Ensparkibaken

Alla inlägg under januari 2015

Av maricici - 23 januari 2015 00:39

 

Försöker fortfarande fixa till det här förrådet/gästrummet/hemmakontoret/hobbyrummet lite mer strukturerat. Upptäckte dessutom att soffan var kass, har suttit och sökt en ny tillsammans med sambon.  Hittade den här på IKEA, den enda i lagom storlek

 

Full koncentration på något

 

Restmiddag de luxe. Äntligen får man sitta ner och äta. Den äldre grabben har haft överväxeln i sedan han kom hem och då hänger man bara på.. Här har han däckat efter maten och försvunnit in till sig

Av maricici - 22 januari 2015 00:24

nej, det är inte jag som säljer jag bara ger lite handräckning åt dom överarbetade. Både dam och herrprylar och så en färgmix vitt, rosa, svart. Det röda får stå i en monter för sig, bara på idestadiet ännu...

    

Och så blommor till mig


 

Dukat för middag

 

Går det inte bättre med gaffel?

Nähepp, här ska käkas klibbris med pinnarna

 

Ljusdekoration. Yngste grabbens




Av maricici - 20 januari 2015 21:39


"Att försöka diskutera med en idiot är som att gång på gång slå sig själv i huvudet med en stekpanna utan att fatta varför det gör ont!"

Visdomsord värda att spara.

  Marilyn Manson hade också en bra i kväll:

"I always like to go by the motto 'freedom of speech does not come with a dental plan."


Och så hade den äldre grabben en bra; "Kan man få bara apelsinklyftorna?" angående middag på stekt sejfile med riven pepparrot, skirat smör, potatis, och sallad på kokta rödbetsklyftor, babyspenat och fetaost.

Och så dom bortglömda apelsinerna till efterrätt innan det är för sent för dom..


Katten har också ett bra tips, hennes liggplats på skrivbodet bredvid mig var upptagen av en massa grejor och då lägger man sig över tangentbordet och får sin liggplats rensad illa kvickt.


Sambon har inget tips, bara ett dystert leende som meddelar att det blir en megaräkning hos tandläkarn i år.

Mitt tips till mig själv; släpp den där Bismarkringen , den har redan dragit över gällande dagspris på guld. Och kvällens enda aktivitet är givetvis hänga på Tradera och bevaka.







Av maricici - 20 januari 2015 07:51

 

Tummen upp för helt felfritt!

 

Och detta var ju mindre bra. Hittade ett sår på yngste grabbens vrist som blivit fult och infekterat.

- Hur detta gick till?

Knivskuren? Jag vill inte ens veta vad ni gör på din nya dagligverksamhet  

Vi tvättar med alsollösning och lägger på våta alsolomslag ett par dagar så får vi se om det fixar sig själv. Annars får vi väl uppsöka vårdcentralen i slutet av veckan.


Av maricici - 19 januari 2015 09:44

och det 485;e inlägget enligt statistiken..

Jag har alltid en ledig förmiddag Måndagen efter arbetshelgen, en förmiddag där jag bara varvar ner och gör absolut ingenting..

Tar en sovmorgon ibland, och andra gånger läser jag, som nu exempelvis..

Tog med två delningar från FB för att läsa idag..


Expressen om maktkampen inom SD

Och jag säger ingenting, bara läser och begrundar. Annat än att med min egen insideerfarenhet från både politik och andra föreningar så låter det inte otroligt med det allra vanligaste scenariot, alla ska fram till köttgrytorna och alla vill spela första fiolen..

Men ett citat ur artikeln "

Mattias Karlsson anklagas för att utnyttja partiledarens sjukdom för att ta makten. I en DN-intervju i november hävdade vikarien till exempel att Jimmie Åkesson bara hade "ett svagt minne" av att han deltagit i en partiledardebatt i riksdagen.

- Han kom inte ihåg vad han gjorde där, sa Mattias Karlsson."

Så är det den klockrena beskrivningen på utmattningssyndrom där fullständiga blackouter är ett vanligt symtom. Det är kroppens eget sätt att hantera ett övermått av stress genom att slå till nödbromsen, även om det låter dramatiskt så är det ett snabbt övergående och inte ett kroniskt tillstånd.. Och ingen fattar vad det har med att "utnyttja partiledarens sjukdom" att göra.


Och den andra rubriken A dark prince steps into the light från The New York Times

Och som vanligt är den här grabben lite svår att få grepp om, man tror man har hittat dit bara för att gå på pumpen hos sin spegelbild.  Men då han uttrycker sig genom konst och musik (begreppen går in i varandra) så återkommer jag när jag lyssnat på han nya "The Pale Emperor"

Har bara hunnit med singeln

Third Day Of A Seven Day Binge
lyssnar in soundet som inte gör en besviken, och texten spar jag till ett senare tillfälle.

Av maricici - 19 januari 2015 07:47


   Födelsedagen firas med 40 graders feber och snuva enligt mamma och nu skulle båda två lägga sig och sova en stund efter några vakna timmar.

Av maricici - 18 januari 2015 23:59

och en ny vecka väntar där vi äntligen fick ordning på tiderna, en ska till tandis i morgon 16:50 och den andra på Tisdag 07:00.

Ska packa badkassarna åt grabbarna och sedan hoppa i säng men först ska jag ha mig lite lättsam läsning:


Mormorsmagin försvinner skriver hon..

Förmodligen har jag aldrig sett något magiskt i mormor, en rar liten bondgumma som älskade alla djur och sina barnbarn, och skämde bort dom med världens godast mat (enligt barnbarnen)

Däremot hade hon en yngre syster som var magisk, hon som flyttat till Uppsala i unga år och kom upp på besök under ett par sommarveckor. Hon spådde i kort, sysslande med andeseanser och hade massor av spännande och magiskt att berätta om både andevärlden och hela hennes bekantskapskrets..

Speciellt då hennes sommarbostad var en liten bagarstuga med ingen elektricitet men med massor av levande ljus.

Jag och mamma satt som trollbundna och längtade redan till nästa sommar och nästa Norrlandsbesök för moster som hon kallades av alla..

Och på den vägen är det.. Intressepåverkad sedan tidiga barndomen.

Ändå ligger det något i att jag aldrig blir den typen av moster för mina syskonbarn, magin för dom två yngsta består i att här finns fyra akvarium som dom får öppna och titta in i under överinseende.

Mystiken har väl försvunnit i något som närmast påminner om jobbet på ett hemmakontor och jag har inte ens några exotiska prylar liggande framme numera. Ibland känner jag suget att ta tillbaka dom med rökelse, ljus, statyetter och allt vad det var, men så kommer något annat emellan. Jobb och mera jobb..

Men det tyder åtminstone på att jag är tillräckligt produktiv.



Av maricici - 18 januari 2015 12:22

efter den dystra gårdagen och nu på morgonen då det trollats hej vilt, och det är inte jag som trollar  

Vadå?

Jaså, längre sovmorgon och ett par blåbärsmuffins till?

Nja, jag hade väl tänkt mig lite mera kreativitet, men okej då..  

Plockar ihop skissblock och akvarellfärger och undrar om man kan roa sig på egen hand med en blogg.

Bläddar i handboken Kärleksbiten , Duka sexig, Duka romantiskt, Duka exotiskt, Duka färgrikt.. Inte för den sakens skulle ,men man skulle kunna fixa jäkligt snygga bilder som illustration. Bild ett i överdådigt rött nästan på gränsen till vulgo.. Ah som en 1800-talsbordellsinredning då? Faktiskt min egen favorit och det är väl just dom grova överdrifterna som lockar och drar..

Romantiskt, har redan korrigerat författarinnan lite, den ska vara genomgående vitt med EN diskret färgaccent, högst.

Exotiskt? Den beror väl på vart den som man bjuder på middag har sina egna referensramar? Mixa udda prylar var bokens förslag och här kan vi fira triumens ögonblick i österländsktinspirerat skräp hämtat ur diverse NewAge butiker, elda gärna massor av tung rökelse till, och så ska den var äkta, inte dom där stickorna som bara doftar rumsdeo. Natural opium är perfekt, men undvik barrträdsdofter som gör en illamående. Däremot är dom utmärkta till reningsritualer.

Färgrikt med förslag äppelgrönt och guld, syrenlila och terracotta, klarrött och orange. Tja, varför inte?

Med accenter i svart som levande ljus och mattallrikar till..


Och så kommer något som får hela boken att blekna och försvinna. Det finns inte ett recept som matchar dukningarna!?

Dom klassiska chokladdoppade jordgubbarna får plats på bord ett och fyra, men sen? Möjligvis passar den ginindränkta krabban med grapefrukt på bord två.

Har vi inga egna förslag får vi svälta.


En råbiff sitter alltid bra men då får man korrigera dukningarna till lite mera neutrala och rustika med björkstammar, furuplankor, grovt naturfärgat linne och vita blockljus. Och sen så går jag som vanlig mot alla präster och serverar en Australiensare med lång eftersmak och mycket syra, The Black Shiraz (nr 6131)

Till efterrätt, ingenting, däremot så kan vi dra bokens kryptiska efteråt och ha lite drinkar i beredskap. Boken föreslår Vikingablod av en del vodka, en del svartvinbärssaft och is. En variant på den mera välkända Vargtass som består av lika delar vodka,  lingondricka och is. Som tilltugg kan man skära tärningar av västerbottensost och salami och käka med fingrarna, men personligen föredrar jag kycklingben att gnaga på. Mitt andra ex special, han visste att det krävdes påfyllnad av energi och konceptet har döpts till "En exotisk norrländska" Eller ät biffen levande och rå.. (min anm)



Sedan följer lite mera drinktips, t ex Scorpio av 3 delar vit rom, 1 del cointreau, ½ del lättflytande vit sirap (recept på drinksirap HÄR) saften av en citron och så fyll på med is. Enligt boken en typisk lömsk kärringdrink som helst ska serveras med en vit gardenia guppande på ytan.

OBS att alkohol ska serveras i måttliga mängder och inte överdoseras.


Recept råbiff

Skrapat innanlår ca 200 gram per person, fuska inte med bakteriesmittad köttfärs.

Sedan:

En dressing på 1 del röd vinäger, 3 delar rapsolja, salt, peppar och lite dijonsenap.

Sedan ställer man fram tile tillbehör som hackad lök, hackad rödbeta, kapris, hackad persilja, tabsco, worchestershiresås, salt och peppar. Var och en blandar sin egen biff efter tycke och smak. Och glöm inte det klassiska tillbehöret äggula serverad i halva sitt skal.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards