Ensparkibaken

Alla inlägg under januari 2015

Av maricici - 17 januari 2015 16:51

Den står och käkar hennes bärbuskar och vägrar flytta sig hur mycket dom än hojtar och kastar snöbollar på den..

  

Timråälgen  



Av maricici - 17 januari 2015 13:42

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/tre-doda-pakorda-av-taget    


Tresjö, rätt långt härifrån och lite närmare om man följer järnväggspåret..

Samma järnvägsknut och samma bevakade, övergångar och en olustig känsla av att man är ännu en nyfiken på en olycksplats som undrar hur i hela världen detta gick till? Bevakade övergångar brukar vara typ idiotsäkra..

Först någon minuts varningssignal innan bommarna börjar fällas ner och sedan brukar det för det mesta dröja innan tåget kommer. Är man mitt på spåret när varningssignalen sätter igång kan man bli lite ställd, har en betingad reflex där man trycker på gaspedalen, inte bromsen. Kan något sånt ha klickat för en fotgängare? Kan hända att en och annan stressad fotgängare kryper under bommarna medveten om marginalerna men man kommer inte igenom med en barnvagn..

Och som ett brev på posten kommer tanken suicid? Men det kan ju för all del vara ett tekniskt fel även om det ytterst sällan brukar hända..

Nätryktena tar fart, det var en tvillingvagn och två barn, inte en vagn med en bebis i, det var två vuxna och ett barn. Någon av dom nyankomna?   

Polisen svarar inte, dom utreder och mår säkert dåligt, precis som personalen ur räddningstjänsten. Pratade med en ambulansförare en gång; h*n svarade; Barn, man vänjer sig aldrig vid döda och skadade barn  

Apropå vänner och bekanta som jobbar vid järnvägen så kommer nästa tankegång - en lokförare som precis råkat ut för en lokförares värsta mardröm, det står en människa på spåret och man har inte hopp i helvete att stanna...    


Nu bekräftat att det var en mamma och två små barn, ett och tre år gamla...

Instämmer i alla intervjuade ortsbors tystnad, det känns bara jobbigt att kommentera...




Av maricici - 17 januari 2015 01:11

   Slut på stressdagen som åtminstone inte smittade grabbarna, dom har varit lugna och harmoniska sedan dom kom hem till skillnad från förra helgen..

Den ena har kopplat av med en massa Kalle Anka tidningar och den andra har bara kopplat av. Chicken Curry och ris till middag gick hem till och med hos den äldre grabben som normalt vill leva på en diet av frukt och glutenprodukter..

Hann med en resa till second hand tillsammans med dottern också, fyndade lite böcker, en husmoderns handbok från 1925, en historisk roman om Maria Stuart (ska jag relatera till någon så är det väl henne)  en bok med recept på kärleksmåltider och romantiska tips, förmodligen en Valentines day present som någon lämnat bort med ett trött leende och så Venusdeltat av Anais Nin. Och så mera snaps och shotsglas till min samling..

Och nu; bara varva ner innan läggdags.. En dusch, en cappucino och så sängen...

Av maricici - 16 januari 2015 07:13

Veckans stressigaste dag och inget jag någonsin ser fram emot, om jag ska vara riktigt ärlig och det ska man ju..

Så även idag, det börjar med ett tidspuzzel som inte går ihop på något sätt, en ska till läkare, två ska till tandläkare, DV-tider ska ändras, transporten ska kontaktas och dessutom VAR det verkligen den här tiden på Måndag?    Och så ska snö skottas, tvättberget minska innan yngste grabben kommer hem och fylller på och så hundra "att göra" grejor till -  och helst ska allt vara fixat innan kl 15:00..

Men jag måste få sätta mig ner med en kopp kaffe först, snälla fru katt?

Fru katt är snäll idag och ligger bredvid och väntar på sin mat. Annars brukar hon promenera trettitvå vändor på skrivbordet lite demonstrativt.

Sambon försöker fortfarande puzzla in bästa tandläkartid och kommer och funderar. En bloggrubrik flimrar förbi, "Det är skillnad på kvnnor och män!" Jaja, det är skillnad på det mesta här i världen enligt trygghetsnarkomanerna tänker man.. Det kan visst inte poängteras ofta nog, att det är skillnad på this and that ,

alla får ska sättas på plats i sin egen lilla fålla, ska det vara ett lugnande piller till?   

Nej vi har ingen bil fixad till idag, det blir till att harva och gå in till stan, eller vänta.. Förbannelsen i att ha en halvt körbar bil som det inte är någon större brådska med att fixa och så går den andra åt...    För stora prylar att frakta för att ta bussen antar jag...


 http://hemma.aftonbladet.se/2015/01/10-hacks-som-trollar-fram-forvaring-i-ditt-sovrum/

Ja tack. Har alltid problem med att hitta förvaringsplatser och just nu är läget aktut. Den köper vi.

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/sport/sportbladet-news/article63341.ab

Men se, vad kul...

http://www.allehanda.se/extra-fighten-brashear-mot-tollefsen

Sånt gillar vi! Ur led är tiden och den forna idrottspkovishockeypubliken.

Möjligen hänger orsak och samband ihop med det taskiga tabelläget.

Eller  "På denna ö, försmäktar jag, utan snus"

Den börjar ta bokstavligen slut också och en hel timme tills "boa" öppnar..   


Var det något mera?

Jo, jag har flyttat magi och livsåskådningsinläggen till min gamla blogg, finns under länkar Part II. Därför att det inte direkt har något allmänintresse, inte ens för min familj. Morsan, tja, hon sysslar väl med något..

Skrev för övrigt första inlägget i går.


Spotify rekommenderar; Have a great day! Ja tack, jag tittar väl då  

Fanns inte mycket, bara världens mesta låt från världens kuligaste film. Spelar den för mig och alla trygghetsnarkomaner som besväras av mörkerspöken.







Av maricici - 15 januari 2015 16:19

       

Av maricici - 15 januari 2015 16:13

Dottern alltså, som varit ute med kameran i eftermiddag. Dagsfärska vinterbilder.

       

Av maricici - 15 januari 2015 10:19

har redan lagt ut ett gäng kläder på Tradera, sålt och till och med fått betalt inom anvisad tid   och lagt bud på lite skrotguld för förtjänsten.  Fortsätter att rensa, men få se om jag orkar lägga ut något mera av svårsålt som helst ska vara nytt, högst bara provat om det ska ge något resultat. Det får gå till second hand tillsammans med skorna som brukar vara hopplösa fall för alla säljare på grund av dom dyra fraktkostnaderna.

Skall sparas hur många som helst av enligt sambon; väskor, är galen i väskor av udda modeller, sånt man kan komma över billigt på second hand irl..

Bästisarna:

 

Enkel Chanelkopia av bagmodell, inköpt för en tia på second hand här hemma. Favvo som är lättmatchad till det mesta, speciellt bärhandagen som sitter prefekt till persedlar av svart skinn. Tycker inte att det är ett direkt plagiat utan skulle mera kalla den en lookalike.

 

Favvo två, mest som kuriosa. En otroligt välplagierad Guccikopia, har synat ut och in och det enda det faller på är att orginalets dolda serienummer saknas.  Inköpt under rubriken "Tror ej den är äkta" för 400 kronor på en av nätets köp/sälj sidor..

Syna i sömmarna sidor brukar läggas ut av dom flesta stora modehus där man kan detaljgranska hur dom skiljer den anmälda kopian som är i omlopp från orginalet. Sidorna hittas genom att googla sig fram.

 

 Julröd clutch med matchade klocka och liten myntbörs. Gåva från svärdottern.

  

Koreansk direktimport för 129 svenska kronor och tillräckligt galen för att jag ska tycka att den är intressant.

Väsksmycken rosett och matchande bärrem medföljer väskan, väsksmycket den lilla trepacken  i högra hörnet är en fiffig grej med två läppglans och ett läppstift, inköpt för en tjuga på H&M.


Favvosmycken, faktisk bara oäkta metaller, men dom jag använder mest:

 

Allt i naturmaterial, helst jordfärger, allt på bilden second hand fynd för mellan 10 och 25 kronor.

 

Min absoluta bästis, "Lillpiga". Vårt lokala svar på Dalahästen. Inköpt i souvernirshop givetvis pris runt 150 kronor tror jag..

  

Och så stora, tunga silverfärgade grejor..

Öppningsbar jättering från Glitter, strax under hundringen tror jag och hals och armlänk är upphittade på KappAhl, 129 kronor styck.






Av maricici - 14 januari 2015 09:24

dom vanliga tiderna gäller; som aktivast mellan 21:00 och 04:30 om jag själv får bestämma. Och det får jag ju - inte allt för ofta.

En vanlig morgon; skickade iväg den äldre grabben, försöker synka in en klippningstid med syster ettan och en stadsresa med dotterns och sambons och mina ärenden.. Hur svårt kan de va?  Jooo da   

Förhör mig om systerdottern, jo då.. Chockad och mörbultad men annars okej. En bil stod stilla vid vägrenen med ett hjul borttappat, och vägens riddare framför systerdottern tvärnitar och undrar om det är något han kan hjälpa till med och på den vägen är det...

Tror för ett ögonblick att kattmaten är slut, men kom på att det finns en sexpack Sheba Delicato någonstans. Där var den, ja..

Ställer ner matskålarna, står kvar lite avvaktande och undrar om det var till belåtenhet, mina damer?  

Jodå, den gick ju ner  

Dagens vinterbild, från insidan denna gång:


   Läsning till, meningslös sysselsättning före 12:00, inget vill gå in..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article20154542.ab

Min morgonkommentar: hmm, jomenattsåede

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20154619.ab

Min morgonkommentar: Herregudvaskönt, fruktade att vi aldrig skulle få se dom igen..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20155407.ab

Min morgonkommentar; Hmm, löns hä?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20153103.ab

Men herregudvadharnuhänt jag vågar knappt titta, och släpper rubriken fyra gånger..

Har jobbat natt på äldreboenden xx antal år. Rutiner; Genomgång av avdelningarnas rapportböcker, dela upp ansvaret du har dom avdelningarna och jag har dom, vilka behöver extra tillsyn i natt, vilka har varit hemma hos anhöriga en storhelgskväll och vilken tid väntas dom hem? Ska mötas upp och tillfrågas om ev hjälpbehov som nattskiftarna inte kan rutinerna på.. Stress? I början på 80-talet var vi 2 pers på 100 boende på ett ställe, tips; glöm inte bort att du kan få blackouter av stress, ta två minuter och gå igenom avdelningen i skallen för att se att du inte glömt något eller någon som du fick släppa för ett akutare larm.. Nej, jag vill inte peka finger åt någon, jag vet hur svårt det kan vara, svårt att hålla lägenhet xxxx toalettbesök i minnet när man har fullt upp med fallolycka lägenhet xxxxx med stort jack i huvudet och blodet rinner.. Det var bara ett tips.


Och sedan tar jag det lokala via papperstidningen i brevlådan..


Spotify:

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards