Ensparkibaken

Alla inlägg under oktober 2015

Av maricici - 1 oktober 2015 13:44

150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
70 g melon och pumpakärnor.

Glasyr:

1/2 dl grädde
100 g vit choklad
1 mks rivet citronskal


Smält smör i en panna och ta det från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, frön och smörblandning. Rör till en jämn smet och häll i smörad och bröad form, 20 x 20 cm blir lagom. Grädda kakan i 150° C, i den nedre delen av ugnen, i ca 40 minuter. Browniebotten ska vara lite kladdig i mitten när den är klar. Låt svalna och skär upp i små bitar.

Glasyr: Koka upp grädden och rör ner chokladen, till en tjock glasyr. Ta av från värmen och vänd i av citronskalet.


Och så en variant på klassiska brownies med lite seg kladdkakekonsistens.

Klä en 20x20cm form med bakplåtspapper.

 
90 gram smör
 
170 gr mörk choklad. Fazers Ögon Premium 70% innehåller inga spår av nötter
 
1.8 dl mjöl
 
1/4 tsk bakpulver
 
1/4 tsk salt
 
0.6 dl kakao
 
2 ägg
 
2.4 dl socker
 
2 tsk vaniljsocker
 
Smält smör och choklad över vattenbad.
 
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt.
 
Vispa ägg och socker med vaniljen i 4 minuter.
 
Häll i den smält chokladen.
 
Rör ner mjölblandningen.
 
Häll i formen och grädda 180 grader 35 minuter.
 
Skär i rutor efter att de svalnat.

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards