i tid för ambulanstransport så har ni det. För någon helikoptertransport blir vi nog inte begåvade med, och då talar vi om dom situationer som kallas akuta och livshotande. Givetvis. Stroke, hjärtinfarkter, graviditetseklampsi, blödande magsår, status asmaticus, status epilepticus. Och den ännu mera otrygga tillvaron för våra åldringar, för att inte tala om långa jobbiga transporter även om det gäller taxi och färdtjänstbilar.

För att inte tala om att den akuta ortopedins väl fungerande verksamhet i Sollefteå som ska flyttas hit.

Vi bheöver inte patienterna från Sollefteåområdet för att levas vidare, men däremot har vi en underbemannad reumamottagning som är läkarbemannad vissa dagar och det innebär att bara dom akutaste sjukdomstillstånden hinns med. DÄR skulle vi behövt resurser istället för att titta på hur beslutsfattarna lekare hela havet stormar eller vad fan dom sysslar med.


Hursomhelst har jag fått aviseringar från facebookgrupperna hela dagen, och konstaterat att vi är många, även om sura röster (som påstods sitt och kontrollräkna någonstans!) försökte minska antalet från 25000 till 2500. Det är tydligen fler partier som anammat detta med räkneexempel.  

Ledsna väljare och en och annan politiker undrar vart deras parti är på väg någonstans, och felet sitter väl i att ledningen drabbats av den sjukdom som kallas Pamp, den som utvecklas när man börjar känna sig så säker i sadeln att man glömmer bort att man är folkvald. Detsamma vart man slirar iväg så har man sin röst säkrad. Då så.

Få se nu om 25 000 på plats (samt alla icke räknade sympatisörer som inte hade möjlighet att närvara, och det är en hel del oräknade röster) kan få dom att komma ner på jorden igen och undra vad det innebär att vara FOLKVALD.

Bl a att man inte ljuger bort givna vallöften helt ogenerat. Bara ett tips.  Och vi har en fin historia av folkvilja, att det är något visst med Ådalingarna och Nolaskogsarna, dom är intiativrika och har framåtanda, man tar dom inte där man sätter dom och deras viljestyrka kan förflytta berg.

Så säger sägner och myter och då jag såg uppslutningen idag blev jag i ett svagt ögonblick både stolt över "de mina" och rörd och tänkte, ta mig fan, det stämmer nog!

Vad min stackars inte allt för lättknäckta mamma (S) skulle sagt om hon levt idag Är;

Pampar!  

 




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards