Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2015

Av maricici - 4 december 2015 23:25

Födelsedagstomtarna tillfälligt utlånade i konstnärlig verksamhet

       


Av maricici - 4 december 2015 23:19


Och servisen, grundplåten till Åsas tomtejul, den grå    

 

Fylld lövbiff med ost och vitlök, stekt potatis och en krispig sallad  

 

Och så lite julesnö på granen utanför fönstret

Av maricici - 4 december 2015 14:00

Lade mig och somnade om efter att den äldre grabben åkt iväg på sin bortavecka och vaknade av kaffe och smörgåstårta på säng. Och ett stort paket med två nya tomtar till samlingen. Sambons överraskning där jag ingen uppvaktning förväntat eller ville ha.   Har vidare varit inne på FB och fått en massa grattis på tidslinjen och skickat ett tackkort till svar.

Annars; Ute snöar det och jag fyller 55 och får frågan om vad jag ska göra med resten av mitt liv?

Försöker titta i en backspegel men äger ingen. Det enda hennes tidskalendrar innehåller är förutom lite födelsedagsnoter är prydliga små anteckningar om tider att passa, som möten, läkarbesök och så vidare. En sann pragmatikers kalender. Så...

Svar; Sitta ner och meditera över faktum att man vägrar inse att man befinner sig i utförsbacken utan funderar över vad man ska göra dom 45 år som är kvar. En del tar bokstavligt på detta med att leva uti hundrade år som synes, ja.  

Kör över en hoper socialdarwinister med det korta meddelandet, javisst, lika sant som att man inte kommer till himlen om man inte är snäll  Men för att ta det ur det kortsiktiga perspektivet, först ska jag skjutsa dottern till COOP, hon skulle bjuda på födelsedagsmiddag idag och det fattades ett par ingredienser och sen så får vi se.. Förmodligen fortsätta sitta i biblioteket och skrivarlyan och spåna. Har faktiskt ingen lista på "saker man måste göra innan man dör" Jo, en sak; Leva- spontant, kravlöst och inte fullt så pretentiöst. Samt äntligen köra den där benvaxningen som legat på is sedan September på grund av tidsbrist.

Och så sätta in en bild på tomtarna -senare


Av maricici - 3 december 2015 20:42


   Hos neontetrorna

Finns inget bättre sätt att tömma sinnena än att fokusera på fiskarna i ett akvarium.

Mina favoritfirrar för övrigt, en liten rovfisk under den bedrägligt vackra ytan har jag sett. Dom älskar att mumsa i sig nyfödda guppyyngel när såna finnes. En lite svår fisk i ett sällskapsakvarium, då den blir mat åt allt för stora fiskar och stressad av att hållas med allt för livlig fisk. Dom här bor ensamma i ett rektangulärt 100-litersakvarium tillsammans med en siamesisk kampfiskhane och det fungerar bra. Mina övriga erfarenheter av neonerna är att dom vill ha ordenligt med stimutrymme på längden, lite mörkt och gärna tätplanterat akvarium och så vill dom vara minst 11 st i ett stim.

Av maricici - 3 december 2015 13:13

Så vill vi förstås uppmärksamma...

Att inte ens vi uppmärksammat den för än vi loggade in på FB nu på morgonen, vi är alldeles för upptagna med våra funktionshinder tror jag.  

Men givetvis kvarstår morsans hjärtefråga, den så viktiga utbildningen anpassad efter funktionshindren, där framför allt sidan ADHD/ADD är eftersatt.

http://kungoverlivet.se/

Varför känns det så jobbigt att bli ifrågasatt när man talar av egen erfarenhet, livslång?

En så kallad retorisk fråga för övrigt.

Annars är väl den viktigaste frågan för många grupper funktionshindrade att försöka rädda det lilla som lämnats kvar av

http://www.1177.se/Skane/Regler-och-rattigheter/Lagen-om-stod-och-service-till-vissa-funktionshindrade---LSS/

Den som grabbarna så snöplig förlorade halva rätten till under förra slakten..

Och givevis dom internationella projekten, för övrigt ett av många som pågår..

http://www.starofhope.se/bistandslander/rumaenien-moldavien.html

Den spontana vi och dom skillnaden när chockbilderna först kom ut i pressen  hur mina egna barn skulle känt i samma taskiga läge. Sen så har det varit tillförande att följa arbetet bakom, att lära känna föräldrar som vill sina barns bästa om möjlighet finns, om personal på barnhem som inte är omänskliga utan gör så gott dom kan under knappa förhållanden. Dom som verkligen uppskattar biståndet och nya lärdomar.   Kramen till dom.


Av maricici - 2 december 2015 08:53

http://www.allehanda.se/allmant/angermanland/vem-blir-arets-lussekatt-2015-3

Slappiskatt nr 15 som myser och mår. Örontatuerad är han också, precis som mina katter.Den gamla modellen, chippade katter är visst vanligare numera. Läste pappersupplagan till frukost och den hade för övrigt en intressant ledare om IS, angående tro och religösa motiv, fanns inte i nätupplagan såg jag. Det går visst ut på att dom försöker skynda på apokalypsens inträdande. Yipieee!   

Vidare kom jag på mig själv med en konversation med mitt eget sällskap. "Vad vill vi ha till frukost idag"? "Ägg, ska det verkligen frångås vanan med ägg till helgfrukost precis nu när det behöver minskas på animaliska livsmedel"?  Jomensan, det gällde inte bara rött kött utan också allt vad hönsproduktion heter. Men gris och ägg ligger ändå rät tmycket bättre till på listan. Det är äldste grabben som har reda på sånt.   Det blev två rostade mackor med en skiva ost delad i två och så en kopp grönt te med honung. Det sista för att både grönt te och honung har en viss antiinflammatorisk effekt, förhoppningsvis också på mina leder.

Har vidare suttit i två telefonmöten för grabbarnas räkning och fick inte till det tredje, packat in julklappar i rekordfart och glömde alla pysselbeskrivningar på vackra, personligt pimpade paket jag sett. Får trycka till med ett lacksigill i efterhand på några. Tvättat en massa som grabbarna ska ha rent och packat för sin bortahelg som infaller NU, vart och handlat och fixat några postärenden. Bokat julbord för xx antal pers kommande helg och *geeeehhhh* Glömde två!!   Skynda ringa, fanns platser kvar. *Torka svetten ur pannan*

Som svar på hvad göra hon hela dagarna?

Och nu skall hon göra en gammeldags köttfärspaj till middag i alla fall.

Med en krispig grönsallad till.

Och men titta, hörde något om det i förbifarten på väg till COOP:

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/larm-om-brand-i-godstag-i-mellansel

Så det var DÄR det brann?

Jag kollade tvättmaskinen, torktumlaren, garaget, ja överallt, men då vet jag..

Måste kommit in röklukt när jag vädrade.






Av maricici - 2 december 2015 01:37

       

Av maricici - 2 december 2015 01:33

       

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards