Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2015

Augustis sista inlägg; Surströmming

Av maricici - 31 augusti 2015 20:37

Att öppna en burk utomhus med ett pyyys, hör fortfarande till Augustitraditionerna och barndomsnostalgi med färsk, nyupptagen mandelpotatis till. Numera har vi inget potatisland på vår lilla tomtplätt, det fick utgå till förmån för ungarnas gamla lekstuga som numera tjänar som vedbod och så ett redskapsskjul. Idag hade jag inte ens köpepotatis hemma, det fick bli en traditionell klämma med finhackad rödlök, skivade tomater och en klick gräddfil. Smakade lika bra utan potatisarna, och så testburken; fjolårets Röda Ulven färdigfilead med lagom jäsning och buckligt lock. Och en kulinarisk upplevelse med lagom sälta, hyfsat fast konsistens för att vara inlagd file och så det bästa av allt, det diskreta pirret på tungan av den perfekt lagrade strömmingen.

   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Onsdag 19 sept 14:04

allt jag skulle företa mig i dag kräver vatten; delvattenbyta i akvarierna, städa ur växthuset, torka av ett par golv och nu känner jag mig mest uttråkad i väntan på vattnet. Läser på byns anslagstavla och funderar på att anmäla mig som frivillig t...

Av maricici - Onsdag 19 sept 13:38

Har varit och köpt 6 stora petflaskor på grund av en större vattenläcka i det kommunala nätet där det inte kommer en droppe ur kranarna. Konstaterade att nere på byn fungerade vattenförsörjningen som vanligt så läckan måste finnas någonstans på vägen...

Av maricici - Måndag 17 sept 14:12

     Gråhäger på jakt efter föda   Ur årets ägg; fiskmås   Höstfärg   Ekorre med något svåridentifierat i munnen. Bomaterial? Han gillar inte sällskapet hur som helst vilket syns på svansen (det ilskna tjattret är inte med på bild...

Av maricici - Lördag 15 sept 19:30

ungefär lika upphetsande som det låter. Åkte in för att kolla upp yngste grabbens besvär, där rodnaden vid ljumsken utökats med en kraftig svullnad. Vänta i kön till receptionen medan yngste grabben pratade om doktorn som skulle skära med kniven,...

Av maricici - Fredag 14 sept 14:45

alltså en helg med båda grabbarna hemma och full fart från morgon till kväll. För att sammanfatta så har a) natten gått bra, bara det där strecket vi skulle rita runt rodnaden som flutit ut så allt var blått. Men allmäntillståndet såg opåverkat ut ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se