Ensparkibaken

Alla inlägg under januari 2016

Av maricici - 12 januari 2016 14:30

T ex fältarbetarnas som var med på We are Sthlm och där kommer det fram nya uppgifter. Nämligen att det fanns inga hemligheter och att dom jobbade på det hela tiden, men det var tydligen media som brustit i sin bevakning..

Dom kanske borde fråga sig varför detta inte var intressant då, eller rättare sagt vi borde kanske fråga oss varför detta inte intresserade då, men blev så aktuellt nu..

Möjligtvis för att det är så att problematiken som bl a kvinnorörelsen påpekar existerar i sig inte är speciellt intressant..

Har vi äntligen kommit fram till punkten "sent ska syndarn vakna"?

Eller varför man behandlar en fråga om polisiär internutredning som den redan vore avgjord?

Var och en får söka sina egna svar.

 


Av maricici - 12 januari 2016 00:30

Jag får nämligen inte låta mig påverkas av något..

Vadå?

Ja, man skulle ju kunna tro att det handlade om en rättegång, men det har faktiskt med livsåskådning och magi att göra.

Sånt som inte intresserar dig det minsta.  

Jo jag får fortfarande läsa sporten, och vi fem i kanten. Hurså?

Någon dåre hade tänt en bengal på ståplats, jag såg det ja-på Facebook.

I supportergrupperna, det var fler än en som fått uppsöka sjukhus för akuta andningssvårigheter som tackade den anonyme så mycket i mindre vänliga ordalag och små barn hade blivit vettskrämda och vill aldrig gå på hockey mer.  

?????  

Jamen, du frågade ju om jag visste något som inte rapporterats om och här har du det rakt över disk,

det är allt jag vet.

Och att det är bara Norrlandslagens supportrar som ägnar sig åt sånt här ofog,

och sen var det inte mera med det.

Det är mycket som inte står i tdiningen ja. T ex vad det där nämnda distriktet har för rykte..  

Vilet distrikt då?

Det där jag fått som öknamn av vissa icke nämnda..  

Uja, det är känsligt med konspirationsteorier. Man vill ju inte bli foliehattstämplad..  

Man kan ju inte direkt anklaga Skellefteåulvar för att sitta MoDo-halsduken på deras supportersektion och tända bengaler..  


Vadå?

Magiska arbeten, vad dom går ut på?

Tja, dom kan gå ut på mycket, allt från självläkekonst till att krascha en spegel för sina ovänner. Finns massor av litteratur i ämnet, det är bara att läsa på...  

Varför jag inte lyckas med vad då?

Jaså den. Förmodligen för att jag är svag i tron, jag tror inte på helbrägdagörelse eller fullständig healing, åtminstone inte att dom kan bota ALLA sjukdomar. 

Annars så är jag mer än nöjd med mina personliga resultat, jag lyckades jobba upp mig och komma igen från den punkt där man börjar gå på knäna..

Fråga andarna? Aha,  Ouijabrädet!

Nja, det är väl mest avsett för spiritistiska seanser och jag jobbar inte så.

Nej, jag vet inte hur det ska gå mot Brynäs på Torsdag, det får vara någon måtta på vad man kan önska...  

Men det såg ju ljust ut senast det begav  sig,

till Bengalröken lade sig över arenan, jo.

Men jag tror jag satsar på en    och en köpematch på CMore..


och så lite nattmusik:







Av maricici - 11 januari 2016 21:00

   Han som aldrig förlorade det musikaliska greppet från den nyskapande Ziggy Stardust på sin tid till hans sista album Blackstar, men dessvärre förlorade kampen mot cancern.

Spellistan med några av mina favoriter utan inbördes rankning, från 70, 80 och 2000-talet säger allt.

Av maricici - 11 januari 2016 08:11

Gick ju åt ********* med ett riktigt skitår fysiskt sett med ett steg fram och arton steg bak och inga sammanbitna tänder förbättrade värken som började sprida sig vidare till höfter och knän. Och dom medicinska utredningarna som faller på ett ****** gränsvärde på ett av proven (förhöjda värden som påvisar inflammation i kroppen) kraftigt förhöjda men inte tillräckligt för att diagnosticera min egen misstänkta psoriasisartrit.

Summan av det hela är att kampen mot den kroniska värken upptog hela föregående år och jag har inte ens någon omstart på gång utan konstaterar att det går åt rätt håll och får ta den tid det behöver. Framför allt så har jag fått in den rätta mentala balansen efter den första panikvågen då loppet var kört och jag skulle inte ens kunna ta en långpromenad i normal takt längre.   Jag började läsa in mig på dokument från diverse smärtskolor och hur man lär sig hantera kronisk smärta sett ur mental synpunkt och det hjälper där kropp och själ alltid hör ihop på så sätt att det ena påverkar det andra, psykiska obalanser som stress påverkar alltid kroppen och ger en fysiologisk obalans och framför allt ett stört immunförsvar när det behövs som bäst.

Noterar; I Augusti kunde jag stappla omkring på hjortronmyrarna i sex timmar även om det var dödsjobbigt i början, i December kunde jag ränna upp och ner på stan utan att bli trött och nyligen fixade jag en långpromenad i normal takt.

Den enda plan jag har framöver är att ta en dag i taget och se vad dagsformen kan ge..


Av maricici - 10 januari 2016 11:53

roande att kryssa i och se resultat men berättar just inget om din personlighet och ditt liv..

http://mingeneration.story.aftonbladet.se/chapter/60-talet/

Jag satte kryss för Bombi Bitt och jag, serien baserad på Fritjof Nilsson Piratens bok och underbart burleska persongalleri samt Stellan Skarsgårds skådespelardbut. Samt Teskedsgumman..

Annars kom vi ju inte in för än på -70talets filmlista;Skräckklassikern  Exorcisten och Fäbodjäntan, en av dom få p-filmer där en kvinna ägt handlingen. Så man ska inte klaga.

Jag avskydde raketosten, men älskade hårdbrödmackor kryddade med Aromat. För övrigt den första cancerstämplade produkten i mitt liv. Där fanns också en riktig telefon och så mina älskade barbiedockor.

Och sen tar det stopp. Möjligen låg hela arbetsmarknaden öppen för den som hade höga skolbetyg, och berdeskapsjobb var inga rikiga jobb, utan en överlevnadsplanka tills man hittade ett riktigt jobb. Fördelen var i alla fall att man skaffade en massa arbetslivserfarenhet som man fick lägga in i sina CV;n och att det vaar betydligt mera mentalt stimulerande än att bara gå på soc och känna sig icke produktiv.

Och att vi var den första generation som faktiskt fostrades till individualister enligt den tidens pedagogik, åt var och en sin egen personlighet. Och det har inte gjort oss "evigt unga" men däremot har den gett oss ett jäkla självförtroenden som sticker ut överallt och irriterar gamle Jante. Att allt är möjligt är en självklarhet för en tidig sextiotalist. Om man själv bjuder till. Det fanns inget som hette gratis middag i vår generation vad jag minns.

Nästa fråga, var god välj subkultur..

Svårt, minns inte att jag fastnade för någon speciell. Skulle tro att jag undermedvetet influerats mest av den första punkvågen, Sid Vicous, Nina Hagen, återigen individualisterna.

Grinar lite illa åt myten om den sexuellt experimenterande generationen och undrar var man hittat den någonstans utanför biodukarna? Möjligen så tillhör kvinnogenerationen dom som ser rätten till sin egen sexualitet och sin egen kropp som en självklarhet, bekvämt framcurlade av dom sena fyrtiotalisterna. Där är vi nog lite bortskämda.

 




Av maricici - 10 januari 2016 10:01

http://www.expressen.se/kronikorer/mia-skaringer-lyckofasaden-tar-dod-pa-oss/

Den där spontana tanken att "jag har en ovanligt snygg mage för att ha fött fyra barn så den kan jag inte visa opp".

Den kommer med största sannolikhet att missförstås på så sätt att det enda jag kan är att gå och fåna mig i magtröjan.

Jag menade bara att magmusklerna har varit ovanligt starka så den har inte haft något häng, däremot är den försedd med några kilos övervikt och bleknande bristningar så alla kan känna sig lugna.

Men för att återgå till ämnet så är det väl inget som berör amatörbloggarna direkt, dom som har förmånen att kunna sitta helt introverta vid sina FB-spel när dom har en dålig dag.

Vissa har inget behov av att prata om sina dåliga dagar, tvärtom, det är precis den dagen dom helst vill vara ifred för hela den välmenande mänskligheten. Den människotyp som kallas den introverta.

Men jag förstår hur hon menar någonstans, "det kristna idealet" som ingen vill leva upp till och inte behöver tas på allt för stort allvar.

Även om kändisbilden " amma-knulla-baka-träna-separera-festa-shoppa-turnera samtidigt." inte är aktuell för min del.

Men det är en annan, nämligen det där "sextiosomharblivitdetnyafemtio", där leende superstylade pensionärer visar upp sig med jämna mellanrum

En SÅN dag, då femtio känns som det blivit det nya åttio och man orkar varken bestiga Mount Everest eller plocka fram gångstavarna ur garderoben. Den dag man noterar att pigga, starka läppstift alltid har fått en att se ut som en clown och det har inte blivit bättre med åren det heller.

Den dag man minns sina föräldrars generationsleenden som "får väl vila när man blir pensionär"

och undrar när och varför det byttes ut mot "Man får väl vila i minneslunden"   


Vart kommer all denna prestationshets ifrån?

Det kan man ju alltid fråga.







Av maricici - 10 januari 2016 00:30

Men mera att hedras ändå...

Handlar om rollgestalten Saga Norén, denna gång..

http://www.expressen.se/kronikorer/karin-sorbring/saga-noren-en-forebild-eller-nidbild/

Och konsten att sätta sig in i något på fem minuter som man aldrig hört talas om, nämligen serien Bron..

Samt konsten att dra efter andan och undra vad det var för onormalt med henne nu då?

Har lurkat på ett par forum och noterat att dom flesta är överens om att det handlar om personligheter och ingen Aspie är den andra lik..

Och att man kan låta en film vara en film utan att analysera sönder den.

Låt vara att mimiken mera påminner om den vid Parkinsons sjukdom så där har man kanske inte lyckats så bra..

Men lämna resten av personligheten ifred som faktiskt kan stämma ibland..

På mig som har vissa likheter även om jag inte har sådär jättesvårt med social interaktion, på mina buffliga grabbar, och alla andra som duger bra som dom är, även om dom inte alltid är så "älskvärda"  

Jo, jag sa personlighet. Vem skulle komma på tanken att ifrågasätta Gunvald Larsson?






 

Av maricici - 9 januari 2016 10:48


 Hämtar morgontidningen

 

Grabbarna är upptagna med sin frukost och nu är det min tur.

En sillamacka, massor av kaffe...

 

Och så morgontidningen. Nu ska vi se..

Aha, jaha. Hon har lagt ner nybörjarnerverna och nu kör hon för fullt.

Den känns igen från ett och annat sammanhang..

Avbrott; Yngste grabben behöver hjälp med att skära ost

 

Ja, dom behöver väl lite motvikt till gårdagens fadäs då ingen vem dom vädjade till och varför det skulle behövas.

Jodå, vi har fattat galoppen, 18 av  30 och vad dom resterande 12 sysslade med var inte så noga..

Och att man på sociala medier har börjat åkalla en massa feminister som inte utmärkt sig mer än andra mig veterligen.

Dom behöver inga feminister för att få veta att sexuella trakasserier mot kvinnor har alltid förekommit, det går bra med vem som helst.   När man börja snacka näthat och höra dom önska att vi skulle råka ut för något som dom flesta av oss redan har upplevt i någon form. Men egentligen så reagerar dom på att dom inte betraktas som godare än andra. Och på så sätt ligger det något i deras egen flumteosofi..

 

Abrott; Den äldre grabben vill ha hjälp att skala lite frukt, hinner inte rikigt med men konstaterar att det ligger något i det. Antagligen blir man förslöad av att alltid ha elektroniska eller andras tankegångar till hands och man borde fördjupa sig i en tegelstensbok ibland. Istället för lättsam matkultur.

 

Vilket påminner mig om..  

 

Ensam vid frukostbordet idag, sambon har gett sig av. Bara i något ärende, ja.

Och nu hinner jag inte läsa mera.

Den äldre grabben hade några sängar att bädda till att börja med och sedan var det frukostdisk. Tror vi avstår från utevistelsen idag i -23.  






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards