Ensparkibaken

Alla inlägg under februari 2015

Av maricici - 12 februari 2015 23:05

och det är väl det enda som piggat på sig också..

Dottern flunsan och 40 grader, vi vaccinerade en aning piggare men tillräckligt påverkade för att allt ska stå stilla..

Och så måste vi in till stan i morgon, inget som går att skjuta på  

En snackis som jag vägrar dra igång, just därför..

Hur djävulusiskt desperat och patetisk kan en människa bli i sin jakt på ett meningsfullt liv?

Kan den mäktiga känslan dras ner ett par nivåer om det kommer till allmän kännedom hur många som genomskådat detta och bojkottar skiten helt? Bl a, jag då...

Låt dom sitta där och mumla utan att någon behöver kännas vid dom.


Det här har berörts med några ord i ett par FB-forum, och annars är väl alla fullt upptagna att mota vår andra beteendeproblemtik i grind, dom sitter på vissa politkers FB-sidor och skriver hatinlägg mot nioåriga smågrabbar med deras goda minne..   

Fan vet vart dom vill komma någonstans, dom har inget vettiga att vare sig tillföra eller anföra och borde hålla sig borta från forum som påstår att man tröttnat på dom..

Och att jag har en icke föraktansvärd erfarenhet av att bemöta och läsa av barn och ungdomar som kan bli både aggressiva och utåtagerande, inte minst dom som kallas grabbarna i  min blogg.

It takes two to tango..

Som van avläsare såg och hörde jag en panikslagen unge som försökte ta sig loss och så en vakt som markerade med ett bryskt "Ligg stilla" så huvudet dunkades i golvet.. Och undrade varför han inte sa några lugnade ramsor om att han inte ville något ont, vilka nonsensramsor som helst, bara avsikterna kommer fram. Möjligvis hade dom inte nått fram, men bättre ändå än att inte kommunicera alls.


Och så detta..

Och så kan dom var knivbeväpnade dom små gossarna..

Grundat på empirisk erfarenhet?

Nej, grundat på fördomar, främlingsrädsla och mytbildning.

Visst kan dom generellt sett, risken finns alltid om ungar som hamnat i kriminalitet tidigt i synnerhet. Och ordningsvakter som bara har utbildning på gripande av vuxna människor i mentalitet och storleksskillnad skulle behöva en utökad kunskapsnivå..

Men nu gällde det en helt annan typ av barn, nämligen vilsna och traumatiserade nyakomna ensambarn på rymmen från ett behandlingshem till sin storerbror. Anhörig och den nya fullt kompetenta pappan, under dessa omständigheter (inom parentes i den kulturen då samma fenomen är beskrivet både hos Finska krigsbarn och familjehemsplacerde, splittrade Svenska syskonkullar). Tycker dom båda två. Barn som oftast har negativa och ibland vidriga erfrenheter av polis och milis i deras hemländer.

Risken finns ju att alla som skriver på dessa forum också kan vara beväpnade och något man borde hålla ett extra öga på av mentaliteten att döma.. Dom spottar också och svär, och försöker slingra sig loss gör dom också..

Och med största sannolikhet så är vissa men långt ifrån alla av dom beväpnade..

Och sannolikheten att få en dödskyss är?

Inte stor skulle jag tro.

Det beror faktiskt på hur man hanterar situationer, betraktar och bemöter andra..

It takes two to tango.







Av maricici - 10 februari 2015 22:06

med mitt bredbandsmoden.

Det började dag på förmiddagen med att försvinna, komma igen några minuter för att försvinna igen och vara borta i några timmar. Ringde felanmälan som efter en snabb kontroll lovade att skicka ett nytt snarast.

Märker att jag haft mitt roliga i 45 minuter nu, för nu börjar hastigheten avta för att strax försvinna och vara borta några timmar igen.

Förkylningen är i alla fall bättre, den flyttade till den äldre grabben som snorar, hostar och är anfådd igen.

Blir en SÅN vinter med andra ord, då det går lagret runt, oupphörligen och obönhörligen till mitten av Maj någon gång..

Och apropå Maj så har jag bytt grupp från 100 psykbryt till 100 träningspass innan midsommar (eller nej, jag kan vara med i båda) Gjort hela programmet stretchövningar (gick över förväntan) idag och ska försöka hänga med dottern ut i morgon under dagen..


Kvällens Spotify:

Av maricici - 9 februari 2015 23:34

     


Vinternatt

     


Av maricici - 9 februari 2015 23:27

 

För övrigt inga sociala kontakter, skickade iväg grabbarna, sov, klev upp, loggade in, kom på att jag inte hade tid,  åkte och handlade,lagade middag och sov igen. På grund av förkylningen, ja.

Hoppas på bättring redan i morgon.

Av maricici - 8 februari 2015 15:09

http://magasinetkvinna.com/

Har äntligen hittat en modeblaska som tilltalar och inspirerar i både klädval och layout, den enda läsning jag ägnat mig åt IRL idag.  Fastnade speciellt för en överdel i  svart spets överhängd med grön fuskpäls..    Finns inte online, men det går att beställa tidningen på Pressbyrån online för den som vill.

Annars är det ändade planer idag på grund av förkylning och halsont, någon gång skulle jag också halka dit. Har assisterat den äldre grabben på förmiddagen och sedan legat i sängen och slöat med planer på att låta sambon stå för dagens middag och så tar jag kvällspasset ensam med kvällsfika, dusch och förberedelser inför morgondagen (Yngste grabbens tur att åka på bortaveckan, resväskan ska packas)

Sambon lovade precis hemlagad pizza till middag, och jag känner att jag inte har några smaklökar, eller någon vidare aptit kvar. Har levt på flytande energi i form av kaffe, latte, te och läsk hela dagen..




Av maricici - 7 februari 2015 11:20

Kaffe och snus, värma lite bake-up i ugnen till grabbarna, hämta tidnignarna i lådan, möta isskorpa på bron, nästna halka, hacka bort och så sanda. Höll på att glömma ugnen, avbryter och skyndar in, hann precis i tid, sandar färdigt och hämtar morgontidningarna.

Bläddar igenom Allehanda. pappers, fastnar för Malin Lindsröm mordet och maktlösa föräldrar som vill få fast den skyldige. Minns själv 20 år tillbaka, en lugn och skötsam gymnasieelev som inte brukar försvinna, skulle med bussen till Husum till en klasskompis, en kompis som mött hennes syster hos frissan, storgråtande och i upplösning, maktlös..  

Några år senare, dottern har en kompis på samma ställe och brukar åka samma busslinje och hälsa på.. När börjar man verkligen känna sig otrygg? Förmodligen när det bevisligen går en mördare lös någonstans efter ens barns busslinje..  


Grabbarna har vaknat, avbryter för att fixa deras frukost och ta itu med lite tvätt, sedan ska jag käka frukost.

Plockar ur en tvättmaskin, hänger upp och lägger i nästan maskin, en med våta badhanddukar.

Fikar och bläddar snabbt igenom DN på övertid, räcker över till sambon, men vill behålla DN kultur..

Jo då, det får jag så gärna..  

Fastnar för Boklördag resencion Patrick Cokcburn "The rise of the Islamic state, Isis and the new Sunni revolution", om USA;s dubbla roller angående Saudi och Pakistan.. Inget nytt direkt att dom just nu kliar sig i skallen och undrar hur det kunde gå så här, men jag ska lägga boken på minnet i alla fall..

Grabbarna är klara med sin frukost, hamnar i dispyt med den äldre om ett upphittat paket brysselkex, kompromissar med "du får max två" och ingen av oss är nöjd med uppgörelsen..

Plockar lite i TV-hörnan, och hittar tjuvtjockt med serietidningar, mest från den yngste grabben. Konsterar att hans hylla är full med samlingspärmar och vi måste nog smyga iväg några lösa till loppis.

Torkar bordet, tittar på hyllan under och hittar mera serietidningar samt en förvarningskorg full med småprylsbihangen som inte intresserar.

Vi ska köpa en stor portopåse och skicka dom till småkusinerna i Sundsvall, Det blir bra.


Försöker få smak för sambon och hans arbetskamrats nya favvo Beth Hart via Spotify, men det går trögt. En väninna ringer och undrar om jag fortfarande existerar?   Jo då, ska försöka åka förbi med mina M Magasin som hon brukar överta senare idag..


Beth Hart på Spotify:








Av maricici - 7 februari 2015 01:11

 

Nope, min tur idag..

Mediumstekt rostbiff, ugnsrostade rotfrukter med cevrekräm till..  

Har varit lika introvert idag annars, storstädat bad och duschrummet, och tror att yttervärlden fortfarande existerar någonstans, hade i alla fall en syster som satt ett likes på min statusuppdatering, dom andra två har jag ingen aning om vart dom befinner sig. På FB var dom inte i alla fall. Hann i alla fall bläddra igenom DN i morse med; ingen kommentar.

Läser den äldre grabbens kontaktbok efter två bortadagar, "varit ur form, åt bara kokta grönsaker till lunch, uppåt värre i kväll, åt bra, irriterad, åt bara grönsaker igen . Trevlig helg!"  Var uppåt värre när han kom hem också, åt bara dom ugnsrostade rotfrukterna och så en skål Fredagspopcorn. Dom beställda Valentin prylarna har kommit och tar upp plats i sovrummet, ska frakta iväg dom till säljarna i veckan. Säger bara; Synd att dom inte är mina för eget bruk.

 

Natt.

Nu har trädgårdstomtarna snöat över igen, ska gå ut och skotta fram dom i morgon. Det är något speciellt med tystnaden och mörkret en vinternatt. Avstressande. Skulle kunna sova ute tror jag.


NattSpotify:

Av maricici - 5 februari 2015 23:56

 

Brudorkide ny- undrar hur länge den får leva?

 

Fixat en hylla i köksvrån med sambons hjälp, restvirke från Byggmax och lite svart lackfärg- Klart.

 

Baristahörnan är äntligen verklighet!

 

Oreo Mjölkchoklad- hur gött som helst

 

Avslutar kvällen med lite strykning


Visstja, kvällens Spotify:

  


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards