Ensparkibaken

Alla inlägg under januari 2016

Av maricici - 23 januari 2016 22:20

hade ögonen på pucken som befann sig någon annanstans när det hände. Tittade bara dit och såg att han låg kvar, och under ett ögonblick trodde jag att han dött,   

hjärnskakning löd den preliminära diagnosen och sen så har det inte hörts av något mera. Och att han fått en massa smällar i skallen tidigare som kan försämra läget och ev avsluta hans karriär på isen. Hoppas det inte är så allvarligt som det ryktas om.

http://www.hockeysverige.se/2016/01/23/hv-backens-overfall-pa-peter-oberg-sasongens-fulaste/

Och att detta har redan ventilerats i supportergrupperna så jag spar på invektiven.

Och att det var en tråkig match och dom spelade inte bra..

Tyckte att dom höll bra i första perioden men sedan blev allt stillastående. Vi kommer med största sannolikhet att droppas av i allsvenska nästa säsong, men det är inte första gången jag är där, vi kom igen efter säsongen 83/84 och ska nog göra det igen om det värsta inträffar.   


Och planerna för resten av kvällen är att komma i säng tidigt. Den äldre grabben gjorde tidig kväll i kväll och det innebär att det kommer att bli en tidig morgon.

Av maricici - 23 januari 2016 15:08

      Naturens skådespel, ingen dag är den andra lik

Av maricici - 23 januari 2016 15:05

     

Av maricici - 23 januari 2016 01:22

Recept för ca 6 personer

2 pkt fryst torsk eller hokifile (800 gram)

2 små gröna paprikor

2 små gula paprikor

eller en stor av varje

4 medelstora tomater

Gräslök

2 tärningar fiskbuljong

ca 4 dl matlagningsgrädde

salt

vitpeppar


Låt fisken halvtina, salta och bryn den lätt. Häll över grädden, låt koka upp och sänk sedan värmen så den sjuder lätt.

Smula sönder buljongtärningarna och rör ner i grädden. Hacka paprikan och låt koka med. I sista momentet, klyfta tomaterna och lägg i, klipp i gräslök efter egen smak, eller använd fryst. Dra några drag med en vitpepparkvarn över och låt sjuda ca 5 minuter till.

Servera med potatis till.

 

Att dricka till idag; Kranvatten. Den här kommunen ligger ganska högt upp på listan över Sveriges bästa kranvatten.



Av maricici - 23 januari 2016 00:21

sedan den otippade smällen mot Karlskrona senast, men nu så vände det i kväll, vinst med 4-1 över HV71.  

Tre sköna poäng, nytt hopp om livet och en massa hight fives med dom andra i Fejans supportergrupper..

Det är inte ofta jag klickar    på det mesta i mitt newsfeed men när jag gör det är det MoDo som har vunnit en match.    

Annars har det varit en vecka där inget speciellt hänt, jo vi har varit ute en sväng den första soldagen sedan November

   

och promenerat runt i grannbyn som omväxling. Den första soldagen på året är den bästa, sommaren får ursäkta.

 

En bild till.

Över till läsning;

Jag har fått en present av dottern;

 

Boken som hennes mamma föddes upp och fostrades efter. Ut med barnen i friska luften och så minimalt med lekasaker för att inte kväva deras fantasi och kreativitet. Den känns igen. Att börja på nivån kottdjur av tallkottar och tändstickor och så gå över till sälgpipor och kåtor av granris. Klättar upp på taket till den stora förrådsbyggnaden vintetid och så inte våga klättra ner. Fick man göra till sist eftersom man var där ute ensam. Försöka nå nedersta stegpinnen för att nå taket på ett trevånings hyreshus. Hoppade upp och körde solarplexus i väggen på något vis, tappade andan. En stencool mamma visade; böj överkroppen bakåt så kan du börja andas igen. Störtlopp utför den stora snövallen som dumper kört opp, ett blåöga av den trubbiga änden på staven och en bruten skida.

På något vis så sitter det i att det finns inga hinder som är för stora när man ska ta sig fram så där kanske han hade sina poäng, han Docent Mannheimer.




Av maricici - 21 januari 2016 01:08

Köpte bikinikjolen i cerise från Ellos förra sommaren, och fick hem den mest lyckade bikininederdel jag någonsin haft.

Alltså en sån där som sitter snyggt på oss med några kilon extra som vi trivs med och tänker behålla.

Men BH; var svårare att hitta i min storlek, alltså den minsta i sortimentet. Har Googlat mig less och funderar på denna från BonPrix, men är osäker på om färgen stämmer i nyans. Annars använder jag min gamla svarta bikinibh, inga problem.

Men den här 5-packen vardagströjor ska jag ha i alla fall, dom behövs hur många som helst av.

Och så lite inför sommaren den här jackan till den här kjolen i sandfärg och den toppen,  i blommigt snyggare i verkligheten än den gjrode sig på bild, lite mera djup i färgerna.

Köpte för övrigt en röd med den röda kjolen till och sedan var vår och sommarinköpten klara.


Nu återstår bara att söka post-it lapparna för ett tillägg i yngste grabbens kontaktbok. Dom som alltid finns i överflöd utom när man behöver dom som bäst.


Och så lite nattmusik:





Av maricici - 21 januari 2016 00:30

http://www.theyouway.com/fashion/news/ah-nej-leggingsbyxor-trenden-sprider-sig#xtor=AD-500-[theyouway]-[tf_huvudspalt_1601]-[integration]-[aftonbladet]-[ettan]-[32]

Vi som vägrat släppa  bekvämligheten och vandrat omkring i tights, leggings och allt vad dom kallas sedan förra gången dom låg på topplistorna.

Samt att några modeller tillkommit och viss begreppsförvirrning råder, även hos mig ibland.

Söket mig fram och hittade:


Tights - strumpbyxa utan fot och med högre masktäthet (runt 40 den och uppåt)

Leggings: En materialmix liknande den i idrottskläder.

Treggings: Ser ut som byxor med leggingspassform, oftast av lite grövre tyg

Jeggings: Som ovan men i jeansmodell.


Ska jag kommentera bilderna så hade Eva Longoria den snyggaste kombon medan Bella Hadid vann med den snyggaste modellen.

   

Favoritleggings från VKKS


Av maricici - 20 januari 2016 21:59

 Receptet beräknat till huvudmål för 8 personer

1 kg kycklingfilé

2 krm chilipulver

1 tsk salt

1 krm finmald svartpeppar

saften av en lime

4 msk tomatpure

3 msk vetemjöl

6 msk kycklingfond

2 liter vatten

2 dl jasminris

2 dl grädde

1 dl persilja helst blad, men findus frysta kruspersilja går också bra.


Skär kycklingen i små bitar, bryn dem i lite smör eller olja tillsammans med tomatpuren.

Krydda med salt, peppar och chilipulver. Ta mjöl, limesaft och lite av vattnet och vispa till en klumpfri redning. Blanda i och rör om så det inte fastnar i botten. Häll i fonden och riset och blanda rikligt. Häll sedan i vattnet och låt koka i 8 minuter, rör om då och då. Häll i grädden och koka 2-3 minuter till på lite svagare värme. Eller öka tiden med några minuter om du vill ha ett äkta kokihop. Hacka persiljan och lägg i som smaksättare och dekoration eller servera i en skål bredvid.



   J.P Chenet Ice Sparkling att dricka till

 

Yngste grabben gav den också godkänt


Aktuell musik till matlagningen.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards