Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2015

Favvokepan kvarglömd på kortis :(

Av maricici - 24 augusti 2015 09:09

Börjar dagen med det missödet och håller fram alternativen, en vit med en tribe i svart och en med Norska flaggan, en semesterpresent från en moster..

- Ingen av dom antar jag

Men nu är det så att alternativet är kvarglömt inne i stan, så..

Den äldre grabben väljer Norska flaggan med en djup suck.

Fortsätter med bädda, fixa frukostmackor, ta morgonmedicinen, skriva i kontaktböcker..

En lista till yngste grabben som ska vara borta till fredag och så skulle han ha mera fickpengar med.

Dricker kaffe tvångsmässigt innan 2-timmar fastande före provtagningen träder i kraft.

Är Måndagstrött.

Vaknar av att sambon påpekar att det står en taxibuss utanför, fel taxibuss..

Tar den äldre grabben och går ut.

Blivit lite ändringar för denna period, bolagsbyte på morgonturen, i övrigt som vanligt. Vi har tre bolag som sköter skjutsarna i kommunen och hur turerna ser ut följer efterfrågan på skolskjutsar under läsåret.

Hjälper den yngste grabben in med resväskan och så hej då, ses på Fredag.


Går in, säger hej då till sambon som sticker till sitt jobb och utfodrar dom väntande katterna med dagens våtfoderranson. Dom har inte väntat förgäves.

Fortsätter med akvarierna och den ovanligt tjocka och slöa guppyhonan i den äldre grabbens akvarium. Gravid eller ett nytt utbrott av bukvattensot? Ingen fjällresning och inga glosögon i vart fall, kan vara bebisar på gång då..

Utfodrar med grönt idag och så ett ministicks till den ensamma körsbärsräkan som missades i flytten på grund av att dom inte skulle tåla medicinering med Medimor, men det gjorde dom bevisligen..

Går till 100-liters där resten av räkorna är tillfälligt inhysta och vägrar visa sig, slänger ner lite mat och så en nypa allroundfoder till kampis och neontetrorna.

Nanoakvariet; problem med filterräkor som bor för litet, ska flyttas till 100 litersakvariet så snart som möjligt. Det ska ordnas med bättre filtering och några kompisar till den kvarvarande först. Och så några pyttesmå körsbärsräkor hit.

300-liters.. Plockar upp en halvt uppäten platy, som sett lite hängig ut ett par dagar. Inga problem med eller symtom på dom andra fiskarna, och platyyngeln växer som dom ska.. Kolllar vattenvärdena som är helt okej, rensar filterinsuget rent från javamossa och lägger i dages matranson, krillpellets till köttätarna och grönfoder till övriga idag..

I eftermiddag, delvattenbyte i alla fyra.


Tittar på planeringslistan med veckomatsedeln och diverse andra anteckningar. Provtagning 09:45..

Sätter mig och väntar.


Lyssnar på musik:

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards