Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2015

Augustis sista inlägg; Surströmming

Av maricici - 31 augusti 2015 20:37

Att öppna en burk utomhus med ett pyyys, hör fortfarande till Augustitraditionerna och barndomsnostalgi med färsk, nyupptagen mandelpotatis till. Numera har vi inget potatisland på vår lilla tomtplätt, det fick utgå till förmån för ungarnas gamla lekstuga som numera tjänar som vedbod och så ett redskapsskjul. Idag hade jag inte ens köpepotatis hemma, det fick bli en traditionell klämma med finhackad rödlök, skivade tomater och en klick gräddfil. Smakade lika bra utan potatisarna, och så testburken; fjolårets Röda Ulven färdigfilead med lagom jäsning och buckligt lock. Och en kulinarisk upplevelse med lagom sälta, hyfsat fast konsistens för att vara inlagd file och så det bästa av allt, det diskreta pirret på tungan av den perfekt lagrade strömmingen.

   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Fredag 20 juli 19:00

tittade ut och såg rök överallt, utsikten över bergen var helt försvunnen i dimman.. Kände ett adrenalinpåslag direkt, en urgammal instinkt från den tid då det fanns bara möjligheten att fly.. Sa till mig själv att sätta huvudet på plats, vi leve...

Av maricici - Torsdag 19 juli 16:39


husen tycks i alla fall vara tillfälligt säkrade genom vattenbegjutning men annars så är det svårt att få branden under kontroll med vindar som ändrar riktning hela tiden. Sambon lokalradiolyssnare kom precis med beskedet; Nu brinner det i Sidensjö...

Av maricici - Torsdag 19 juli 09:26

när du vaknar med lukten av brandrök i näsan och sambons arbetskamrats hus direkt hotat av lågorna. Inte så nära, ungefär 6 mil härifrån men röken kan färdas lång när vinden ligger på. Ska i alla fall gå och väcka grabbarna till att börja med, do...

Av maricici - Onsdag 18 juli 14:55

Fick precis upp meddelandet på krisinfoappen.. Tja, jag säger också som det är; tidigare har det inte behövts dom resurser som krävs här och nu; det kallas klimatförändringar och dom flesta är tagna på sängen och yrvakna.. Nu säger jag inte att h...

Av maricici - Måndag 16 juli 18:30

Åka in till stan, få tid över att titta in till äldste grabben som inte kommer till oss för än i Augusti i år, hämta grabbarna, dom blev glada att se oss, hem igen, packa upp 2 stycken veckotvättar, sortera och börja tvätta (med den äldre grabbens hj...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se