Alla inlägg under februari 2016
Har varit halvt utslagen i en dunderförkylning några dagar, och så var jag på benen i går igen.
Tänkte sätta mig ner innan läggdags i vanlig ordning då vi upptäckte att det fattades en katt. Min katt.
Låg vaken och var ute och tittade omväxlande till kockan fyra då jag somnade, vaknade med ett ryck fem och fick till min stora lättnad höra dottern säga; letar du katten så kom hon in för tio minuter sedan.
En hel och oskadadad men trött katt och dessutom kruttorr och ren trots regnvädret. Antingen har hon varit instängd i något förrråd eller också har någon vänlig själ förbarmat sig över en vilsekommen katt i ösregnet och erbjudit husrum. Ett stort tack till den okända isåfall.
Själv klev jag upp sex och skickade iväg den äldre grabben med taxin och sedan gick jag och lade mig och sov till klockan 12. Konstaterade också att jag delade samtalsämne med större delen av länet, alla är förkylda i någon grad, antingen lite eller utslagna i influensa.
Vad man tänker på som sängliggande:
1. Allt som man skulle uträtta och som nu samlas på hög.
2. Att Bricanylinhalatorn finns inom räckhåll.
3. Att grabbarna fortfarande vill mig något så jag måste knyckla mig upp emellanåt.
4. Att allt vad nätdebatter under helgen heter måste utgå från bloggen för jag har tyvärr glömt vad dom handlade om.
5. Jo, att jag inte har hashtaggen "intedinkvinna" för att jag redan tycker jag har ett par klargörande i kommentatorfälten runt FB-IRM och det får räcka så.
5. Att jag hittat en udda favvolåt på Spotify som jag måste höra.
Recept för ca 6 personer
1 kg potatis, tunt skivad
2 dl konserverade majskorn
7.5 dl mjölk
9 ägg
2.5 tsk salt
0.75 tsk svartpeppar
Olja en ugnsform, lägg potatisen i formen.
Vispa lätt ihop mjölk, ägg, salt och peppar, häll blandningen över potatisen
och vänd runt. Strö över majskornen. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
Smula över fetaost och grädda till smeten stannat (15-20 minuter).
Serverad med någon kryddig korv, här kabanoss och färska tomater. Kan även käkas med bara en sallad till.
600 gram mix av strimlad rotselleri och skivade morötter
1 kg potatis skalad och skivad i tjocka skivor
18 dl vatten
3 st hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
Ev 1 förpackning bacon, strimlad och knaperstekt
Vitpeppar finmald, eller nymald ur kvarn
Salt
Räcker till minst 6 portioner
Strimlad rotselleri och morötterna ska också i
Inget fel på den potatisen, tvärtom så lever den, men duger inte till oskalad längre.
Ta bara bort en lite tjockare bit av potatisen med en skalkniv, och skär den i tjocka skivor. Lägg i en kastrull tillsammans med morötter, rotselleri, vatten och hönsbuljong och koka till dom är mjuka.
Stek baconet under tiden.
Mixa med stavmixer till en slät soppa.
Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.
Klart!
Serverad med vitlöksbaguett till men -bacon för min del.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | |||||||||
|