Ensparkibaken

Alla inlägg under juli 2015

Av maricici - 7 juli 2015 13:38

vardagssvettisar, dom reade min favoritmodell så jag passade på...

Den här, i färgen ljus pink och så den här  och så den här  och denna för höstbruk. Höstjackan hade jag redan fått hem, satt som en smäck och jag bara älskar den här färgen som är betydligt starkare i verkligheten.

Inköpsställe BonPrix som har ett stort Plus Size sortiment upp till stl 58/60


Fick hem denna också i mera passande storlek, hade en i rosa skinn inköpt för många år sedan och nu gick den inte att stänga igen. Det där är sommarmodellen, ja. Har en i klassiskt svart för höst och vår.

Och så shorts i färg cerise och det slutsålda linnet i vitt på omslagssidan en megahit med regelbara axelband och snyggt skuret med lagom mycket vidd.

Allt från Ellos - bäst på plusstorlekar för både kvinnor och män.


Jo, jag lyxade lite den här gången också, passade på i ett köp två, få den billigaste för halva priset erbjudande

Den här i vitt med svart spets och så en i helvitt till halva priset.

Och så dom i basicfärgerna, svart, vit och nude eller beige som den kallas på svenska

Victorias Secret är inköpsstället och vågar man titta in till deras tiny models så hittar man framför allt BH i ett jättestort storleksutbud från dom allra minsta till största kupstorlekarna och en del trikå i US 16-18 motsvarande Europeisk 44-46 enligt mina beräkningar.


Av maricici - 6 juli 2015 13:31

  

En blivande redskapsbod och så katten

 

Också ny för i år. Äkta Malört med en flugbagge tror jag.

 

Ska be henne fota heleheten på mina stora vita astilbe en annan gång

Här mix av hallonris, smörblommor och röda vinbär

 

Ampeltomat i utrerummet, klen i växten men ger frukt i alla fall.

 

Naaawww, va sött!  

Not  

Delade meningar


Av maricici - 6 juli 2015 13:23

     

Ungersk syren med tillhörande amiralfjäril. En lite härdigare och inte lika intensivt doftande syrenbuske för zon V

 

Sommarkatt

Av maricici - 6 juli 2015 13:14

Plockade några bilder avsedda för insektsplåtning från dotterns arkiv..

 

Finlands vita ros. En stor rosenbuske härdig upp till kyligaste zonen, översållad med vita doftande blommor så här års.

   

Luktpion, Bowl of Beauty. nytillskott i år.

 

En vilsen liten smörboll, utträngd av rosenspirea och fjärilslavendel

 

På komposthögen kommer dom alltid fram, tulpanerna.



Av maricici - 6 juli 2015 10:36

hinner för all del inget annat heller, möjligen fixa frukost, lunch, middag, mellis och så lite obestämbart emllanåt. Och i natt var den äldre grabben vaken till 2-tiden, vi gjorde varma mackor och som kompromiss fick han vara med och titta på rean på BonPrix..

Morgon; Vaknade, gick till växthuset för att vattna och se över grönskan (en paprika full med bladlöss åkte ut i karantän), vattnade växterna i uterummet, kryddorna var nära döden av torka, och en passionsblomma utan jord kvar växer så det knakar. Vattnade krukväxterna inomhus och lyssnade på resultatet av sambons träningsschema med ena örat, (-3 kg och utökat program till en timme) Ett livsviktigt program för en med grav hjärt/kärl problematik..

Snabb tur till livs i vita sommarslappisbrallor med matchande linne (jordgubbsfläckiga)  , mjölk, mjukt bröd, gödningsmedel till grönsakerna, hällrengöring för spisen, riven ost i storpack och 4 bananer ekologiska och 1 kg ekologis nötstek kort datum ½ pris..


Hem, inga grabbar har börjat röra på sig, hinner läsa  DN ledaren Grekland väljer valuta och t o m hinna ta in vad jag läser, går lite sämre med stor mans kamp för en rutten sak  eller att hala en sydstatsflagga(Men hallå, var hittade du den där Twixen någonstans?   )  och när Mats Alvesson ska dissekera Gustav Fridolins och Jan Björklunds legitimerade personal tar det stopp.  

Plockar med en Cola Zeroburk ur bokhyllan och går för att fixa yngste grabbens favoritmacka, senap på en brödskiva, ketchup på den andra, rökt skinka och edamerost melllan och så in i smörgåsgrillen. Den äldre grabben undrar om det finns chokladmuffins?  Näää, men Läkerol Xylitol med äpplesmak, skitgoda, smaka    Den äldre grabben knaprar lite misstänksamt på ytterkanten, ger halvt godkänt och försvinner ut i trädgården. Plockar med en kaffemugg från Dalakistan i hallen, sambon påminner om att jag ska fixa det sista med lönerapporterna (tredje gången)

Fixar en Chai Latte och tänker dricka någon gång..

Fortsättning följer...

Av maricici - 3 juli 2015 13:40

Jag befinner mig HÄR med personbästat 32 grader i skuggan just nu. Njut, för helvete, njut, på Söndag och en vecka framåt är det utlovat slut på det roliga.   

Är tyvärr inomhus och städar upp, glöm inte att dricka mycket. Helst inte kaffe, det har en vätskedrivande effekt, upptäckte det nyss när jag började känna mig yr och matt och sitter just nu och vätskar upp mig med vanligt kranvatten.

Sambon och dottern är ute och lattjar med byggsatsen och så har dom monterat ihop en bortglömd hammock.

Apropå något annat så läste jag ut första delen av dom femtion nyanserna i morse och konstaterar att detta var inte min likör, när jag hoppat över alla urtrista sexscener så var boken slut.

Och nu har jag del två kvar, på ljudbok som inte är min grej egentligen men det var den enda som fanns kvar.

Är optimist inför fortsättningen och hoppas på innehåll av lite mera substans.





Av maricici - 3 juli 2015 07:35

efter kl 15 idag har grabbarna semester 4 veckor framåt men långa sovmorgnar och sena nätter. Fixade uppföljningssamtalet på den yngstes genomförandeplan per telefon i går, då det inte var något speciellt. Tonvikten på fysisk aktivitet med simmning, långpromenader och lite spinning inomhus regniga dagar ser ut att vara vad han behövde. Nytt möte i November inför år 2016.

Var ute och handlade och hämtade lite paket, kom in fullastad och fick ett varningsrop om att trampa inte där och där för katten har spytt. Den äldre grabben ville börja med käket, den yngste ville visa ett trädgårdsyatzy som han fått med sig hem och sambon undrade om jag ville komma ut och titta lite på...

-inte nu, jag kan inte tänka på så många saker samtidigt.

Tittade på en myra som förirrat sig in och vandrade iväg över köksgolvet. Välkommen sommarsemester.  

Biff med pommes, bea och sallad till middag, håller på att rensa ut det sista från gårdsbutiken inför höstens slakt. Käkade ensam i uterummet och somnade på soffan efter maten. Välkommen sommarsemester   

Vaknade och kom på att a) Jag hade en massa torr tvätt att ta rätt på och b) grabbarna vill ha hjälp med duschen..

Avslutade kvällen med att sträckläsa Potensgivarna av Karin Brunk Holmquist som fanns i ett av paketen.  Det är något visst med dom gamla hemmadöttrarna Tilda och Elida och vägen till deras postorderfirma som vägrar släppa taget. Humoristisk utan asgarvsfaktor, men däremot sitter det roade, ömsinta småleendet på plats. Klart läsvärd.

Av maricici - 2 juli 2015 11:42

och vad gör man då?

Svar; Inget i tre timmar framåt. Har pratat i telefon med äldste grabben, deras sjuka katt har tillfrisknat mirakulöst över natten och så kommer dom hem på semestern om två veckor preliminärt.  

Tittat in på FB och där gapar det tomt efter inloggade personliga bekanta och så loggas det ut igen.

Funderar på att börja läsa Ladies av Johan Hakelius, upphittade i en byteskasse med pocketböcker, men väntar med läsningen några dagar till. Tömmer spamkorgen med prylar som kan vara bra att ha inför sommaren nu till rabatterat pris, inte för det utan för att jag är minimalistisk sommartid.

I bagen med must have för sommaren;

En badhandduk, bara utifall att

Ett par effektiva solbrillor att använda vid bilkörning

Spotify app

En dosa Catch Spearmint miniportion

Bricanyl inhalator mot ev björkpollenreaktioner


Hittar en gammal Van Morrison på Spotify

"Goodbye baby, So long Girl

I know you ain´t gonna like it

But i´m stepping right out in your world

For i´m coming to your party

And i won´t be able to stay

But i´m gonna kiss you one more time, Lord

Then i´m going away

 


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards