Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2015

Augustis sista inlägg; Surströmming

Av maricici - 31 augusti 2015 20:37

Att öppna en burk utomhus med ett pyyys, hör fortfarande till Augustitraditionerna och barndomsnostalgi med färsk, nyupptagen mandelpotatis till. Numera har vi inget potatisland på vår lilla tomtplätt, det fick utgå till förmån för ungarnas gamla lekstuga som numera tjänar som vedbod och så ett redskapsskjul. Idag hade jag inte ens köpepotatis hemma, det fick bli en traditionell klämma med finhackad rödlök, skivade tomater och en klick gräddfil. Smakade lika bra utan potatisarna, och så testburken; fjolårets Röda Ulven färdigfilead med lagom jäsning och buckligt lock. Och en kulinarisk upplevelse med lagom sälta, hyfsat fast konsistens för att vara inlagd file och så det bästa av allt, det diskreta pirret på tungan av den perfekt lagrade strömmingen.

   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Söndag 18 nov 16:07

     

Av maricici - Söndag 18 nov 15:59

    Vänta nu!   Vad katten var det där som klickade?

Av maricici - Lördag 17 nov 22:51

det enda som syntes till var några medborgare i uppskattningsvis 6-7 årsåldern som fått hjälp och vinkade glatt hej då där dom försvann ut i kvällen tillsammans med sina föräldrar. Det började i går när yngste grabben fick en inhalation kortison+vent...

Av maricici - Torsdag 15 nov 15:47

och är inne på att i år blir det minsta möjliga jul. Både här och hos äldste grabben har sjukdomarna bra avlöst varandra och att ett stresspåslag på detta är det sista vi behöver. Äldste grabben blir kvar hemma i år och det känns som huvudsaken är at...

Av maricici - Tisdag 13 nov 07:26

t ex den om att årets lokala Lucia är inställd på grund av bristande intresse, den som handlar om grannbyns och den forna lillkommunens alltså. Och min gamla högstadieskola där tiderna alltså förändrats. Själv konstaterade jag att "tiderna förändra...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se