Ensparkibaken

Alla inlägg under januari 2016

Av maricici - 1 januari 2016 10:28

och jag är helledig hela tre dagar. Har kört dubbelarbete hela December och haft dom lediga helgerna uppbokade för andra åtaganden under samma tid, och kom att tänka på det först i natt; herregud, jag behöver inte laga någon mat på hela TRE dagar nu   Känns skönt med en kortare semester, även om den tjuvstartade i går då äldste grabben med sambo  var här och bjöd oss på middag. Fläskfile, oxfile och tre sorters sås; Bea, Rödvin och murkelsås.

Och så en smarrig hjortronparfait med havreflan till efterätt, som äldre grabbens svärmor fixat till..

Och vi missade inte tolvslaget från Skansen, Malena Ernman klarade uppläsningen med inlevelse och glans, och som vanligt bjussade hon på sig själv med humor och självdistans i eftersnacket.

Sen vet jag inte vart tiden gick men det blev sent i alla fall, somnade runt 4-tiden, vaknade kl 7:15 och kom på att grabbarna firar nyår på boendet i år, och att jag skulle ta det lugnt när jag är ledig. DET har jag i alla fall lovat mig.

Planerar att somna om och så vakna och lägga in lite bilder på bloggen, och så slöa lite till..


Passar på att uppdatera morgonens inlägg med en historisk tillbakablick nu när jag vaknat till liv,

en historia från ett äldreboende i början av 1980-talet där en gammal dam bördig från Stockholm brukade skåla in det nya året i sockerdricka tillsammans med tjänstgörande nattpersonal. Damen återfanns bland Skansenpubliken i sin ungdom och kunde berätta att; a) Det mäktigt fyrverkeriet inte alls kom till sin rätt i TV, det syntes på mils avstånd på natthimlen och att b) Tennysons Nyårsklockor, ingen kunde deklamera som Anders de Wahl! Efter honom kom underförstått ingen.

Frågan är om Anders de Wahl har hittat en värdig efterträderska äntligen, tror till och med att hon lyckades ringa ut nättrollen från sin officiella FB-sida, inte ett enda syntes till.

Hittade Anders de Wahl som jag aldrig hört på Spotify och han har en väldigt kraftfull röst, det måste jag medge:



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards