Ensparkibaken

Alla inlägg under januari 2015

Av maricici - 5 januari 2015 13:46

Röran på skrivbordet: Hittade i alla fall en outlöst trisslott med 60 kronor i vinst. oooahhhh....  


Visstja, vi ska äta idag också: Hmm, pasta, Kelda ostsås spetsad med lite chilihack och örter och så sista julskinkan och gröna ärtor till.


Söndag i morgon igen: Hatar dom här upphackade veckorna, tur att det är sista öset nu innan transportsträckan till Mars..

  

Har massor med läsning att ägna mig åt, en annan helg, möjligvis i slutet av denna månad men just nu plockar jag ihop julklappsböckerna och stoppar in dom i bokhyllan.

Läser om Brittans ugifter och kommer på att jag snart ska gå igenom mina.. Ja då, jag har något liknande, bortskämda katter, superstjärnelooken,lyxiga  presenter och spotify..   Och så vill jag ha VS-Karlies visningsoutfit -  och ett gymkort.


Jo då, röjningen efter helgerna har börjat, det enda jag kommer att få tid över till idag.

Av maricici - 5 januari 2015 00:01

Intresserar inte alla, men det intresserar mig så jag sparar det här.


Av maricici - 4 januari 2015 12:01

Av maricici - 3 januari 2015 14:10

http://www.allehanda.se/opinion/insandare/skrota-begreppet-norrland


Pja, bara man inte tar det på så stort allvar så..

Alla vet ändå hur det ligger till, det finns en separatistgrupp som tycker Norrland hör hemma i ett stycke för sig och inom den gruppen är alla broderligt eniga - not.

Att norra och mellersta Norrland har var sin kultur för sig och att det är något speciellt med Västerbottningar, man fattar inte vad dom säger. Nåja, dom från norra inlandet då som har en dialekt som inte går att jämföra med boende på norra Österlen, dom är nämligen lättare att översätta. Å så stäng man döra med ett; Vi ska´nt ha na hej baberiba!

Och att sambon är född och uppväxt i  länet Västerbotten men landskapet Lappland, och han kallade sig ursprungligen Västerbottning. Och numera har han assimilerats så han kallar sig ingenting. Jag däremot vill att vi flyttar till hans hemtrakt för att vi bor lite för centralt. Inte sambon, han älskar att vara centraliserd och urban.

Och rent spontant till insändarskribenten så är jag inte från Ångermanland utan från Nolaskogs, det är viktigt att skilja på norra och södra kustremsan..

Såna är vi, Norrlandsseparatisterna..

Men å andra sidan så har vissa Nolaskogsare faktiskt närmare till Stockholm än till Haparanda, i fråga om  geografiska avstånd, urbanisering och klimat. OBS! Inte kultur. Eller snösvängen.

Å ena sidan bor jag i glesbygd men å andra sidan har jag bara 8 mil tur och retur in till närmaste stad, värstingarna i den här trakten har 20 mil och avstånden i dom nordligaste fjälltrakterna ska vi inte bara tala om..

Eller varför begreppet "Norrland" bör separeras. Bilden börjar klarna.

Dottern ser verkligen alien ut i dag med rödsprängda ögonvitor, inte på grund av detta utan på grund av ett envist virus som slog sig på ögonen avslutningsvis. Hon ska´nt åk in dell akutn ida, man kan int bli blinn pa bägge öga innan Måndan!  Glesbygdskulturen i ett social konstruerat nötskal där mormor och alla andra förfäder väntat..

Och vem ska kunna ena denna separatistiska patriotröra till något som kallas Sverige? Man bara undrar...





Av maricici - 3 januari 2015 11:53

på Malena Ernmans official FB-page och bara noterar att det är vår åsikt att det finns folk som inte har några bekymmer men däremot ser dom ut att lida av svårartad hypokondri.

Vårt största fel är väl att vi a) gillar opera b) har sett oss om lite i världen och så var det inte mera med det.

Jo, att vi gillar att sitta på isoleringen i skogen eller längst uppe vid Lofoten vilket vi är väl medvetna om att det är långt ifrån allas grej här i livet, och så jobbar syrrans karl internationellt och är ofta "invandrare", utan möjlighet till att få annat än frukost under 24 timmar i Kina, eller ensam med en kupevärmare på ett iskallt hotell i Riga.. Jag antar att familjen fortfarande hävdar sin rätt att "klaga".

Åtminstone alla som undrar HUR man kan vistas i lofotens mesta avlägnsa fiskeläger med en liten bebis eller bo i en stuga utan vatten och avlopp med två blöjbarn och ett nästantorrt borde inse att man inte har något att berätta om bushen utanför Östersund, int nå!

Som vanligt avslöjade som sin egen lilla bekväma, skyddade tillvaro där man sitter och fantiserar om en "romantiskt" lumberjacksliv med hugga ved i 30 graders kyla och just vid den punkten antar jag att man verkligen börjat leva sig in i sitt glada 30-tal, för numera går väl folk max ut och späntar några vedträn till dagens behov.. Om man nu inte har el eller bergvärme installerad..

Men som sagt var, här finns möjlighet för alla icke intiterade att pröva på. Eller den storslagna möjligheten att lära sig älska surströmming för alla som rynkar på näsan åt den som inte äter griskött av vissa skäl. Vill man inte kan man få den nertryckt i sin svanhals.  

Vi har en annan defintion på vad som är "oförskämt" och det är där man pådyvlar andra mer bekymmer än man själv skulle klara av. Punkt!


Citat från vännerlistan :

"Förståeligt att det blir en reaktion. Jag skulle nog få smått panik om jag fick åka 15 h rakt ut i öknen utan egentlig förklaring. De måste ju tro att de hamnat i världens ände. Från Göteborg och upp till Östersund är det ju bara skog, skog och åter skog. Må det få en bra lösning."

Herrgud vad underbart att hitta EN enda människa som har orsak och samband klart!

Av maricici - 2 januari 2015 10:32

 

Här var det inte sandat, phy phaen  

 

Nyårsglamor när den är som bäst, använder sällan annan duschtvål..

Nyårstradition, två nummer för stor bartenderskjorta av herrmodell.

   



Av maricici - 2 januari 2015 07:30

Väntar på att yngste grabbens DV ska öppna så jag kan ringa och sjukanmäla honom och på FB väntas det valpar, nu har vi fått mobiluppladdningar på dom tre första pluttarna födda med cirkus en timmes mellanrum    Inte mina vovvar dessvärre, en irl-bekants.

Den äldre grabben har åkt tillsammans med en resväska packad för en vecka och givetvis var länsvägen glashal och bitvis inte sandad.    Och som vanligt när chaufförerna säger att det är halt då jävlar ÄR det halt.

Känner inte för att dra igång något instagram nu på morgonen, blir sådär lagom snygga morgonbilder. Håller också på att bli förkyld, snorar, mår lite illa och blir säkert grön i ansiktet på bild. Sådär lagom kul att vakna 06:00 istället för 9:30 också..

Men, men.. Nu är det vardag igen, bara att gilla läget.

Och den äldre grabbens magmedicin står kvar på köksbordet, hoppas vi lämnat lite reserv så vi kan vänta till i morgon med att åka ner med den.. Och gå in på Hong och köpa en take away till middag. Det har jag räknat ut fint.  




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards