Ensparkibaken

Alla inlägg under augusti 2015

Av maricici - 24 augusti 2015 09:09

Börjar dagen med det missödet och håller fram alternativen, en vit med en tribe i svart och en med Norska flaggan, en semesterpresent från en moster..

- Ingen av dom antar jag

Men nu är det så att alternativet är kvarglömt inne i stan, så..

Den äldre grabben väljer Norska flaggan med en djup suck.

Fortsätter med bädda, fixa frukostmackor, ta morgonmedicinen, skriva i kontaktböcker..

En lista till yngste grabben som ska vara borta till fredag och så skulle han ha mera fickpengar med.

Dricker kaffe tvångsmässigt innan 2-timmar fastande före provtagningen träder i kraft.

Är Måndagstrött.

Vaknar av att sambon påpekar att det står en taxibuss utanför, fel taxibuss..

Tar den äldre grabben och går ut.

Blivit lite ändringar för denna period, bolagsbyte på morgonturen, i övrigt som vanligt. Vi har tre bolag som sköter skjutsarna i kommunen och hur turerna ser ut följer efterfrågan på skolskjutsar under läsåret.

Hjälper den yngste grabben in med resväskan och så hej då, ses på Fredag.


Går in, säger hej då till sambon som sticker till sitt jobb och utfodrar dom väntande katterna med dagens våtfoderranson. Dom har inte väntat förgäves.

Fortsätter med akvarierna och den ovanligt tjocka och slöa guppyhonan i den äldre grabbens akvarium. Gravid eller ett nytt utbrott av bukvattensot? Ingen fjällresning och inga glosögon i vart fall, kan vara bebisar på gång då..

Utfodrar med grönt idag och så ett ministicks till den ensamma körsbärsräkan som missades i flytten på grund av att dom inte skulle tåla medicinering med Medimor, men det gjorde dom bevisligen..

Går till 100-liters där resten av räkorna är tillfälligt inhysta och vägrar visa sig, slänger ner lite mat och så en nypa allroundfoder till kampis och neontetrorna.

Nanoakvariet; problem med filterräkor som bor för litet, ska flyttas till 100 litersakvariet så snart som möjligt. Det ska ordnas med bättre filtering och några kompisar till den kvarvarande först. Och så några pyttesmå körsbärsräkor hit.

300-liters.. Plockar upp en halvt uppäten platy, som sett lite hängig ut ett par dagar. Inga problem med eller symtom på dom andra fiskarna, och platyyngeln växer som dom ska.. Kolllar vattenvärdena som är helt okej, rensar filterinsuget rent från javamossa och lägger i dages matranson, krillpellets till köttätarna och grönfoder till övriga idag..

I eftermiddag, delvattenbyte i alla fyra.


Tittar på planeringslistan med veckomatsedeln och diverse andra anteckningar. Provtagning 09:45..

Sätter mig och väntar.


Lyssnar på musik:

Av maricici - 23 augusti 2015 01:24

                  

Av maricici - 22 augusti 2015 17:17

http://www.dn.se/kultur-noje/thomas-piketty-skakar-om-de-onodigt-rika/

Börjar med att får lite mera kött på benen angående Eurons mysterier till morgonkaffet, men blev avbruten efter halva artikeln.

http://www.dn.se/debatt/tio-problem-som-osynliggor-folk-med-funktionshinder/

Min uppfattningsförmåga; överanalyserat, överanalysera inte -bara gör det. För visst finns det potential att ta tillvara där samhället tidigare satt godtyckliga begräsningar istället för att fråga och/eller utforska.. Bara för tjugo år sedan gick domen du kan inte bli skådespelare eller sångare, du är ju utvecklingsstörd. Och se så fel vi fick.. Gäller även doldisjobben, som lagerarbetare, kontorist, ICA-anställd på riktigt, värdinna på äldreboendets aktivitetslokal, lokalvårdare på stadshotellet, sjukhusvaktmästare, alltså ICA-Jerrys ordnarie jobb. Listan kan göras hur lång som helst och det nya är väl att man har yrken som syns som Glada Hudik ensebeln - och det är väl där det felaktigt talas om exploatering. "Exploatering", dmen välmenande fördomen om människor med egen vilja och egna önskemål..

För övrigt är vi inte ensamma om denna utbrytningsprocess i Sverige, utan det finns andra kontinenter, andra länder med aspirerande Toppmodeller, Madeline Stuart, Brisbane Australien med en officiell sida och egen porfolio..

http://www.madelinestuartmodel.com/

Rent spontant kan jag tycka att säga att någon exploateras omedvetet är lika oförskämt som att säga "du är utvecklingsstörd, därför kan du inte".

 






Av maricici - 22 augusti 2015 17:04

   Inte lätt att vara en utekatt och plötsligt bli inlåst i två dygn. Och han pratar, svärt på att han skickade över en mental bild på lillmatte. Svarade att hon har inte övergett dig, hon kommer hem i morgon.

 

Men Torsten, hallå, vänta, vart ska du ta vägen nånstans?  

 

Fångad i sista minuten. Jädrans   


Av maricici - 21 augusti 2015 13:24

Dom har äntligen gått med på att ta prover angående psoriasisartrit angående värken som spritt sig i större delen av kroppen under våren och sommaren, och så en lång lista andra prover som jag inte hann memorera. En akut pågående bronkit hittade dom också, men EKG var perfekt så det skulle jag nog överleva   som läkaren sa..

Kom hem utrustad med Bricanylinhalator, Mollipect och Alvedon 1 gram och så ska jag åka vidare till Torsten. Han måste undra vart jag tagit vägen, stackarn.

Katten alltså, jag är kattvakt i helgen medan syster ett är på Stockholm Gospel Choir Festival..


 

Torsten




Av maricici - 20 augusti 2015 19:13

Boom Testar Surströmming

Kul, och jag har ett tips; Öppna alltid burken inuti en plastpåse så slipper man stänk på kläderna när trycket släpper. Spill av spadet samlas också upp enkelt på så sätt. Själv hade jag mitt eget test i går och konstaterade att Norrbottningen Kallax hela strömmingar vann på att lagras ett år. Fjolårets outhärdliga sälta har mildrats betydligt under jäsningsprocessen. Årets premiärburk ska intas och bedömas under helgen och det blir Ångermanlänningen Hanells och deras de luxe variant Mannerströms, endast honor med rom.


   Dukat för en, med tillbehören mandelpotatis, körsbärstomater, hackad rödlök och gräddfil. Macka; Polarbröds Gene, ett segt vetetunnbröd med en skiva mellanlagrad cheddar mellan. Att dricka till; Tranbärsdryck.


Musik till maten? Inte så här till vardags men ett måste om man tänkt sig en surströmmingsfest.

  Vidare så är det praktiskt att duka med en engångservis och pappersduk på metervara så det är bara att kasta allt efteråt. Det resursslöseriet kan vi kosta på oss en gång per år. Utomhus. Och så ska det finnas mintkarameller av någon sort vid varje kuvert för att ta bort eftersmaken. Efterätt har vi aldrig till surströmming, men däremot så kan det vara gott med en kopp bryggkaffe efter maten. Och kul lekar; se barnarrangemanget.

En alternativrätt brukar också finnas för den som vill, här  har väl varit mest barnmat som spagetti och köttfärssås eller tacobuffe genom åren, men det går bra med vad som helst i alternativ.

Drycker; Tja, vi ska inte hymla med att på dom flesta surströmmingsfester brukar det finnas öl och snaps i rikliga mängder. En stor bunke med is håller dryckerna kylda. Alkoholfritt alternativ ska förstås också finnas, mineralvatten och ett par sorters måltidsdryck förslagsvis. Samt en eller två vuxna som håller sig till alkoholfritt och tar hand om eventuella barn. Försedda med kubbspel, darttavlor, såpbubblor, fotbollar, badmintonracketar och vad man nu kan hitta på utomhus. Samt lämpliga DVD-filmer inomhus för den kyligare kvällen

Vårt arrangemang och ett tips.

Lycka till och glöm inte myggljusen, eller aromalampa med citrongräsolja, också effektivt.

Av maricici - 19 augusti 2015 15:25

ungefär där jag inte har någon som helst tid över att umgås med den längre, men jag får i alla fall in lite värme genom dom öppna altandörrarna..

Den äldre grabben kommer hem på Fredag och hans önskemat var inte kräftor och tacopaj utan Felix potatisburgare med knaperstekt bacon och lite rårörda lingon.

Då har vi maten avklarad för den dagen.

Och så vad som föregår en rödvinbärspaj..

Sambon läser på baksidan av kräftemballaget: Rödvinbärspaj med marängtäcke, det såg gott ut.

Jag: Mmmmm..   

Sambon: men väldigt krångligt..  

Jag: Jo då, visst är det så...  

Sambon: Vi har ju massor av röda vinbär ute i trädgården..  

Jag: Dom är inte mogna.  

Sambon: Joho då! Jag tittade i går och det fanns massor  

I morgon då, hinner inte med sånt plotter idag...


Receptet Sötchockspaj.

Pajdeg

3 dl vetemjöl

1 msk strösocker

125 gr smör

1 st äggula

1 msk kallt vatten

Fyllning

7 dl repade röda vinbär

1 dl strösocker

2 msk potatismjöl som får ökas på lite om bären är väldigt mogna såg jag

Maräng

3 st äggvitor

2 dl strösocker


Blanda mjöl och socker i en bunke. Finfördela smöret till en smulig massa. tillsätt äggulan och vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en stor pajform (28 cm diameter) Nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Blanda dom rensade vinbären med socker och potatismjöl.

Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv. Vänd ner restena v sockret. Bred ut marängen över bären. Grädda i mittena v ugnen till marängen har lite färg, ca 15 minuter. Servera med en klick vispad grädde.

 

Av maricici - 17 augusti 2015 23:49

         

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards