Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 24 mars 2016

En betraktelse i påsk

Av maricici - 24 mars 2016 13:25

Fick återbud från banken på grund av sjukdom och tackade så mycket för tidsfristen, kände mig inte alls i form nu på morgonen.

Åkte iväg i alla fall, hade några apoteks och livsärenden att uträtta.

Ryckte åt mig en påskaftonsmiddag för dom två hemmavarande, en liten västerbottenspaj, en burk ishavsrom (kalixlöjrommen med en doft av rå fisk, slut), en citron och ett par dillkvistar.

Och så ett par sillburkar och ett kilo färskströmming för resten av helgen, omega3behovet är räddat!

Räckte grabben vid dörren en tjuga, jo idag blev det lite växelpengar över. Får frågan om jag behöver hjälp med dom tunga kassarna som motrestation. Nej tack, bilen körde precis upp bredvid trottoaren.


Lite lunchläsning hinns med, köpte för en gångs skull två tidningar, en för TV och den andra för skvallerbilagan.

Läser om Bryssel och våndas med dom som inte hittar sina anhöriga, känner riktigt ovissheten och dom tysta panikskriken..

Läser Cecilia Hagen, hon ska också till Blåkulla i påsk, rätt många kärringar har lagt in intresseanmälan  via skämtsamma små bilder med undertext på sociala media.

Läser Patrik Kronqvist ledare, med ett ironiskt beklagande "bock, skraaaap, bock skraaap",

det man slås av är det försiktiga i den allmänna kritiken, överslätandet, tystanden och försvartalen.

I jämförelse med det likasinnade äldre paret, Herr och Fru Svensson från landsorten, värda att häcklas och skaka på skallen åt och så  mumlas något om livets hårda skola. Noterar att klassamhället jag trodde spelat ut sin roll plötsligt lever igen i stora mått.   

Och att någons insikt om hur det alltid sett ut inte stämmer. Det har talats om vinklat till dens och dens fördel, rätta mig inte om jag har fel men är det inte så opinionsbildarna förväntas fungera? Däremot har det mig veterligen aldrig talats om att avsiktligen mörka något - en brasklapp innan allas vår tjugo frågor går igång med sina nyinhämtade livsvisdomar.

Det är därför man loggar in på Facebook, hittar rubriken Vättar anklagas för mystiska olyckor på E4;an och detta känns helti tidsenligt och fullt normalt.

försiktigtvis lovar man att titta en gång till på "det finns mycket mellan himmel och jord som inte går att förklara"

Själv tror jag att jag åker till Blåkulla i kväll - och stannar där.



 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards