Alla inlägg under oktober 2015
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
70 g melon och pumpakärnor.
Glasyr:
1/2 dl grädde
100 g vit choklad
1 mks rivet citronskal
Smält smör i en panna och ta det från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, frön och smörblandning. Rör till en jämn smet och häll i smörad och bröad form, 20 x 20 cm blir lagom. Grädda kakan i 150° C, i den nedre delen av ugnen, i ca 40 minuter. Browniebotten ska vara lite kladdig i mitten när den är klar. Låt svalna och skär upp i små bitar.
Glasyr: Koka upp grädden och rör ner chokladen, till en tjock glasyr. Ta av från värmen och vänd i av citronskalet.
Och så en variant på klassiska brownies med lite seg kladdkakekonsistens.
Klä en 20x20cm form med bakplåtspapper.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|