Ensparkibaken

Alla inlägg under februari 2015

Av maricici - 19 februari 2015 07:00

Ska folk inte få läsa om annat än min snoriga näsa i vinter?   Just när jag trodde det var bra igen, vaknar med detta och så båda öronen igentäppta.

Kan ju för all del vara praktiskt när jag ska få kostnadsförslaget från tandläkarn nu på morgonen..  

Och mailväxlingarna rör bara Traderaffärerna och tillför inget utom en knöfull inkorg som ska sorteras när allt är i hamn.

Och att jag lagt upp några nya auktioner, och det första jag får bud på är en helt otippad quiltad vår och sommarjacka, ett "chict" impulsköp som både gud och jag glömt bort. Men det stod ju nyskick i beskrivningen förstås. Och så är det så med kläder, att det som sitter som en smäck på den ena kan vara helt misslyckat på den andra.

Själv har jag fått hem ett gäng loungekläder från Cubus, svart och rosa, mina favoriter - och sambons av någon anledning.

Inte till salu; småprylarna som följer med alla serietidningar, dom ska småtrollen i Sundsvall ha, Joss tackade så mycket för den "baddalotäcka filmen"   via Facebook, och mina fundersamma anletsdrag undrade om det inte stod Lego utanpå DVD-omslaget?  Och ett tack genom mamman för småbyggsatserna Lego, först blev hon ilsken som ett bi då hon inte fick ihop dom och ännu ilsknare när mamma ville hjälpa till   -  det har hon efter sin moster någonstans - vid datorn när den inte vill och sambon kommer och ska hjälpa till.


Passar på att kolla efter fyndköp och tvekar vid ett par Loubutainskor utropspris: 1000 kronor, ser inte präglingen under sulan och ingen skokartong och dustbag på bild och då får det faktiskt vara för det priset. Dom mest noggranna säljarna har t o m ett sparat kvitto som medföljer..


Och nu, stänga ner och förbereda sig för tandläkarn..



Av maricici - 18 februari 2015 15:59

           

Av maricici - 17 februari 2015 15:36

har varit lite efter min tid med tidningsläsningen igen, och rubriken är givetvis Anders Borg, Anders Borg och hans nya

Den som kommer som allmänhtens "Nu ska du få höra, bered dig på en chock eller du sitter väl ner?"    om det gäller Svenssons eller Svenssons helt oväntade kovändningar och fria val rättare sagt..

Eller det tveksamma, en får väl säga grattis då (till en 15 år äldre man som påstås ha alkoholproblem underförstått)  

Efter ens egen livserfarenhet kan man inte säga Grattis   utan förbehåll med tanke på vilka uppslitande känslokaos som kan uppstå i bakvattnet. Bara "Jaha, grattis till frun och barna Borg då"   Inte för att fördöma någon utan bara ett spontant konstaterande...

Har inte hunnit läsa mera, haft fullt upp med färdiga Traderaauktioner, vägt, packat, tagit betalt och skickat.  En rikigt skitomgång med lästa möjliga bud dessutom..

Sånt som händer ibland.


Fortsätter läsa lite lokala papper till maten (korv strganoff med ris och blandade salladsblad direkt från påsen.)

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/ett-rop-pa-hjalp-i-desperation

Herregud ja, jag vet att det inte gnälls, det ÄR ohållbart, det var det redan år 2006 när jag sa upp tillfälliganställningskontraktet och försvann, dessutom  med den tidens allmänna "skandalrubriker i baken" som ständigt skulle stötas och blötas på sociala medier. Dessutom med nu myndiga barns avslutade vårdnadsbidrag i bagaget.

Fick sedan frågan om jag skulle söka anhöriganställning. Va, finns det sånt också?

Ja tack, jag tar gärna en nyanställning. Inom omsorgsverksamheten denna gång.

Om varför man kastar ut debatter om anhörigvård och kvinnofällor med barn och badvatten och allt och tycker att det finns sämre och drygare alternativ. Framför allt.

Spotify, något passande till dagens samtalsämnen:


Av maricici - 15 februari 2015 18:17

         


Av maricici - 15 februari 2015 11:35

http://www.aftonbladet.se/kultur/kronikorer/linderborg/article20318696.ab

Alltså i en FB-grupp där man börjat debattera ämnet lite smått..

Som lurkern utan att anmäla sin närvaro, hittade inte direkt några inlägg som berörde med något man kände att man måste tillföra..

Utom ett; att man måste tänka i vidare perspektiv än här och nu idag. Kommer ett förbud verkligen att gynna mig i en framtid med ett annat samhällsklimat, eller är det här sista gången jag står och hurrar?

Eller konsten att beakta huruvida man börjat gräva sin egen grav eller ej.


Jag (vi) har inte Lars Vilks egentliga hjärtesak, utan rew Brian Warner aka Marilyn Manson, bannad i stat den och den som inte ett helt orealsitiskt scenario..

För det vanliga då, blasfemi och föledande till moralens förfall...

Inte mitt omdöme om den musikern/konstnären..

Vi får finna oss i att folk fortfarande grinar illa, deras rättighet i vår deal..


I ärlighetens namn kan en konstnär och eller musiker/som uttrycker sin åsikt eller världsbild, inte skada någon. Dom flesta har inte ens någon större genomslagskraft och förmåga att påverka.

Däremot finner vi oss inte i att dom försöker stoppa oss med mer eller mindre drastiska metoder.

Och där finns dom klockrena kopplingarna till alla andra i en helhetsbild. Dominoeffekten; faller en så faller alla.

Under tiden promenerar massans majoritet förbi -utan att ens veta vilka vi pratar om..

Det var visst mello, deltävling två i går...............


På Spotify:





Av maricici - 13 februari 2015 23:49

med lite strul som måste fixas och några telefonsamtal som måste ringas, var vänlig knappa dig fram så ringer vi upp klockan alldeles för sent...

Fick svar samtidigt som jag stod i kassan och pratade med en farmaceut på apotektet..

Men det ordande sig till sist. Ett par nya lack hann jag hugga i flykten till receptkassan också.

 

Lite gråblått och så guld. Skitsnyggt ihop. Mitt eget   

När vi ska byta köksbord? Aldrig! Och inte ska det slipas heller, det där är ett personligt slitet köksbord en medveten grej.

Hann in på Willys för att fylla på konservförrådet också (inventerat i går), men inte in på bolaget för att fylla på rödvinsförrådet. Oh no, inte bag-in-box, flaskor ska de vara, helst udda märken som ingen vågat testa på grund av pris och förutfattade åsikter..

Och så hem och packa upp matkassar och fixa käket, tog en alvedon och lade mig på sängen, somnade och vaknade av att yngste grabben stod i hallen och undrade vart alla gått. Men inomhus var dom i alla fall.

Middag; Kokt hälleflundra med räk och vitvinsås (extra räkor serveras bredvid för den som vill) och potatis till mig och sambon, Garants panerade torsk till grabbarna, deras favorit med lite seg asiakökkänsla i paneringen och jättstora bitar (den var faktiskt god) Att dricka till; Preimier mineralvatten och mera alvedon..

Grabbarna ville ta det lugnt efter maten och det tackade jag för.

Och så var det tvätten.

 

Och så ska fiskarna ha käk. En av praktbotiorna och stim siamesiska algätare i 300-liters. Enda firrarna jag sett som gnager penselalger , dom siamenserna..

Grabbarna sover, kletar på nagellacket fyra blå och en guld, och läser filmresencion i DN, Fifty shades of Grey. Inget nytt under solen tabubrytare har vist kommit i varje decennium.. "sista tangon i Paris" minns titeln och att Marlon Brando och den tidens svar på Lilo hade huvudrollerna, "Sinnenas rike" gick min dåvarande pojkvän och såg utan mig, dom hade någon killträff och att jag aldrig hittat poängen i filmens antiklimax.. 9½ vecka har jag sett två gånger med minnesglimten att Kim Basinger strippar som en spattig kossa.. Och att det bästa med filmen var strippmusiken, you can leave your hat on..

Inte den allra enklaste musiken att röra sig till kanske, själv har jag en annan favorit:

Av maricici - 13 februari 2015 08:30

människans grundläggande behov som är så lätta att glömma bort. Glömmer vi dom inte själva så finns det alltid någon energivampyr som raskt ger oss en påminnelse om vår dödlighet..

Näthatarna är i farten igen och det är ni som bara delar bilder på lustiga katters fel..  

Aha?  

Måste erkänna att jag tillhör dom som delar bilder på lustiga katter, helst. Lustiga katter tär inte på någons livsenergi och i bästa fall gör dom folk glada..

Lustiga katter brukar alltid få många likes.


Läser en rubrik på startsidan

Ja, det är klart att dom tjocka ska få bära hundhuvudet igen, dom får inte ens försöka säga  något till sitt försvar när folk säger att dom är fula. Tack för den    Eller konsten att slå sista spiken i kistan för en tjockmobbad.

För personligen saknar jag något och det är dom som sitter och våldstuggar hamburgare utan att vara bärare på ett genentiskt ämnesomsättningssyndrom, det galopperande. Det faktiska och reella medicinska- dom är inte många, jag har mött två och bara en av dom var en kvinna.

Dom var jättemagra och våldstuggade hamburgare för att inte bokstavligen rasa i vikt under minimigränsen..

Låt oss vara ärliga och säga att det inte är tjocka som är besatta av någon skönhetsmyt, dom påstås nämligen vara ett hot mot folkhälsan. Vem vågar ifrågasätta den hälsomyten? Inte många vad jag vet.


Men sånt här skulle vi skita i idag, vi skulle fira alla hjärtans dag med att fria till oss själva och..

Nu kör vi:

 



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards