Ensparkibaken

Alla inlägg under maj 2015

Av maricici - 5 maj 2015 23:36

Sådär lagom inspirerande i regn, snålblåst, 4 grader varmt och omgiven av trista fjolårsfärger, men har i alla fall kommit igång. Sitter just nu och försöker hitta bambudraperier och en ny dyna till solsängen och tänker meditationsrum (sambon antar att det blir bra när det blir klart)

Och åtminstone 3 veckor kvar till det går att använda växthuset. Har för närvarande bara några pyttesmå chiliplantor, ett par tomat, några penseer och två mårbackapelargonier på inomhusförvaring. Ska köpa till mera när handelsträdgården öppnar för säsongen, växthusgurkan trivs bra i det lilla väggväxthuset, men tomaterna är lite kinkigare, busktomaterna har i alla fall gått bra. Och så trivs chiliplantorna.

Har också inspekterar vad tjälen ställt till med och såg att dom känsliga, en rosa krypros, den blivand björnbärsbusken och  den lilla tuvan svart ormgräs inköpt förra våren överlevt vintern i zon V. Fixade det med ett tjockt lager täckbark och så vissna lönnlöv ovanpå.


Och så trädgårdsmöblerna, vi har inte en uppsättning utan tre på grund av att vi har alla våra favoriter, yngste grabben har sin hammock och en gammal uppsättning furumöbler i skyddat läge i norr,katterna,  sambon och jag har uterummet och äldste grabben har Solsidan, dvs uteplatsen mot söder med underhållsfria plastmöbler och litet jordgubbsland i omedelbar närhet.

Sedan håller jag ¨på att fixa en speciell kattplats i uterummet, en uttjänt fåtölj pimpad med kattfiltar, klösbräda, katt mynta och allt annat som ignorerars till förmån för dom nya svarta möblerna.


Ibland behöver man en rejäl time out från allt vad debatter på sociala medier heter och det är då man kommit till en punkt då känslan av något givande börjat bytas ut mot bara irritation...


Meditation och relax på Spotify:



Av maricici - 5 maj 2015 00:49

Och inget nytt har framkommit om Malin Lindsröm mordet, samma oförklarliga friande trots att gärningsmannen klockrent kan bindas vid mordet..

Det där som fick alla att stå med hakan nere vid knäna och undra vad som hänt då det var aktuellt.

Mindes hur pass kul det var när dottern skulle åka buss samma sträcka och hälsa på sina kompisar, jag fick panikångestattacker varje gång..  

Dom indirekt berörda, man känner sig otrygg och utelämnad med en mördare som går lös..

Gråter med föräldrarna, dom direkt berörda, vilken  mardröm.  

Hör mamman till gärningsmannen för första gången, min gissning är att hennes psyke fått en knäck så hon klamrar sig fast vid det sista hoppet, den friande domen var nog rätt. Kallas visst förträngningsmekanism på psykologispråk.

Tittar på rekonstruktionen av mordet, vilket jävla sätt att dö på  och föräldrarna som ska leva med den vetenskapen..  

Dyster avslutning på en solig dag.


 

Av maricici - 4 maj 2015 11:55

     


                

Av maricici - 3 maj 2015 01:36

Yes, i suppose..  

Baksidestexten från föregående blogginlägg..

Hmm, jag har mina favorittexter, ja. Casting a spell exempelvis och The Law of Attraction of Opposites..

Det om detta..

Annars så har jag inte ens hunnit öppna den här upplagan ännu, eller rättare sagt motivation saknas. Behöver man en röst så finns det alltid tid över, det är så det fungerar.


Om andar: Så arbetar vi ju i en ateistisk anda med oss själva som gudar, men det går inte att komma ifrån att det finns otroligt kraftfulla energier i rörelse, och vad dom kommer ifrån? Tja, vi människor måste inte veta allt   

Om LaxTon Ghost som jag länkar till är min teori att dom kommer i kontakt med något som lämnat spår i form av starka energier, ungefär som fingeravtryck.

Jag har själv kommit i kontakt med ett ödehus som utstrålat något som gör att man inte vill närma sig alls, möjligen flyttade ägarna därifrån mot sin egen vilja och lämnade det bestämda fingeravtrycket "Mitt hem för alltid"!. Min teori.


 




Av maricici - 2 maj 2015 01:04

   

Snabbare leverans än utlovat och jag har hunnit titta i den lite, inte för att jag direkt behöver något akut just nu utan för att det ska bli spännande att utforska skaparen och grundarens exemplar..

Av maricici - 2 maj 2015 00:58

         

Mountain Rockisarna    

Av maricici - 2 maj 2015 00:43

 

Quick Fix modellen med färdiga sockerkaksbottnar, mosade bananer, vispgrädde och jordgubbsylt som fyllning. Pimpat med färska jordgubbar, Dr Oetker strösselmix modell princess Lillifee och så Marshmallow Fluff finns på svenska livs med Amerikanskt Specialsortiment bl a..

Av maricici - 1 maj 2015 19:03

efter en enda röra av fiskar under en längre tid och med ett par missöden under nyetableringarna. Ett; Platyna trivdes inte alls i 60-liters utan dog eftersom och idag inköptes 8 kompisar till den ensamme lille överlevaren och så flyttades allt till 300-liters. Två; Istället för dom begärda crystal red räkorna fick jag 10 ex nykläckta snow white, eller vådan av att gå till kattavdelningen medan expediterna plockar i. Hursomhelst, spelar ingen roll då platyna ser ut att ha ätit upp dom, två ex av körsbärsräkan är allt som finns kvar i 60-liters. För det tredje; Mina tio år gamla amanoräkor beslutade sig för att dom gjort sitt i detta livet och försvann, seriöst jag saknar dom små krabaterna som kom och tog söndersmulade algpellets mellan klorna och mumsade.  Missödet består i Köp för helvete inget utan att ha läst artbeskrivningen först! Borde jag minnas efter 12 år med akvarium. Mountain Rock var det, ja. För få i ett för litet akvarium. Till att börja med. Sedan var det någon specialare med matsmältning och mat som skulle beaktas. Dom måste sitta precis vid filterutblåset och käka. Håller precis på att fixa den saken som bäst och sedan får bostadsbristen lösa sig efterhand. Bilder, nu återstår att få ordning på växtligheten, javamossan har tagit överhand och kväver allt annat-överallt så det ser lite risigt ut ännu:

   

60-liter: Slöjguppys och 2 Körsbärsräkor. Svårt att få bra bilder på dom där maniska stimmarna.

 

30 liter: Före Mountain Rock katastrofen. Några Endlers guppy som ynglat av sig.

   

100 liter: Neontetra, Ancistrus sp eller blå skäggmunsmal och en siamesisk kampfiskhane.

Dom lugna tetrorna på mellanskiktet brukar inte störa kampisen som håller till i våningen ovanför. Annars är det svårt med den här ensamlevaren i sällskapsakvarium.

   

 

Och så 300 liter: Siamesisk algätare, Praktbotia, Ancistrus Sp, Platy och en Black Ghost


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards