Direktlänk till inlägg 7 augusti 2015
Ur en bok om hemkonservering från 1942: Saftrik Sylt
Jag gjorde om receptet lite med ett tillägg av sex matskedar ljus rom och nedfrysning som konserveringsmetod.
2 Kg Hjortron
1½ Kg Strösocker
3-5 dl vatten, beroende på bärens saftighet.
Koka en klar, simmig lag av socker och vatten. Skumma den, om så behövs. Låt lagen svalna något. Lägg i bären. Låt sylten få ett uppkok. Lyft därefter av grytan och skaka försiktigt så att skummet kan tas bort. Sätt åter på grytan och låt sylten under skakning och noggrann skummning koka 10-15 minuter till sylten är klar och simmig och bären fyllda med lag. Sedan hoppade jag över konserveringen, tillsatte 6 msk ljus rom, lät svalna, öste upp på frysburkar och stoppade in i frysen.
Saftrik var konsistensen och det innebär ett mellanting mellan sylt och kompott. Gott till tunnpannkaka och perfekt uppvärmd till iskall vaniljglass i vinter.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|