Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2014

Av maricici - 14 december 2014 16:24

runt 4-tiden lyckdes vi få febern att sluta stiga och det hela förlöpte utan krampanfall. Vi somande runt 4:30 och sov till klockan elva. Temp idag strax under 38 på förmiddagen, men en hostig och snuvig äldre grabb som inte orkar vara uppe och gå. Frukost; 2 hårdbröd med smör och 2 stora glas fun light. Lunch; 1 gram alvedon, 1 slemlösande hostmedicin och så lite nezeril..

Och så ska vi fixa middag nu, yngste grabben har beställt laxfile och potatis med skagenröra och den äldre är inte så pigg på att äta.. Finns det en lussebulle eller en muffins?

 

Upp och ner selfie i brist på annat.

Av maricici - 14 december 2014 00:47

och söker rolig läsning på nätet under tiden.  Kim Kardsahian på tjejkväll, även om den inte visar mycket på bild,

under min egen rubrik,  i Norrland dricker vi inte vin, vi dricker vodka och brukar vara ganska lummiga när man kommit till denna programpunkt att man är på väg in till puben. Annars finns där inte mycket att tillägga, själv har vi bara upplägget äta gott och slappa över en drink eller två, gemensam styling och så ut på stan och mingla..

Mina tre måste på träffen: 1. Mobiltelfon för selfies, samt att hålla kontakten med äkta väghalvor och barnvakter. 2. Egen flaska vodka eller likör, en artighetsgest som ersätter värdinnepresenten. 3. Dustbag med tillhörande high heels.

The big No, No: Hamna i det tillstånd att du måste tas omhand, ute på stan är det varannan vatten som gäller. Vi andra var liksom här för att koppla av.

Myten; Frimurarklubbarna som avhandlar det mesta av manligt kön.

Sanningen; Samtalsämnena varierar med gruppdynamik och personliga intresse

ja då; 6frågorna från familjeliv som kan dyka upp; Reaktion efter uttag av p-stav, Analsex för/mot (den förkrossande majoriteten finns fortfarande på nej-sidan) och vad är det taskigaste någon någonsin sagt om er i sängen? Fråga inte om det sista, det har alltid avhandlats i en verbal payback med dom närmast sörjande som ivrig support.

Bästa minnet; Det ultimata transcendentala gruppmeditationen till Roxy Musics Avalon.   

Värsta minnet; Att hamna i ett slutet sällskap där några inte uppfyller kriterierna i headern:  

Bästa maten: Hamburgaren på Max när festen är slut.

Sämsta maten: Faktiskt inget minne av.

Bästa drinken; Tequila Sunrise

Värsta drinken; Allt som hällts en skvätt blå curacao i   

Bästa sminktipset; Minimalt och helst vattenfast mascara

Bästa outftitips; Tänk ute, tänk svinkallt och oförutsedda händelser

Mest fashinerande metamorfos; Vintertid när man glider ur skoteroverallen och dyker upp festklädd upp till tänderna.

Apropå kläder; Håller fullständigt med, dom här hellånga kjolarna är svårburna men kan nån kan Olivia Palermo

Beställd outfit; Tunika minus leggings med halvdant resultat

 Kändisar Street style modeinspiration eller vem var först med det senaste?

Kardashian, ett eminent val av kjol, en sån har jag också i garderoben

Eva Longoria, mina egna favoriter ända in i färgvalet till vardags. Snott stilen, Eva?










Av maricici - 13 december 2014 22:39

Den äldre grabben har feber 38.8 och förmodligen någon förvinterförkylning på gång. Väntad, då han enligt sista rapporterna från DV och korttids levt bara på sallad till lunch och middag och så lite fil. Frågade honom om han börjat med 5:2 dieten, och fick ett nekande tyst svar, sådär telepatiskt som bara vi kan kommunicera..

Ikväll åt han ingen middag alls och när jag testade med örontempen så visade den feber som sagt..

 

Hälsning: Här har jag legat hela eftermiddagen och kvällen och mått mindre mysigt. Schas och låt mig va ifred nu.


Hoppas nu bara att febern inte stiger och att epilepsin håller sig stabil och att han inte börjar krampa i natt. Annars brukar status epilepticus i samband med feber över 40 och en som inte svarar så bra på alvedon vara en vanlig tur, febern den stiger och stiger, man försöker hålla den nere med öppet fönster och svala handdukar och så kommer krampanfallet.. Men å andra sidan liknar det inte influensan. Saft och två lussebullar gick ner nyss i alla fall så det finns väl hopp om hälsan.

00:28 , Updaterat med en temp som sjunkit till 38.0 och en tallrik rostade rotsaker från den ratade middagen och så ett par glas vatten.


Av maricici - 13 december 2014 00:25

Ha en fin luciamorgon och dag, alla. Och ta det för all del lugnt där ute.

       

Av maricici - 12 december 2014 21:32

 

Vinterfågel. Dotterns favoritmotiv

 

En titt in i Decembernatten

 

Vem halshögg Alexander Lukas? Största mysteriet här hemma just nu.

Badankan påstår sig ha alibi för mordkvällen.


Av maricici - 11 december 2014 08:34

Eller att börja dagen med ett väldigt specifik inlägg som inte vänder sig till alla...

Jo det handlar om sexmagi och magins utförande och förvisso sa jag att det fanns dom som kunde detta bättre än jag, MEN det innebär inte att jag är helt novis i ämnet.

Och nu är dom här igen, teapartyrörelsen som inte har några invändningar längre, dom som alltid brukar bli utrökta så snart man nämner dom "förbjudna" orden, prostitution eller pornografi.

Lustigt nog kom jag bara att tänka på en sak och det är nidbilden av Malena Ernman som spreds på hennes FB-sida, den där om att sitta i sin paradvådning, utan närkontakt och tycka bra om osv..

Men nu gällde det min egen vinjett (upphovsrätt 2011)

 

Den som bara har eftertexten "Här i Stockholms luftslott sitter inbillade sexmagiker och känner sig som nåt"

En eftertext där man sitter och filar naglarna helt utan vilja och livsinnehåll, en vinjett som överkorsats i svart av mig personligen med orden vilseledande marknadsföring och bara lycksökeri utan någon slags innehållsförteckning som rör något om magi. Att posa i vita spetsar på en bädd av rosa rosor och vita pärlhalsband, eller ännu värre, en vit minkpäls och tro att detta var alllt, man har köpt sin lilla piedestal och känner sig ouppnåelig, men dessbättre var det inte där jag låg och sov.

Det handlar alltså om magiska arbeten, konsten att lära känna sig själv och andra och konsten att inte rygga tillbaka för något, för hur tror du att du skaffar dig insikt och kunskap om du inte kan närma dig? (Jag har för all del känt sånt som luktar värre än Puma Swede, dom här viktorianska piedestalpinylerna exemplevis) Jag ville nämligen se din egen insikt, erfarenhet och åsikt och inte gamla dogmans FAQ och varningstexter. Dom kan jag redan, dessutom håller inte den här Puman inte riktigt med om det, och det var henne vi skulle lyssna på, förutsättningslöst, utan att dum eller omyndigförklara.

Nej, man behöver inte besöka jordgubbslandet på plats för att skaffa sig insikt (hint; det finns en variant av shamanism för den som vill) och givetvis är det inte förbjudet att besöka det för den som tycker att det borde tillföra något.

Det handlar om faran i  att avskärma sig, för att inte säga fjärma sig mentalt från alla oss övriga och meddela att man är för fin för att tömma kattlådan, det är äldre och erfarnares magikers jobb.

Så ska jag visa er på vad en äldre och erfaren magiker aldrig drar sig för och det är att tömma en kattlåda vid behov!

Det är nämligen en viktig del av det magiska arbetet som ska skötas, eller konsten att fokusera på målet och vara produktiv.

Samt att Curt Cobain också har en eftertext som handlar om vådan i att komma hit och hata kvinnor (läs Puma Swede)

Klarar man inte det momentet får man inse sina begränsningar och ägna sig åt något annat än sexmagi.


Vi har för närvarande inga stora stjärnor alls , bara en massa hårt arbetande doldisar som finns katalogiserade under diverse yrkeskategorier i samhället, hemmafru, sjökapten, lagerarbetare, sjukvårdsbiträden, brandmän och sånt. Och det innebär att skulle det dyka upp någon så skulle väl han eller hon vara med i samma arbetslag under titeln strippa, porrfilmsaktör/aktris och liknade jobb med förbehållet att man har talang och kvailtet som hyåller för vår typ av magi.

  

Av maricici - 10 december 2014 14:47


.  

Fixa egen fågelmat, det enda julpyssel som känns meningsfullt. Kokosfett instucket i tallkottar.

 

Tjuvittat och.. whopiiii.. Vad ska jag säga, annat än något nytt, något fräsht och en frisk fläkt i det dystra  porrbigrafifacket. Längtar redan till jag får öppna paketet.

 

Och så den, lite utöver det förutsägbara..

 

Grabbarnas Whopiii..

Väl undangömt någonstans....


Men till dess...

Så tar vi det träliga med städning, bakning och matlagning, spartanska middagar, take away middagar, inte hitta sina prylar under andra prylar i röran, halvdöda hyacinter,blixthalka utomhus, massor av jobb emellanåt, influensavaccinering och allt vad som hör till.

Av maricici - 7 december 2014 23:23

Japanese alternative rock radio, med motivering a)Det är systerdotterns hem och tolkningsföreträden, b) japanese alternative rock är faktiskt grymt bra om man börjar lyssna.


 

Kavla stekpannetunnbröd

ca 30 st

5 dl fil eller yoghurt

1½ dl mörk sirap

1 tsk salt

12 dl rågsikt

1½ tsk bikarbonat

50 gr rumstempererat smör

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Kavla ut tunt på mjölat bakbord och använd kruskavel. Borsta bort överflödsmjölet från bordet med en bakpensel, annars kommer brödet att ha en bismak av bränt mjöl. Grädda någon minut på varje sida i torr stekpanna på medelvärme. Resultatet blev bäst i gjutjärnslaggen, men även teflonpanna fungerade.





  


 

Grädda rullrån på gammalt vis.

 

Syster ett fångar upp och rullar ihop dom innan dom kallnat

 

Så här!

     

Gött men ett evighetsgöra. Recept finns hos vår bakningsguru  Lill-Ingrid

 

Till vänster bak;

Anna-Lisas havrekex

ca 120 st

500 gr havregryn

5 dl mjölk

250 gr smält smör

½-1 påse hjorhornssalt

3 dl socker

6 dl vetemjöl

Blanda ingredienserna och låt stå över natten.

Kavla kexen tunt på mjölat bakbord och ta ut mått med stora glas (i brist på stora kakmått)

Grädda i 10-13 minuter i 200 graders ugnsvärme.

 

Nu har det blivit kväll.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards