Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 31 december 2014

Mina favoritcitat?

Av maricici - 31 december 2014 01:53

Inga direkt, bara någa från Order of the nine Angles hemsida när den var igång för 15 år sedan..


  • Respect not pity or weakness, for they are a disease which makes the sick strong.
  • Test always your strength, for therein lies success
  • Seek happiness in victory - but never in peace
  • Learn to raise yourself above yourself so you can triumph over all
  • Come as a fresh strong wind that breaks yet also creates
  • Reject all illusions and lies, for they hinder the strong
  • And die rather than submit
  • What does not kill, makes stronger

Som allt annat så handlar det om personliga tillämpningar beroende på situationen, alltså en del av en livsstil och inget som man pluggar in. Som exempel punkt ett som enligt mig oftast brukar hänga ihop med att någon försöker utsätta en för psykisk vampyrism. Vampyrer kan bara leva genom att söka liv, vård och näring hos andra på det psykiska och astrala planet, ensamma är dom ingenting. En bra använd symbol.

Punkt sju, kan innebära både bokstavlig död och ett symbolvärde som död som satanist. Instinktivt vänder man på stenen, för vem faen vill dö?

Punkt två: Ska jag testa min styrka genom att klå upp en tiggare eller råna en pensionär med rullator, vad har jag då bevisat annat än att nivån inte är undermålig, den har upphört att existera.

Den icke nivå som borde sagt något om ens dagsform direkt. Ska man ge sig på en högre grad som inte sökt strid så väntar bara en sak och det är smisk, jättemycket smisk. Satanismens andra lag.

Man söker inte strid för än man har en bra anledning eller blir attackerad. Satanismens tredje lag.

Den sista punkten tillämpas både i stort och i smått, och går helt enkelt ut på att man växer av nya erfarenheter. Eller som en liten ljusets paradox, alla erfarenheter är bra erfarenheter.
Och ett rätt så bra sammandrag om vad det hela handlar om finns här


En farlig väg för magikern? Tja, hoppar man i på djupt vatten utan att kunna simma är det alltid farligt, men jag har aldrig upplevet det så, utan tagit allt som en utmaning och glädjes åt att psyket stärks och blir sundare och magikerns visdomar ökar.

Jo jag såg det att dom vill skapa en elit, ett nästan helt nytt människosläkte, förslagsvis via alkemiska processer?

Och detta innebär väl i korthet att man söker sig till grunden, det opåverkade ursprunget  där vi alla var påtänkta innan civilsationens uppkomst. Symboliken i att omvandla det oädla till det ädla. Det stämmer att detta är en lång process som börjar med att omvandla sig själv, skaffa självkännedom och kunskap och ännu mera kunskap..


Ceremoni och satanska barndop såg jag också en fråga om..

Och detta är som allt annat individuellt utformat då ingen förälder eller föräldrapar är det andra likt, men den gemensamma andan är ändå att utropa sina barn som självständiga individer, "free creatures" eller sina egna gudar.

Sedan gör barnen sina egna livsval, inget att säga om då det inte är all avkomma som passar eller håller nivån som satanister.

Och hur revolterar satanisters barn har det frågats ibland?

Svaret är att det behöver dom inte alls då dom är fria att göra sin egen vilja.

Och barn vars tankar får flyga fritt berikar verkligen ens liv.

Personligen har jag aldrig "revolterat" mot någonting. Jag har gått mina egna vägar och blev alltid behandlad och betraktad på en "vuxen" nivå i mitt eget föräldrahem. Samt mina föräldrars eget statement; "Vill du vara vuxen, måste du visa att du klara dig på egen hand och kan ta ansvar"


Myten om mänskliga offer på ett altare med en svart offercape och en dolk ovanför? :)

Låt mig först klargöra att det handlar om en livsåskådning där man inte delat upp värdegrunden i ondska och godhet, utan man skapar som sagt var sina egna lagar. Och visst, ibland får man kanske en attityd som en icke initerad kallar "ondskefull", men egentligen handlar det om det som är logiskt, rationellt och borde sagts eller gjorts för länge sedan i vår nuvarande värdenorm..

Ratande av "mänskliga" egenskaper som är irrationella, mindre bra och hindrar utveckligen mot "ett nytt människosläkte", tja, om man ser det så kan man ju kalla det "offer"

Jag har vattudragit detta tidigare och mot hur många som helst, ATT JÄMFÖRA SIG MED NÅGON ANNAN OCH UNDRA OM MAN HAR NÅGRA PENGAR KVAR ATT HANDLA FÖR HÅLLER INTE. Kommer du hit och jämför dig så loggar jag ut dig på ett litet kick och så har du inget nick.

Kan dra punkt VII: Built not upon sand but upon rock. And built not for today or yesterday but for all time

eller

Church of Satans yttrande: Satan skapar livskraftig existens och inte andliga önskedrömmar.

Du kan bara jämför mot dig själv och din formkurva i går om du ska kunna utvecklas.

Det kräver både tankekraft och hårt arbete, där resten av mänskligheten färdas den bekväma vägen medströms oftast utan tankegångar alls.

Det är där du har skillnaden mellan en satansk elit och den breda massans lager.


JA, mina två yngsta är fortfarande med, vi bygger nämligen på något helt nytt och inte ljusets teosofi och gamla mögliga lärdomsanstalt, och det ni aldrig bemödat er om att söka efter, det är det vi ser..


Sex igen då, privata tankar eftersom sexmagi går ut på att arbeta med energivågor.

För att generalisera så är satanister ett sparsmakat släkte som inte har sexuellt umgänge med kreti och pleti, men då får jag säker någon på halsen som påpekar att jag ska vara min egen gud och inte henoms, så jag nöjer mig med att säga oftast fungerar det så. (Jag?  Cirkus 5 på en skala där 10 föredrar bara sina absoluta själsfränder och 1 där man är litta slarvig i urvalet)

Och att man skriver sin egen lag i enighet med sin egen natur, utan att fråga den rådande moralnormen om lov.

Och att en fullt frisk satanist håller nivån vilda djur som har sitt instinktiva förhållningssätt mot varandra, och alla lever efter det satanska yttrandet (CoS) "Ge ingen parningssignal innan klartecken getts".

Och att det finns en vanföreställning om att här pågår det orgier dygnet runt och året om, men egenligen så är det lite tvärtom..

Och det hänger väl ihop med människans inneboende nyfikenhet och utforskande vilja, där inget (eller det mesta) inte är förbjudet finns det inget som lockar och drar. Ungefär som det där julbordet man glor på och blir övermätt av bara anblicken, ja. Ibland har jag fått höra av kickade adepter att jag är tristare än en gammal nunna och det har väl att göra med att dom hade lite felaktiga förväntningar. :)

Och angående kvinnor som skriver sin egen lag så räcker det inte med ett statement för att kalla sig satanist, men det har hon ju inte påstått att hon är heller, hon Puman. Men däremot så har dom alla satanisters godkännande att flyga fritt.

Och så den vanliga åldersfrågan där vi brukar svara att alla våra modeller är över 18 år ;) Men det ligger väl till så här att vi svara bara för oss själva och då blir svaret att det hänger samman med en individs personliga mognadsgrad och den gränsen sätter man själv utan inblandning eller påtryckningar från andra.

Det varierar, High priestess Zeena LaVey fick sitt första barn vid 13 års ålder, medan andra kan ha en betydligt högre ålder för sin egen mognadsgrad.. Och vem som helst kan flasha med fusktiteln High Priest eller High Priestess, men i verkligheten så är det den högsta graden som bara det yttersta fåtalet kan uppnå och kalla sig officiellt. Att tänka på när man surfar runt på nätet. Vill man veta något mera så besök gärna en officiell organisation Skaparna, grundarna och den som anger nivån för oss alla. Gammal är äldst!

Vissa behöver inte ens någon partner utan föredrar att leva singel och solitära.

Och sedan så behöver man inte ha ett aktivt sexliv för att arbeta med sexmagi, dom flesta ritualer utför också helt solitärt.


Och frågan som borde lagts till historien men som finns på YouTube, den om Eva Lundgren så undrade jag seriöst om hon är på riktigt, eller ett troll. Hon tolkar en rätt så neutral bild med sina uppenbart färgade glasögon kryddat med en fantsystory som ingen har mött irl och ingen kommer att möta.  Hon tillrättalades visst av Tomas Karlsson på sin tid och hela min text består väl av ett enda stort tillrättaläggande angående detta. Och sedan ser jag till min stora irritation att det finns "scartch my back" element som hänvisar till "alla feminister". Fel! E. L och hennes ev proselyter är en fristående del av en församling och det är lika intelligent som att tro att "alla utomeuropeiska", "alla svenskar" eller t o m "alla kristna" sa. Och det är dessutom som jag skrev, historia. E. L finns inte längre med i bilden som vare sig seriös eller verksam.


Avslutningsvis, Satan som symbol och ceremonial magi på det astrala planet.

Nöjer mig med att säga att det finns ett ateistiskt symbolvärde hos CoS, som inte har den kristna bibelns hornper som modell och att arbete med magi och symbolvärden oftast är en personlig grej.

 Mera ålder, uppåt denna gång. Och jag föredrar att uppdatera istället för att hacka sönder min Book of Law i diverse lösryckta inlägg.

Det finns ingen övre åldersgräns utom vid den punkt du satt dina självbegränsningar, gäller både magick general och sexmagi och däri ligger en del av elitismen. Eller konsten att kasta makeupkitet, öka 20 kg i vikt, bli 20 år äldre och ändå vara i bättre form än någonsin. Har redan påtalat det meningslösa i att vara stans hottaste i ett år eller två i mitt FAQ, även om jag inte motsätter mig det som ett kul och medvetet självbedrägeri. Och återigen måste jag påpeka att det finns två stora M, inte M&M utan MAGIKERN och MÖJLIGHETERNA. Och det var allt om detta. Inte för att skapa en "hemlig klubb" utan för att man inte ska skedmata..

  Uppdaterat med våld och kriminalitet också. Så här ligger det till att satanismen har två styggelser som heter pacifism och fred, men det innebär inte att vara kroniskt våldsam utan att man skiljer på produktivt och icke produktivt våld, eller snarare produktiva och icke produktiva handlingar.  Kriminalitet: Skriver man sina egna lagar så har man en annan definiton än samhällets gängse, men det innebär inte låt gå mentalitet utan att vi gör andra bedömningar. I många fall fler och hårdare och givetvis så ska man hålla sin egen godkända nivå innan man bedömer andra. 

 "The beast in man must be exercised, not exorsiced"

Anton Szandor LaVey 


 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av maricici - Måndag 10 dec 01:30

"Man kan inte mer än älska den här tiden på året då hela Sverige pyntas i rött, vitt och grönt"   Snott från en av supportergrupperna   Som vanligt så hinner jag inte ägna mig åt hockeyeftermiddagar som kör igång kl 15 men jag gick in...

Av maricici - Söndag 9 dec 19:36


vi öppnar den och finner ett avslutat magisnack på webben, alltså ska vi inte prata mera om det. Eller också kan vi dra den där om julens magi. Fick nämligen hem ett exemplar av den här boken i går:   Traditioner, myter och övertro från vikinga...

Av maricici - Lördag 8 dec 14:40

Vällde det ut en massa gula västar i fullt uppror mot Frankrikes president, mest folk från landsorten som är missnöjda och missgynnade. DN;s artikel som jag länkar till innehåller ett försök till analys över president Macrons tillkortakommanden oc...

Av maricici - Lördag 8 dec 13:28

Var det förstås hockeykväll framför TV;n och en skön MoDo seger med 3-2 över Leksand. Förmodligen så hade det varit ännu bättre att vara på plats i Fjällräven Center , speciellt med publiktrycket i går men man kan inte alltid få som man vill här i vä...

Av maricici - Torsdag 6 dec 23:42

Heter alltså webbsidan som dom hade ett stort reportage om i pappersupplagan av allehanda.se i dag. Sidan med sexhjälpmedel och annat smått och gott, och den där sidan som alltså brukar sälja via homepartyn. En seriös tillställning  där man testar pr...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se