Ensparkibaken

Alla inlägg under augusti 2015

Av maricici - 17 augusti 2015 22:54

   Lite välkommen hem käk till yngste grabben. Kräftor och Tacopaj

 

Tacopaj för 8 pers

Pajdeg

4 dl vetemjöl

200 gr smör el margarin

4 msk vatten

Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen, rulla in den i plast och låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. För att få degen att gå ihop; kalla ingredienser, kalla fingertoppar och arbeta snabbt.


Tacokrydda, egen blandning

1 tsk salt

2 tsk chilipulver

2 tsk paprikapulver

1 tsk vitlöksflakes eller vitlökspulver

1 tsk lökpulver

1 tsk spiskummin

2 krm cayennepeppar

Häll i en shaker och skaka om


Och så resten

smörj en pajform, eller vilken ugnsform som helst och tryck fast pajdegen från botten och uppåt för att vika en kant. Nagga pajbotten.

Förgrädda ca 10 minuter i 200 graders ugnsvärme.


Bryn 800 gr kötttfärs, häll på 3 dl vatten och smaka av med tacokryddblandningen. Låt puttra till vattnet kokat in. Blanda i chiliflakes efter egen smak, själv tar jag ½ tsk.

Sedan hade jag inte 6 dl smaksatt creme fraiche hemma så jag ersatte med 3 dl rysk yoghurt och sweet chilisås ca ½ msk + vanlig chilisås 1 msk och rörde om.

Sedan så blandade jag yoghurtsås + 5 dl riven ost med färsen istället för att göra ett osttäcke. Dom skivade tomaterna ovanpå utgick på grund av tomathatare i familjen och ersattes med 1 liten burk majskorn som blandades i.

In med allt i ugen och grädda ca 20 minuter eller till degen är gyllenbrun och pajen stannat lite. Skivade tomater serverades bredvid, och även en grönsallad av isbergssallad och tärnad färsk gurka.



Av maricici - 15 augusti 2015 01:26

           

Av maricici - 14 augusti 2015 23:11

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article21255542.ab

Och undra varför det finns andra som är ännu gladare för att man inte bor i ett land där en stillsam perifer fråga upphöjts till dagens viktigaste politiska utrikesärende..   

Ett hett tips; Victorias Secret har utökat färgskalan i sitt nudesortiment underkläder.

Numera kan man förutom vit hud färgerna champagne, light nude och nude, införskaffa dom etniskt mörkare root beer, sweet amaretto och kona coffee.. Om man händelsvis vill uppvakta Obama och undra om det är allt han har att tänka på?   Men förmodligen är det företaget som tagit till sig kundernas synpunkter och varför inte, nu får dom sälja mera BH och Trosor än någonsin, och detsamma gäller väl plåster antar jag..

Själv har jag aldrig förstått mig på det där med hudfärgade underkläder som inte får synas, verkar lite 1800-tals, och knäppt, precis som vissa Danskar då... Och detsamma borde gälla plåster. Senast köpte vi ett lager gröna camomönstrade på KappAhl, ett hett tips inför debattens fortsättningen..

Och så köper jag nyansen nude som syns om några minnesgoda undrar. Som underklädesfreak tycker jag att det ska synas vad man har. Men det är en annan debatt...

Mina senaste fynd

Black Allover Lace Logo och Bright Coral Lace Logo

med matchande string

Och så Ivory with Black Lace Print
 


Av maricici - 13 augusti 2015 21:59

             

  




Av maricici - 13 augusti 2015 01:13

har förstås grundkänningar av den negativa energi som hittade hit oturligt nog. Det brukar vara så. Och givetvis har vi en reningsritual på lut, den heter soft music och ett par bitar mörk choklad och sedan ska vi försöka sova..

Ska försöka bli av den för egen del också, inga andar, inget hokuspokus utan helt enkelt negativa energier som sprids genom vissa människor som kräver ens energi i ensidiga anda,  kallas även psykisk vampyrism.

Håller precis på att brygga en vanlig kopp svart te och så ska jag också ta mig en chokladbit till. Och nu har det gått troll i Spotify också, Spellistan visar Leonard Cohen I´m your man, medan den spelar random hej vilt..

Se det så här; jag fick åtminstone ett inlägg med substans under livsåskådning-magi.   Det gäller att tänka positivt.









Av maricici - 10 augusti 2015 23:52

         




Av maricici - 10 augusti 2015 23:50

 


   

                                              



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards