Ensparkibaken

Alla inlägg under februari 2016

Av maricici - 21 februari 2016 00:26

    Fan vad högt

 

Hinder är till för att övervinnas

 

Bra skoterföre på sjön

 

Dags att åka hem

 

Jag gör det INTE!

 

Hahapp, hann vann med lite hjälp av farsan

 

Precis

Och så går vi in och köper oss några apelsiner istället



Av maricici - 20 februari 2016 13:45

Håller fortfarande på att röja i bokhyllorna, slog upp random och hittade The Devils´s Notebook av Anton Szandor LaVey.

Slog upp kapitel "Insane Ramblings"

"Myths are necessary, so are manmade disasters, natural disasters, bring people togheter, without need for contrivance.

Manmade disasters-wars, plots, scandals,inquisitions,dilemmas of all sorts-like myths-must be contrived, nourished and above all, self-sustained, for they are essential to man´s emotional needs. They are narcotic. The mob requires regular doses of scandal, paranoia and dilemma alleviate the bordedom of a meaningless existence."


Och vardagen lunkar på. Dottern och yngste grabben har gått för att uppsöka en pulkabacke och själv försöker jag få den äldre grabben lika entusiastisk.

Nähäpp!

Det tar stopp vid bilen, där han föreslår en vintercruising istället.   

Ska försöka med en kompromiss och ta bilen till pulkabacken om en stund.


"I have told enough for one night

The dawn is breaking

You have had

enough scandals

to think about.

But remember, all this is madness."

Anton Szandor LaVey.


Av maricici - 20 februari 2016 02:15


 

Jag antar att sidans titel säger allt. Mitt mentala raffset, ta det med en klackpark, drick ur och kasta glaset över högra axeln.

Annars har kvällen varit lugn. Grabbarna är hemma och vi har festat loss på färdiggrillad kyckling, jasminris och sweet chilisås och så blandade salladsblad till. Och så har vi kastat gris. Spelet alltså där man slänger två grisar och får poäng efter hur dom faller ihop. Jag fick fläskläggen och förlorade alla mina poäng.

Så kan det gå.

Och så blev det mycket magi i kväll på sätt och vis, jag har äntligen städat bokhyllorna, sorterat böcker och ställt dom i ordning. Och att det inte går att trolla fram mera plats för alla våra böcker så nu måste vi hitta en annan lösning.

Ingen nattmusik, men musik till städningen fanns:


Av maricici - 19 februari 2016 12:18

http://www.dn.se/sthlm/det-paranormala-har-blivit-normalt/

Morgonens enda läsning och själv tycker jag att det är en positiv  utveckling, något som behövs som alternativ till det traditionella andliga som inte är allas likör..

Och vi har även arbete med energier bl a reikihealing, det finns med andra ord mycket mera än att bara tro på den här sidan.

Och så hade vi dagens FB- avisering från assistansjuristerna, ja. Det stämmer att det är så här det går till när alla får avslag även om inte alla tjänstemän brukar vara direkt kränkade och oförskämda, vissa har t o m turen att få enskilda tjänstemän som stöttar, som i vårt fall.   Eller att jag inte tänker lägga ner energi på en häpndsväckande allmänhet som smugit sig in i kommentatorsfältet och undrar om dom verkligen, v_e_r_k_l_i_g_e_n inte har någon som helst sakkunskap att bidraga med, mrs CC?

Nej, hon skulle inte tro det.   Fallet ligger väl för övrigt som en sluten angelägenhet mellan Assistansjuristerna och förvaltningsdomstolarna har hon förstått.   Men själv har hon uppsnappat;

När assistanstimmarna från Försäkringskassan drogs in så stod majoriteten av brukarna på bar backe och ansvaret lades över på kommunerna som fick en extrapost i sin ekonomi som dom inte räknat med. Och krasst sagt, därför försöker dom bli av med så många som möjligt utan att skada sitt eget anseeende, t ex med att förflytta från privat boende till gruppbostäder där inga LSS-assistenter tycks behövas, vilket också är fel. Det har redan rapporterats om brukare som far illa utan personlig assistans.

Ett ohederligt förfaringssätt som ersatt en öppen dialog, om allt, om vart mellanskillnaden tog vägen, om varför man försöker smygavskaffa lagen.

Det obehaget vill man inte ta.


Av maricici - 19 februari 2016 01:01

alltså min gamle lärare från samhällskunskapen i gymnasiet som inte tillät något ifrågasättande av löner i en Pavlovsk effekt, det var bara att hänga på hans frågor och svar för att utveckla ämnet vidare. Han tillät för den delen inte att man slirade iväg angående något ämnesområde utan att fördjupa sig. Det var en äldre herre nära pensionsålder, aktivt troende kristdemokrat och den ultimata pedagogen som verkligen gjorde att man fick ut det mesta av undervisningen. Framför allt lärda man sig att tänka till och landets gymnasieskolor borde vara fyllda av hans pedagogiska modell.

Alltså har jag funderat runt min anspråkslösa effekt där det viktigaste är att jag kommer fram till resultat som förändrar i min riktning. Och den ekonomiska ersättningen förefaller tämligen oviktig. Huvudsaken att jag har tak över huvudet och mat på bordet och lite på den vägen fungerar jag.

Och apropå mat så skulle jag sätta ut recept på en treveckorssallad, en smarrig vitkålssallad som ska gå att spara i kylen upp till tre veckor om man gör en stor sats. Hur det är med det vet jag inte då vi aldrig lyckas få den att räcka tiden ut. God både som pizzasallad och som en portion råkost innan maten (sambons kommentar)

 Till en stor sats behövs

1.5 kg vitkål

5 hg morötter

1 medelstor purjolök

2 röda paprikor medelstora

1 gul paprika

2 1/4 dl äppelcidervinäger

1.5 dl rapsolja

1.5 dl strösocker

salt och peppar

Blanda äpplecidervinäger, rapsolja, socker, salt och peppar i en kastrull och ge den ett hastigt uppkok.

Låt lagen svalna något innan den blandas med övriga ingredienser. Under tiden; Strimla vitkål och purjolök, grovriv morötterna och hacka eller finstrimla paprikan. Blanda alla grönsaker i en stor skål, häll över lagen och blanda väl.

Förvaras i kylskåp.


Lite nattmusik:






Av maricici - 18 februari 2016 00:39


   En ny dag har tagit sin början, klockan är bara 00:47 och jag har redan fått frågan om jag inte vill berätta mera om min livsåskådning? Svar; När det kommer i naturliga sammanhang, annars blir det lätt krystat. För att gå rakt på sak så är det ingen som frågat om inte den mörka magins elitism är synonymt med fascism, åtminstone inte utanför "men ni dååååh" sammanhanget.

Men märk att "vi dåååh" inte brukar värja oss för frågan och försäkra att vi står för den högra handens estetik om man säger så.  Annars så faller väl frågan på att vi inte klassas som politik utan religion och att jag personligen kan anse att detta har sina poäng. Trots att dom flesta av oss förespråkar ateism och sekularism baserat på människans egen förmåga att leva, verka och fatta beslut utan vägledning av andras doktriner och det är väl där tanken om elitism kommer in lite.

Poängen kommer tveklöst där vi sysslar med magi och inte politik, vi är inte engagerade under politiska ledare, men visst, vi kan ha våra åsikter och önskemål om hur systemet ska se ut, oftast på individuell, inte kollektiv basis.


Fråga två.

Mina tankar runt elitism är att så är samhället uppbyggt och har alltid varit. Där du sätter in ledare, chefer, graderar på betygskala etc handlar det om elitism och det har väl fallit i glömska där man kategoriserar "vit magi" = god, önskvärd och "svart magi"= farlig och självdestruktiv. Ansvarstagande, klarsynt, genomskådande, livsbejakande, nyskapande är ord som spontant faller mig in.

Invändningen att det är rätt fascistoida tankegångar att bara dom ansvarstagande ska får hjälp. Jag värjer mig inte för liknelsen men vårt synsätt är just ansvarstagande och genomskådande och liknar inga politisk ideologier i systemets tankegång. Synen på funktionshindrade har besvarats många gånger med att just den gruppen har verkligen inte fått något gratis av naturen, dom får anstränga sig mer än övriga som tänkte kalla sig en "elit" för att dom har två ben att gå på. Eller konsten att se till människans inneboende potential. Det är man inte så bra på i dagens globala synsätt.

Ett exempel på att det behövs ett nytänkande.


Sista frågan: Varför tala om att det inte finns någon ondska eller godhet när man ändå ska skilja mellan rätt och fel?

Begreppen ondska och godhet hemmahörande framför allt i tre världsreligoner är uppbyggda på deras trosföreställningar som är just -trosföreställningar som ger ett obalanserat och inte allt för sällan felaktigt synsätt. Och att världen skulle bli kaotisk om inga rätt-fel existerande är alla överens om, vi fick precis in en global instämmande nick. Världsproblemet ligger i att ingen är ense om hur det ska se ut. Inom den mörka sektorn är dom flesta som inte är medlemmar i, åtminstone inspirerade av Church of Satans "Eleven Satanic Rules of the World" (kolla deras officiella hemsida "Reglerna" är inspirerade av den orörda mänskliga naturens och dom vilda djurens rörelsesätt. Möjligen är inte naturen "snäll" eller "fredlig", men den rör sig oftast smidigt och fritktionsfritt mot varandra".




Av maricici - 17 februari 2016 14:15

http://www.allehanda.se/medelpad/sundsvall/klinikchefens-miljonavtal-tjanar-48-000-kronor-i-veckan-1

- Ja herrgud, vad säger man. Är någon värd så mycket lön?   

- Tja, det är ju dina personliga läkare på hjärt/kärl-

så vad tycker du han är värd?   

Lånar tidningen för att läsa själv.

Å ena sidan kan det tyckas ansvarslöst av ett konkurshotat Landsting men å andra sidan så har verksamheten räddat sambons dyrbara liv. Man känner sig onekligen kluven-eller bakbunden.   

Läser på sidan bredvid:

http://www.allehanda.se/angermanland/harnosand/saltvik-fange-kravde-2-2-miljoner-for-borttappat-bokmanus-far-bara-100-kronor


-Du, nu vet jag! Vi är alldeles för anspråkslösa i det här huset. Vi borde kräva mycket mer   


Läser på dagens jobblista; Baconpizza, Delvattenbyte i alla akvarier, tvätta grabbarnas sockar..

Har läst på om LSS-turerna och kan meddela att man vill börja med att få klarhet på en punkt; Hur kan konstnaderna rusa iväg så dramatiskt när så många har fått indragna assistanstimmar, det handlar om några i varje kommun och långt i från alla som det rapporterats om i pressen. Är det någon som förskingar där inne?

Grabbarna kan ni glömma, dom har redan fått sina timmar indragna till smärtgränsen där det påverkar dom negativt.

Timmar i privat boende, går på anhöriganställning där man har en massa timmar kvällar och nätter som inte den beviljade tiden räckte till för. Anhöriganställning spar en massa pengar åt stat och kommun, det har vi redan konstaterat.

Timmar på korttidsboende, behövde ingen assistent på grund av boendets höga personaltäthet.

Och så sa FK godnatt till LSS-timmarna på daglig verksamhet för att det borde gälla överallt. Gör det inte. Personaltätheten på DV är en helt annan, dvs undertalig, ett vanligt kommunalt fenomen. Den ena grabben fick byta verksamhet och den andra blir lidande av tidsbrist enligt hans egen personal. Och så ser läget ut för många, i alla tre personkretsarna.

Människor som inte får matstöd för att dom kan föra gaffel till munnen, men dom kan varken laga sin egen mat eller skära upp den utan hjälp.

Människor som inte får assistans så dom kan utföra den del av det förvärvsarbete deras kvarvarande förmågor tillåter, människor som inte får assistans så dom kan sköta sina egna barn.

Människor som tvingas på blöjor för att timmarna inte räcker till att få hjälp till toaletten på morgonen.

Alltså, läget är helt absurt.

Och vart tog mellanskillnaden vägen?



Av maricici - 16 februari 2016 23:00

*Bläh*

 

Vissa föredrar att ligga ståndsmässigt

Med grabbarna: Hemma,läsa kontaktböcker,  käka mellanmål, diska bort, en kort vila, laga mat (torskgryta med random grönsaker och potatis), käka, lägga i tvättmaskinen (syrran diskar idag), fria aktiviteter (båda valde vila i kväll), dusch, packa äldre grabbens väska för ett dygn borta, kvällsfika och medicin, tandborstning och så några vändor upp ur sängen innan man kommer till ro.

   Likheten mellan mig och Jessica Simpson; långa tår. Sett i skvallerpressen.

 

Fick med mig en goodiebag hem.

 

Ritualer; Ibland är det snabba ryck; Adjöss Löss!

 

Den är på för svår nivå för allmänheten. Urladdat pentagram.

 

Och vad gör vi nu?

Jordgubbar med 70% kakao.


Upphittat på USB;n i bilen.

Drar till mig udda låtar eller nåt.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards