Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2015

Augustis sista inlägg; Surströmming

Av maricici - 31 augusti 2015 20:37

Att öppna en burk utomhus med ett pyyys, hör fortfarande till Augustitraditionerna och barndomsnostalgi med färsk, nyupptagen mandelpotatis till. Numera har vi inget potatisland på vår lilla tomtplätt, det fick utgå till förmån för ungarnas gamla lekstuga som numera tjänar som vedbod och så ett redskapsskjul. Idag hade jag inte ens köpepotatis hemma, det fick bli en traditionell klämma med finhackad rödlök, skivade tomater och en klick gräddfil. Smakade lika bra utan potatisarna, och så testburken; fjolårets Röda Ulven färdigfilead med lagom jäsning och buckligt lock. Och en kulinarisk upplevelse med lagom sälta, hyfsat fast konsistens för att vara inlagd file och så det bästa av allt, det diskreta pirret på tungan av den perfekt lagrade strömmingen.

   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Söndag 21 april 00:43

  Kanonväder med 19 plusgrader som kontrast mot den kvarvarande snön. Sjuklingen sitter ute och solar som planerat.   Njuter efter en låååång vinter inomhus.     Hittat en bra utkiksplats i bråten på altanen, som inte brukar vårstädas för ...

Av maricici - Söndag 21 april 00:40

      Långfredagspromenad  Långfredagsfika

Av maricici - Lördag 20 april 01:05


Yngste grabben, rosslig, hostig och lite febrig. Det är visst något virus som går runt på hans daglig verksamhet. Men han var i alla fall på bra humör, åt sin långfredagsmiddag, skinka, potatisgratäng, broccoli och en sallad. Och så en påskbakelse so...

Av maricici - Onsdag 17 april 23:25

Sista arbetsdagen i morgon och sedan blir det sovmorgon i en hel vecka. Påskplaner; Långfredag, skjutsa den äldre grabben till korttidsboendet och hämta den yngste på gruppboendet direkt efteråt. Och sen skulle vi tillbringa kvällen med att påskpyssl...

Av maricici - Onsdag 17 april 00:24

Skulle delvattenbyta i stora akvariet sist av allt i kväll. Tjyvtjockt med kiselalger överallt, ofarliga för fisk men dödar akvarieväxter effektivt, delvattenbyte och algpreparat 1 gång i veckan under 4 veckor. Dessutom hade en av dom siamesiska algä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se