Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2014

Av maricici - 27 december 2014 15:36

och det kom ju direkt inte som en chock efter pressens hintar, och ärligt talat är jag nöjd och belåten med att slippa omges av en meninglös cirkus där läget såg ut att bli status quo..

Och större delen av min bekantskapkrets är i stort set nöjda och glada även om det gnisslas lite över den slaktade budgeten, men dom hoppas visst på en ny vår eller nåt..

Kan verka som en petitess för vissa men inte för låginkomsttagargrupperna som berörs direkt där varje krona extra är av största nödvändighet. Och därmed hamnade SD med sympatisörer inte direkt i något drömläge nyktert sagt och kanske ska vara en aning lättade över att det gick som det gick..

Och dagen har rullat på utan att ha ägnats åt annat än snackisar runt detta besked, internt, över en fika, per telefon också vidare..

Jo, jag hade börjat ta mig an innehållet i korgen med tvätt som ska strykas och har nu ett par påbörjade gardiner som en pälsfällande   legat på.

Och snart ska vi med måttlig entusiasm käka kalvsylta och potatis till middag för man kastar inte överbliven julmat-Nepp!

ANNONS
Av maricici - 25 december 2014 19:55

fick först nu veta om syrrans missuppfattning när jag ringde och frågade om Pamp skulle gilla en gudbok..

  Hrmmm, jaaa... det blir nog bra (men hon sa ju något om bilar?)

Först när paketet öppnades gick det upp för syrran att jag sagt LJUDbok, en bok med traktorer som brummar när man trycker på den lilla röda knappen..

Åh, jag tyckte att det lät olikt henne att ge en gudbok, ja..  

Jag: *Hahahahahahaha*   

 Här har vi ätit rester till middag och jag föregår med gott exempel genom att snatta av dotterns kladdkakemuffins med chokladfrosting, och så åt jag lite kalvsylta och rödbetsallad och två skivor leverpastej..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20074438.ab

Ja, jag har läst och har inga kommentarer för än fler uppgifter kommit fram...

Har lurkat runt lite på FB och andra sociala medier och demeterat att seriösa religionskritiker skulle på något sätt premiera kristna hatbrott. Alltså det här om att det skulle finnas kyrkobyggnader som stör så dom måste brännas ner kallas rena rama löjan och inte ett ord mer. Vad det sedan utövas för religion i dom kyrkorna är egalt.

För övrigt så är det intressant att notera att SÄPO står startklara och det innebär alltså att man ligger på nivå något som hotar rikets säkerhet...

Och varför det känns riktigt uppfriskande att läsa en bok om porrindustrins glada baksida, även om den möjligtvis är ett PR-trick..

Kom just på något annat när jag gick igenom fotona, jag har inte tänkt på att vi har SÅ många granar i huset:

 

I hallen

 

I dotterns rum

 

I köket

 

I vardagsrummet

  Och så en till i vardagsrummet


Utomhus

 

På altanen; En ful fejkgran i exil

 

Vid entren; Nej, faktiskt bara en snöbuske

 

Glömde en, den i yngste grabbens rum

ANNONS
Av maricici - 25 december 2014 13:46

Grabbarna har gjort som dom lovat, vaknade, åt frukost, gick till sängs, slappade och tittade i julklappsböcker och somnade om. Den yngre grabben snarkar så det hörs överallt. Själv har jag ägnat morgonen åt min julklappsbok Puma Swede och käkat frukost emellanåt. Om inget censurerats för läsarna så ser tjejen ut att vara hämmningslös även i sitt privata sexliv OCH drogfri. Bra, sånt gillar vi!

Och då det diggar runt bloggar med julklappslistor lite här och där idag ska jag också passa på att dra en:


 • Longdrink och Whiskeyglas snyggt utsirade 6 av varje
 • En bordslampa i shabby chic
 • Solbrillor
 • Smyckesklocka (kan jag inte få för många av)
 • Bok Puma Swede
 • Bok Sex, drugs &magick av Robert Anton Wilson
 • Ett julsett med korsett och matchande stockings
 • Parfymset Rituals 3 flaskor
 • Matchande pärlor från Glitter Halsband, öronclips och hårspänne
 • Chocker i gothstil med lila stenar
 • Andelar i en get till en ensamtsående mor i sydostafrika
 • 100 påsar vätskeersättning till uttorkade barn i samma område

En jättelyckad lista.

Tack alla ni som röstat.


Den missade jag..

 

En whiskey till farbror tomten, tur att han färdades till fots.

Nu har småtrollen åkt hem i alla fall och även den äldste grabben har åkt hem till sitt, och det blir sådär dödstomt när man börjar tänka på det. Jag fick i alla fall en jättefin Barbiestickerstavla av Jossan som hon gjort alldeles själv. Den hänger på kylskåpet, givetvis.

Av maricici - 25 december 2014 01:18

   

Lite motion efter maten

   

Och så kom han, spöket som en lite avvaktande Pamp sa.

   

Kollar in dom nya prylarna

 

Innanför detta fösnter?

     

Yngste grabben är nöjd med sina nya kläder och jag öppnar ett paket åt den äldre grabben, med godis. Dom har var sin ICA-kasse full med godis och chips sammanlagt enligt önskemål.

   

Min äldste valde något som skulle vara jag i ett nötskal.

Yepp!

Annars; Orkade som vanligt inte äta av allt. Det blev leverpastej med saltgurka, kalvsylta med rödbetssallad, julskinka och senap, sill i citron och ramslök och lite kokt ägg. Och så ett par prinskorvar och ett par köttbullar medan jag dukade fram. Mina jular som dom alltid sett ut, jag blir mätt av bara åsynen av all mat.

Glögg och/eller kaffe och/eller fikabröd  och julgodis till efterätt.

 

Endast tomten är vaken och så jag enligt gammal jultradition. Luktar en salig mix av dam och herrparfymer efter att ha testat allas julklappar.

Laddat upp bilder, tryckt ner ett par mackor med kalvsylta och rödbetssallad och sköljt ner med julmust.

Läser julklappsboken (den om och av Puma Swede, jomenvisst!) Hoppas att grabbarna håller sitt löfte och tar en lång sovmorgon, men dom var ju upp till midnatt.

Ute har vinterkylan premiär -19 senast jag tittade.. Tänker på nyåren 1985 och 86 då det var -40 och hoppas att det inte är DEN kylan prognoserna lovat i år.

Gångna julars spöke

Av maricici - 24 december 2014 14:00

Tur att man får hem ett barn som är kock och kan ge ett handtag.

Och nu kommer dom!  

God Jul allesammans

 

Av maricici - 24 december 2014 01:00

Håller på att röja undan i röran, medan dottern bakar några senkomna muffins till grabbarna och alla dom andra sover..

Första rubriken Ge din fiende en present får mig bara att reflektera över att jag läser om dom enda två i hela världen som kommit på tanken och sedan får det vara stopp. Och varför just i detta sammanhang förefaller mig ännu mera obegripligt. Man hugger ett presenkit parfym till sin ungdomsväninna, en stickersbok till åt Jossan och så slås man av tanken; Åh fan, jag kanske skulle köpt något till Lill-Gunnar! Av livets alla absurda tankegångar....

Min psykologiska krigföring mot sånt som heter Lill-Gunnar är att hålla dom på tvåhundratio mils avstånd och inte ett ord mer. Vad dom som försöker skriva ner mig beträffar kan dom behålla sina önsketankar oemotsagda och på barer känner jag mig helt ansvarsbefriad för vad dom andra gästerna kan hitta på, så länge dom inte triggar åt mitt håll så.. Och känner jag Lill-Gunnar rätt så kommer han oundvikligen köra över den som ber honom hämta ett glas vatten.. Med ett leende på läpparna och ett tack för hjälpen. Så väl kände ni Lill-Gunnar.

Och så väl kände ni mig, jag kör alltid över Lill-Gunnar när han ska visa sina inbillade psykologiska övertag.Samt avkräver allt som heter Lill-Gunnar ett oheligt löfte om att våra vägar aldrig må korsas igen. Lill-Gunnar hunken mitt livs första sexkontakt som inte var van att få ett nej till svar, han vars metodik tydligen var att skapa något sorts Stockholmssyndrom för att komma till skott.. Men å andra sidan så sa jag Lill-Gunnar, jag behöver något, din Book of Law..


Och bra om nyvalet kan ställas in  Ja det ser onekligen ut som jag förutspådde, åtminstone i dagsläget, alla tyckte att dom sa sitt i höst och nu ska dom göra om samma procedur och läget är oförändrat.


Och det här våldet tar inte ledigt över jul, det stämmer Jag har haft nära realtioner till kvinnor som har sin doomsday varje storhelg. En helg dom ser fram emot med oro och fruktan..

Ett moment 22 där offret ständigt upekas som den ensamma förövaren och samhällsdebatten mal och går utan min personliga medverkan.. En ny tidsålder och ett nytt system krävs och det hjälper inte att ge den ensamma "förövaren" goda råd, vi har redan en mängd dödsfall direkt realterat till att "offret" går skuldfriförklarad enligt rådande samhällsnorm..
Av maricici - 23 december 2014 15:34

äldste grabben kommer hem ungefär en gång om året och den dagen råkar vara den 24/12 så det är klart som faen att det ska festas.. Och med sig har han sin sambo och hennes föräldrar. Däremot får vi inte rå om småtrollen för än dagen efter, dom firar hos syster två med den större boendeytan för övernattning. Men en av dom hemvändande vuxna syskonbarnen har jag i alla fall hunnit träffa mitt i röran, han och syrrans hund tittade in som hastigast.. Och syster ett jobbar 24-timmarspasset i år och kan inte närvara alls, inte för än kvällen efter. Trodde vi skulle hinna träffas idag, men inte då.

Med andra ord så går vi in hårt för att träffa närmaste släkten, men annars firar vi ingenting.

På programmet i kväll: mera köttbullsmet, sätt dottern att rulla dom, stek, knåda till en saffransdeg under tiden, grädda, in med mera revben och så griljera skinkan sist av allt... Samt lite annat småplock och grabbarna ser ut att trivas med röran. Samt det faktum att dom utlovats sovmorgnar till dagen efter nyår..


Ensam och övergiven megadiva  

 

Äldste grabben med sambo

 

Ett lite större syskonbarn
Av maricici - 23 december 2014 00:05

Syster treans julhälsning i hemspråksgruppen: "

Ikväll gå hele tin åt dell å pack väskärn vä klea å julklappa, för imararn bär nä å opp dell hemtracktärn. Si fram emot å fo fire en vit jul, bå på ernä å annär sättä i Mellansel. Go jul pa jä allä anunsjöboär å jä söm intä ernä a förrästn!"

I morgon kommer dom! Och småtrollen har två klappsäckar som väntar bara härifrån, och sedan har dom några mostrar och storkusiner till...'      

Och grabbarna kör sin sista dag i morgon innan julledigheten fram till den 2/1, men egentligen tyckte dom att det borde varit idag av alla aktiviteter att döma..

Sambon var ute och köpte en gran till sist, han vägrade plastgranen från helvetet och sedan däckade han i reumavärk som slog till i korsryggen. Han hoppas på ett julens mirakel till morgondagen.

  


Första satsen köttbullar är också fixade 800 gram nötfärs, 400 gram fläskfärs, salt, en burk creme bonjour med grekisk vitlökssmak och lite potatismjöl för att hålla ihop det hela. Ugsstekning ca 30 minuter blir bra till dom här större satserna.. Alla vill ha hemlagade köttbullar till jul utom jag och så den äldre grabben..

  


Och revbensspjällen blev, under över alla under lyckade med stektid över två timmar och mycket ösning under tiden.

Intet tjafs, bara kryddat med mycket salt, svartpeppar, ½ röd chili, 1 gul lök, en lila morot och avslutningsvis glaserat med sweet chilisås..

  Spotify är igång med:

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se