Ensparkibaken

Alla inlägg under april 2015

Av maricici - 15 april 2015 13:24

http://www.expressen.se/kultur/bohman-klaga-inte-pa-den-duktiga-flickan/


Mitt i lunchläsningen ser jag att Therese Bohman tröttnat på att nedvärderas som den "duktiga flickan", läser och får inte riktigt grepp om vart hon vill komma. Annat än att det är ute att lyssna på andra och inne att använda sig själv som präst, och att vi har en missgynnad högsta betygen grupp som plötsligt halkat ner på rangskalan, med verktygen för en spikrak karriär i systemet och allt. Och att jag alltid har haft en alternativ väg på lut, utan "populärfeminismen" och utan streoptyperna Pippi och Annika, det kallas konsten att tänka och agera självständigt, och behöver inte sakna ett mått av personligt ansvar. Eller livskvalitet.

Till skillnad från den nämnde Daniel Suhonens arbetarhem, blev vi uppmuntrade att bilda oss på egen hand så snart vi hade tillfälle, och säga vad man vill om gamla ABF, men ibland lade det grunden till ett självständigt tänkande..

Som det där med att vara bra på att bilda sig efter andras direktiv, och vara en lydig och lycklig medborgare som inte avviker från normen med egna besvärande tankegångar..

En lydig massa är en lycklig massa -  och lättkontrollerad.

Precis som en dito kvinna.






Av maricici - 14 april 2015 08:27

Den äldre grabben har sin årliga omställning till sommartid och är vaken lite titt som tätt på nätterna, runt 2:30 undrar hans inre klocka om dagen så sakteliga håller på att vakna till liv och det håller den visst på-någonstans, på sätt och vis..

Känner mig trött och seg av upphackad sömn och konstaterar att detta inte kommer att boosta immunförsvaret direkt - och att jag vill ha ett sinnenas rum med bollhav som den äldre grabben har att relaxa i på sitt DV..

Och den äldre grabbens inre klocka är snart i balans igen, det brukar ta runt en månad..


Morgonsamtal i köket:

Sambon: Ett tak har blåst av ett hus i uppsala..  

Jag: Jag vet, jag läste det på appen..  

Sambon: Ahapp...  

Annrs var jag för en gångs skull, helt engerad i morgonens lyssnarfråga i Stanna eller Gå, relationsakuten med lyssnarna som relationsexperter

https://www.facebook.com/VaknaMedNRJ

Kovändningen då karln som var så inne på att bilda familj plötsligt får kalla fötter och vill dra sig ur, en inte helt ovanlig mansreaktion enligt bloggens verklighetsbaserade fictionfigur Erwin..

Och som vanligt så har han ingen rationell förklaring,

Utan "hä ba känntes tvärt omöjlit" eller också är det just detta som kallas rationellt,   

Erwin som ställd inför faktum att här gives inga andra alternativ än GÅ, efter en längre eller kortare tid gjort helt om på stället igen..

Lägger in en prilla och säger efter en stunds eftertanke att "Han kände faderskänslorna vakna till liv*

Någon manlig variant av gravpsykos?

Vad vet man?


Av maricici - 13 april 2015 18:00

       

Körde fast i ett slukhål som plötsligt dök upp, men jag kom loss utan hjälp. Rinngde sambon och undrar om det gjorde något att hans bil blev jätteskitig?

Sambon: *HAHAHAHAHAHA*   

Svårt att välja bilder från ett hundratal, men det blev dom här:

Att få en hint om trädens storlek. Bildserie två: Årstidernas förändringar, islossning i April..


Spotify:

Av maricici - 13 april 2015 09:49

Beställt tid för yngste grabbens ständigt täppta näsa för tredje gången och hoppas på en allergiutredning denna gång och så suttit i kö för ett nytt tandvårdskort till densamme, (kom inte fram, försök senare) och så morgondisken och morgonläsningen:

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/bup-klarar-tuffa-krav

Bara den artiken, sedan hinner jag inte längre..

Det verkar fungera, det är hårt tryck vi har själv aft NPF-utrening på den äldre grabben, just vid denna klinik med grabben på bild som psykolog..

Som förälder erbjuds man stödsamtal och det vill man kanske ha då man har en diagnos som man aldrig kommit i kontakt med.. Mitt barn fungerar inte som andra, hur gör man då?

Då var han 2½ år, och nu är han 27 kan berätta själv hur han fungerar; vi behöver inte korrigera något han klarar sig bra på egen hand, tack.   

Respekten för individen fick vi med oss från denna öppna mottagning, det bästa verktyg man kan hitta.  

Av maricici - 13 april 2015 01:02

Tittar på min favoritkanal på YouTube:L.T.G.S GhostHunt in Sweden, har besökt ett Yxmördarhus där en svag paranormal akivitet kan skönjas..


Av maricici - 12 april 2015 14:27

medan grabbarna har sin slappisdag med bortglömda DVD-filmer, på den ena TV; går en arme animerade legogubbar till attack och på den andra lyssnas det på Disneys fantasia..

Läser väl nätupplagan då,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20613866.ab

och

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/alexschulman/article20612401.ab


Går till rubrik ett och konstaterar att jag vill inte se denna man på vår nationaldag, om man nu ska fokuserat på det akuta, det vikiga. Som ser ut att motivera ett närmande mot NATO.

Samt noterar att har man fd armeelitister i familjen och är uppväxt i en stad som tillverkar bandvagnar åt försvaret så är det inget konstigt eller skrämmande med försvarsmakten ELLER att dom visar upp sig emellanåt.

Då jag missat allt Googlar jag fram något av relevans och hittar en  blogg  SkytteVärn som kommeterar, om något som ser ut som missriktad välvilja.  För övrigt en bra blogg som jag tänker spara på.

Av maricici - 12 april 2015 12:30

 

Frukost i sängen idag då grabbarna inte var lika alerta denna morgon-Och så British Vouge.

 

Fastnade för den här reklamsidan i vart fall.

Kaffe och rostat bröd till frukost, och så lån av sambons Råd och Rön för att se vad dom skrev om arsenik i basmatiris. Att en minimmängd tas upp ur odlingsmarken och att man sköljer riset noga och kokar i stor mängd vätska på plats, det decimerar halten något.

Och så tester, tror det var Garant som fick bäst. Hela artikeln finns på nätet för den som vill..

På CD på plats och på Spotify:




Av maricici - 11 april 2015 23:53

 

Skär 7 hg kött av älg, eller nöt i mindre grytbitar och bryn dom. Tillsätt 3 små rödlökar i skurna i klyftor, vatten så det knappt täcker, 1 köttbuljongtärning, salt och svartpeppar och låt det sjuda lätt ca 30 minuter. Tillsätt sedan 3 hg färska champinjonerskurna i halvor och vispgrädde ca 2 dl, späd ev med mera vatten och smaka av med kinesisk soja, och ev mera salt och peppar. Låt sjuda 30 minuter till.

Servera med kokt potatis (yngste grabben hade en specialbeställning på ris)  lingon naturell och ev en aning getmesost i såsen för mustigare smak.

Salladskomposition, man tager vad man haver; Isbergssallad, babyspenat, majskorn, salladslök, kikärtor och cocktailtomater i halvor.

 

Gato Negro Cabernet Sauvigno, provflaska med var sitt glas.

Lite tamt men fullt drickbart.

 

 

  


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards