Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2014

Av maricici - 21 december 2014 12:44

 

Börjar med arkenbyggnadens baksida och trappan med den tappade skallen (har gjort en musmatta av en närbild) Och under tiden ska vi steka laxfile och koka potatis till gästerna som kommer från södra Sverige om ett par timmar. Laxfile är världens bästa snabbmat.

 


 

Lågsäsong 

   

Utsikt mot MoDovägen på andra sidan stan med det nya härbärget på sista bilden.



Av maricici - 21 december 2014 12:18

 

Det skulle visst quickfixas innan Onsdag, få sen nu var var det revbensspällen låg?

 

Att känna dagen långsamt vakna till liv


Grabbarnas eget val från spellistan.

God Jul allesammans


Av maricici - 21 december 2014 11:38

     

Julsnö på Stora Torget enligt önskemål


Dagens spellista. ä nu jäklar ska vi ha lite x-mas feeling



Av maricici - 20 december 2014 10:58

 

Dottern håller på att göra julfint och har lagat skallen på Alexander Lukas. Vet inte varför men jag har alltid haft en viss aversion mot den där oförtjänt tursamma ankan ändå sedan jag var barn. Och nej, det var inte jag som halshögg honom såg bara en viss symbolik i processen.

 

Och Björnligan är i fullt sving vid Mårten Gås som somnat på sin post, allt medan jag och grabbarna långsamt håller på att vakna till liv efter ännu en hostig natt. Uppdaterat med julkorgen med godis och frukt som den äldre grabben hittade. Inte nu, det är din och en julklapp, öppnas 24/12 och inte en dag tidigare. Svaret lät ungefär som ett missnöjt ääähhhhh

 

Helhetsbild av tittskåpet, tillverkat av dottern. Disneyfigurerna är samlarobjekt från Fyrklövern.


Och på Spotify:

Av maricici - 20 december 2014 00:36

och dottern som är hemma har nyss varit ute och skottat första vändan..

Och själv har jag varit inne tillsammans med två hostiga grabbar som nyss gjort kväll, lite svårt att sova när man drabbas av akut slemstockning så snart man ligger ner. Lika bra att vara uppe en stund längre, och i morgon är det Lördag och man får sova en stund längre..

I morgon begravning med sambon närvarande, jag har en kort minnesstund här i natt, där det lämnades det stjärnebloss som det sas i minnesversen.. Busschuffören i både storstockholms och Uppsala lokaltrafik med dramatiska storys och roliga storys, småbarnsvisan "Min busschaufför, min busschaufför, det är en man med gott humör, och har han inget gott humör, så är det ej min busschaufför".. Min svåger i ett nötskal. Sista minnesbilden innan sjukdom tog helt överhand där vi plockade plommon och hade spontankalas på plommon halva natten.

På Spotify


Och så ett fiskdödsfall, vår kära gamla siamesiska kampfisk Betta(n) har gått hädan i kväll, efter en dags oförklarlig sjukdom där alla andra fiskar i akvariet lever och mår. Vi ska ta hand om honom i morgon i en stilfull fiskbegravning..

Klockan är 01:36, yngste grabben har somnat med förkylningssnarkningar som hörs i hela huset och den äldre låg vaken och tackade ja till dagens första dos hostmedicin.. Det blir inga promenader i nysnön i morgon med andra ord.

Själv börjar jag känna för att sova också alldeles strax, ska bara ta en dusch och så släcka ner först.. Ingen nattläsning i kväll, känner bara för att sova..





  


  

Av maricici - 18 december 2014 22:35

men i år, låt oss spamma ner  varandra med mördande reklam för den och den  hjärtefrågan från det och det partiet..  Den 14;de Augusti var jag trött, den 14;de September spyless och sedan blev det så lungt och skööönt och när man äntligen får han sin startsida ifred, vad händer då?

Några   tyckte det var såå tillförande att man bara måste dra igång hela skiten igen. Åh nä, det var länge sedan jag tyckte den och den inte borde få stå emotsagd, numera faller jag inte i den fällan...

 

Som detta  Jag kan hålla med vissa om att det börjar bli dålig skärpa i bilan, kritiken saknar liksom både innehåll och substans, läsarna får sätta in vad dom själva vill. Annars kunde man ju alltid dra en långbänk om vad detta ska kallas om inte rasism på en nivå.. Ehepp, funkisar är ingen ras  Äh, skit samma inte min talman..

Nqh, har inte hört talas om sakens natur för än idag och har bara en resencion och det är förhelveteläggnerdomhärpeniblauppträdena och försök snickra till något vettigt i sak istället.. Åsikterna må vara delade om Lövets utspel om fascism, men han höll åtminstone en seriös och värdig nivå i debatt och hade ett svar, sitt. Ja da, det kan vara svårtiblandspecielltomnågonlagtnågotpådinstartsida
.

Halleluja, det här var nytt  får inte ut något av det här svamlet, han kunde lika gärna börja tungomålstala vad mig beträffar. Var sitter han någonstans och framför allt var ska han hitta dom jobben i en hast? JA vi vet, vi har redan sett läkaren hemma på våran gata i stan som vill komma igång så fort som möjligt, för vi har åtminstone kronisk läkarbrist, åtminstone i det här länet. Men nu var det ju i första hand långa handläggningstider och språkkunskaper det satt i..

Andra jobbar gratis och frivilligt åt idrottsföreningen, just därför att man vill vara igång och inte sitta passiv..

Dessutom är ersättningen redan låg och ska täcka allt utom hyran och nej, dom får ingenting, däremot så får dom handla second hand lokalt för en billig penning.

Och så ett kort

 

Naaawwwww, vill ha!

Har inte haft ett marsvin sedan äldste grabben var barn.

Någon julgran blev det inte i all fall, vi hann inte utan plockar ner plastskräpet från vinden i år.

Och i morgon blir vi ensamma hemma hela helgen, jag och grabbarna.

No, dottern skulle också närvara och syster ett skulle ställa upp med sin bil om det blev kris på den fronten.

Hittade en gammal Johnny Cash låt på USB;n i sambons bil idag, jag älskar, han hatar, och undrade om du hämtat den på Spotify också dåh?   

Svar; ja!












Av maricici - 17 december 2014 00:31

Vad har jag gjort hela dagen som inte går att sätta på pränt?

Hängt på Tradera hos likasinnade med en klädshop, kul att se på deras upplägg och jobbet bakom med minutiöst noggrann strykning och så få allt att se bra ut på provdockorna..

Passade på att handla av dom då jag ändå var där.

Umgåtts med den äldre grabben på hans sista sjukdag, i morgon ska han iväg och såg lite missnöjd ut med att bli av med långa sovmornar och uppassning utöver det vanliga.

Kokat soppa på en spik, när på mjuknade potatisar och halvvissen broccoli och lite purjo.

Skär potatisen i fyra delar, broccolin i små buketter och skiva purjon, koka alltsammans i vatten som täcker (ca 2 liter på min och så 3 tärningar grönsaksbuljong) till dom är mjuka. Häll sedan ur det mesta av buljongen men spara till spädning, mosa allt med en mixerstav, och späd med grädde, mjölk och grönsaksbuljong till önskad smak och konsistens.

Loggat in på FB och noterat att jag har inga hemliga poster i mitt meddelandefack, det enda som kommit in var ett recept på kycklingsoppa.

Däremot massor av Bokus-reklam för erotiska novellsamlingar, dom tyckte väl att man behöver muntras upp efter gårdagens dystra poster. tänkte gå in och titta men det blev ingen tid över, som vanligt då..


Och dagens upphittat

 




Av maricici - 15 december 2014 23:05

Läs bloggade om kaka söker maka och underhållningsvärdet däri..

Emellanåt körde jag en mil till apoteket i jättetaskigt väglag, ösregn och fläckvis ishalka och spår, hade frågat vår taxichaffis om väglaget innan och fått till svar; småvägarna kan vara hala men länsvägen är ganska bra..

Där har man för att man litar på en taxichaufför. Eller som jag sa en dag förra veckan, säger dom att det är halt då är det oframkomligt för oss andra. Hur kunde jag glömma..  

Men dit kom jag i alla fall -  och hem och detta utan en enda incident.

Det bästa sättet att köra i halt väglag är att öva, öva och åter öva (Taxichaufförn igen)

Hemma frågade dottern efter Lördagens lokaltidning, det var något om en adoptionsannons som moster och kusinen tänkte ta hem...

- Ska syrran adoptera?  (Och varför nu när hon har två vuxna barn och full frihet?)

Ja, Torsten, det fanns en bild på honom i tidningen..

En katt från Öbacka djurhem..

Aha,   

Köpte senast numret av British Vouge och började läsa efter maten. Gucci, överreklamerad och jätteful handväska i grått. miu miu, ett svart/vitt genidrag som framhäver väskan och somnade med snyggingen The Ricky Bag från Ralph Lauren över näsan.


   Välkommen i släkten Torsten

Världens enda katt som gillar att bli kliad med en sopkvast


Sedan hade jag tänkt lyssna på detta när och om den äldre grabben gör kväll efter att ha sovit mest hela dagen och vaknat upp på bättringsvägen nu i kväll.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards