Ensparkibaken

Alla inlägg under november 2014

Av maricici - 5 november 2014 23:33

varvar alltid när innan sänggåendet här, har blivit en fin vana som jag vägrar släppa taget om..

Yngste grabben är fortfarande lika glad och trivs, han har visst hamnat i en grupp med ett par gamla bekanta från tiden på gymnasiesär..


För övrigt så blir man inte överrskad av vintern men av dom små detaljerna som gör det. Som att komma på mjölken med att vara slut i sista minuten, ut och hoppa in i bilen och, ursäkta, på den ena har alla fyra dörrana frusit fast. Svär och gå till den andra, startar, startmotorn suckar lite och sedan dör hela bilen.. Och när jag ska ut vad händer då? Jo, dörren på förarsidan har gått i baklås! Flappar desperat på fjrärrkontrollen, ska just ta mobilen och ringa ett nödsamtal till fasta telefonen inomhus, då jag får en ingivelse och känner på passagerardörren. Öppen! Svär och krånglar mig över sätena driven av en instinkt att gå och SPARKA upp dörrarna på sambons bil. Det fick jag nu inte för sambon utan han lyckades få upp åtminstone förardörren på något annat sätt. Kör nedför den lååånga backen, fan, helvete nu är det halt också!

Framme samtidigt som mobilen i jackfickan hör av sig, hinner inte nu, måste tyvärr in på stört, kommer innanför dörrarna , tar emot ett nödsamtal hemifrån angående bryderi om någon av grabbarnas matportion, konstaterar att klockan är två minuter innan stängningsdags, rycker åt mig några mjölkpaket, två snusdosor, en stor kexchoklad, betalar och går. Kom på att det var det här som inte fick hända i år. Och så glömde jag sambons parkerade kvitto från i går, han hade glömt att hans bankkort gått ut (som vanligt då)


Och apropå vinter, snart är det jul, en annan grej som brukar ta en på sängkanten varje år, men gästlistan har i alla fall börjat komma igång preliminärt med äldste grabben, hans sambo och hennes föräldrar och så min systerdotter...


Lokala nyheterna: Nej, det var fan för tragiskt för att kommentera.   

http://www.allehanda.se/blaljus/brander/tva-doda-i-lagenhetsbrand

Noterade bara på FB-sidan att någons anhörig tyckte det var jobbigt att titta på bilden. Visserligen anhörig till en av dom överlevande, men det är ändå en traumatisk upplevelse för den som förlorar allt. Har träffat ett par människor i mitt liv som varit med om detta och berättat..


??? http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/jenniferwegerup/article19806740.ab

Jag började vårdgymnasiet det året och ha kanske missat något. På vårdgymnasiet dunkades det in vårdetik i skallen på oss så vi aldrig glömde att tänka oss som patient i första hand. Vårdetik och ansvar, ansvar ansvar. Jag tänker fortfarande patient om om andra i vårdcentralens väntrum, och då är jag själv patient.Vårdlärarna hade underknälånga kjolar och var aktiva i frikyrkan. Men dom var bra, dom som utbildade undersköterskorna av den gamla stammen, såna undersköterskor och vårdlärare får man aldrig se numera har jag förstått.   Men det kanske var annat i Ornskoldsvik, Norrlands svar på Jönköping. Fritid: Jänkare med matchande musik och äldste grabben allestädes närvarande i barnvagn.. Var egentid uppfunnen 1978-79?. Egen lägenhet en tvåa i den numera rikskända hästskon, hörnet på tredje våningen till vänster, kall och dragig som ett as men min egen. Men köksinredningen och tapterna var grå-faktiskt.

Försöker minnas lillasyster 1 och 2, Pudelfrisyrer, kavaj med axelvaddar och  pumps i glass med tresmakfärger, Duran Duran, Adam Ant, Wham Lillasyster 3, Carola och så Emil i Lönneberga..

Måste missat något någonstas, undra om man kan sms;a dom och fråga?

Svar:???

Men grundskolan minns jag; måtte denna likriktade, monotona, själsdödande undervisningsmodell aldrig komma tillbaka!

A working class hero is someting to be..

John Lennon orginal. Själv tycker jag att Marianne Faithfuls cover är att föredra.





Adam Ant:

Vår gamla goa familjeanda. Jo. Nå är de så.

  

Av maricici - 5 november 2014 08:41

Fick upp en FB-avisering från nostalgilistan om vi minns Hill Street Blues-och visst minns vi.

Morgonenomgången var det; ring folktandvården angående tidsändring till den äldre grabben och mysteriet med tiden som inte fanns inbokad hos tandläkaren för den yngre, men till oss kom den. Har redan pratat om saken med receptionen men nu kom det en räkning på årskontrollen han inte gjort..

Tema; det spökar i Sverige eller nåt..

Och ring Sofia..

 


Äsch, flytta det till nästa vecka så får dom nya rutinerna tid att sätta sig lite. JA. Flytten, yngste grabbens har f ö gått bra, över förväntan bra!

FB: Alla ser glada ut och alla pratar om snö och vintersporter, jag också för en gångs skull. Försöker ragga längdskidkompisar från nära håll...

Noterar att jag alltid är en del av den omtalade tomtebolyckan på FB, jag har försvarat den när den skulle omdebatterats, men tycker att det börja gå VÄL långt då man går ut i verkliga livet och kräver att det är det enda som ska få titta opp är Fredagsmys, semesterbilder från Mauritzius och Norrländsk vintersport, i allmänhet alltså, inte på min vännerlista specifikt. Nucleara bort resten av världen med problematik och allt så var det fixat och gjort  

Och så har jag missat Lina IRL, jag promenerade visst bara förbi   och till mitt försvar ska sägas att jag såg ingen Lina. Jag satt jättetight med yngste grabbens ankomst hem och var tunnelseende och dödsstressad..

Delat av någon:

http://www.expressen.se/sport/vintersport/bjorn-ferry-svarar-pa-wassbergs-uttalande/

Det börjar ju bra, men sedan urartar det i det vanliga glesbygsproblematikstalet; Det var alltid någon annans fel; dom Stockholmarnas.. Och sedan frågar man sig varför man sitter och stampar på samma fläck era efter era. Ja, ja...

Rubrik två om en annan storstilad dam som tog mycket plats på sin tid, här bredvid en förklarande Sophia:

http://www.expressen.se/noje/extra/57-ar-senare--sophia-loren-forklarar-bilden/

Nej jag har inte missat henne, brukar ibland köra YouTubes sökruta Jayne Mansfield.

En delning till:

http://www.expressen.se/gt/kronikorer/jimmy-fredriksson/fredriksson-skams-for-att-vara-svensk/


Jovisst, det har din gamla moster alltid sagt. Så hon börjar äntligen bli lite PK nu då?  

Symtomatiskt nog så tycks man alltid stå ensam om sin åsikt mot sex bestämda grabbar, om det hintar om något.

Det har hänt förr, i årskurs ett, fyra och sju och under det första gymnasieåret om inte alltid angående denna fråga. Det tycks alltid uppstå en konflikt där man visar sig ha en egen position i allmänhet och bakom väl markerade biologiska särdrag i synnerhet..

Ingen stor sak i detta här och nu, bara reflekterade över att det ligger till så. Eller where there is no struggle, there is no strenght som någon sa.. Tror det var gamla Ophra.. Får av en händelse upp en gammal partiledardebatt Schyman-Åkesson i YouTubes randomruta till höger. Konstaterar också att dom partriarkala kontrollmetoderna finns överallt där nere i ljuset, möjligvis skiljer sig metoderna per tradition. Här gäller BARA våld, eller ge din käring en sittopp så hon lär sig veta sin plats. Enkelt och snabbt avklarat, den nya humanismen.  Stå på dig och smockan hänger i luften. Jodå, den känns igen. Och ibland träffar den. Hårt. I min ungdom fick jag en spricka i min en knäskål knät var blågrönt och stort som en fotboll och jag kunde inte gå.  Våld utanför hemmet. Mörkertal, givetvis. I våra svinalängor finn det inget som heter herr polis.

 Våld i hemmet, har någon granskat familjedynamiken i nämnda fall och kollat var åsikterna står?

Hä ska int va nån jävla feminism, oavsett vad som avhandlats.

Hur ska man förklara det där med strukturer, det osynliga mönstret för alla hemmablinda? Förklara att så här kommer det alltid se ut med friande domar till era bröder när era blinda höns envisas med att regera. För det handlade inte om ALLA..

Nä de va visst vi och dom, vi lågutbildade och så DOM lågutbildade. Vad dom högutbildade beträffar så har jag ingen insyn. Det får någon annan svara på.

Ska lyssna på debatten. En milisman visar mig diskret tillrätta, du ska lägga din röst HÄR, på dom blågula. Du vet väl om att mrs schyman står inför DOMARNA, sex bistra herrar där dom alltid stått, inte bara han som ska bära hundhuvet där, utan oss alla. Jo tack jag vet jag känner kvinnor som inte vågar vara öppna med att dom röstat på Fi-hos dom lågutbildade. Gö mig beredd för min dom;

-Men du, had jag vari du å hadd ja föredratt att få knäskåla avsparkd iställä för n gruppvåldtäkt. Så ä de nog. Jo.

Tvekar lite men måste hålla med om att han har vissa poäng, den där leende milismannen...

Vänder mig om och går och känner att något gick fel i det här mötet-igen.

Tittar på klockan; stänger ner alla fönster och förberder mig för bankärendena.

Be careful ot there!   









Av maricici - 4 november 2014 22:14

Den äldre grabben hittade till sin stora glädje en skum tomte, en skumtomte alltså (min) Jag hade tänkt spara sockerbomberna och knapra dom i min ensamhet men där ser man hur det kan gå.  

Och den yngre grabben sitter i soffan en bit längre bort och tittar på någon tecknad kanal för att varva ner.

Sambon undrade Rockcafe, vaddå rockcafe 19:30?

- Eh, jo det är systerdotterns inbjudan på Fredag, drogfritt och behållningen skulle gå till några välgörande ändamål jag minns inte vart.  Det var viktigt sa hon.Men du får gärna hänga på om du vill..

-Aha  Nja, jag vet inte....

- Jag tänker i  alla fall gå och se henne ev uppträda, hon är en V.I.P för mig. På Fredag..

Ute har snön lagt sig, inte det oväder som utlovades men den faller jämnt och hela tiden. Skulle ligga kvar till slutet av veckan såg jag på SMHI-appen.

 

Går för att säga ett senkommet godnatt till sambon..

Sitter och kikar efter julklappar på kvällarna nu, vad vill du ha?

-Inget!  

-JO, något! Hur är det med värken nuförtiden?

- Det är det där jävla knäet, nu har det satt sig där...  

- Vill du ha knäskydd, en hela whiskey?

-Knäskydd och whiskey. Godnatt.    

Jag, sucker på något?

 

Halstabletter och tuggummi som synes. Har ett förråd som jag sitter och gnager på. Musmatta med personligt motiv, en gåva från dottern.










Av maricici - 4 november 2014 21:32

 

2 kartonger a 10 kg vardera med finfin färs (bra förpackat i platta paket också) bogstekar, biff, högrev och fransyska..

 

Och så fick jag en kundbonus på två sådana här; Älgkorvar av falumodell, egentillverkade. Har tjuvsmakat, god och smakrik

Producerat och levererat av http://www.vastansjo.com/

Av maricici - 4 november 2014 09:56

Väntan på 20 kg kött, lokalt och nyslaktat, dom skulle komma nu på förmiddagen..

Jag har alltså ingen problem med att döda andra djur för föda och överlevnad, däremot så tycker jag inte att jag ska utsätta dom för ondöigt lidande i väntetiden, men det har jag nog redan sagt. Alltså blir det lokalt för att undvika vånadn i långa, stressiga transporter till slakteri långbortistan..

Det här med skytte är inte min grej, men själva dödandet för föda skulle jag inte ha problem med. Klippt från 20 "kniviga" frågor till djurrättsaktivister. No way, jag har fiskat sedan jag var pyttis (min morfar lärde mig) och knäcker nacken på en fisk utan närmare skrupler så varför skulle jag ha problem med resten?

För att amfibier är mindre värda än däggdjur på en skala? Sa vem? Jag, du, dom? Dags att fundera eller omvärdera liksom..


Rubriken som vi alla väntat på, eh, vi alla två då...

Om varför jag bara mumlade "Flugornas herre, så enkelt, så självklart". Alla trängs för att komma först till köttgrytorna, och antydningsvis så handlar det om socialt likasinnade av en annan etnitet. Tja vad säger man? Att från DET hållet kan man aldrig vänta sig någon solidaritet! Min egen livserfarenhet. Det handlar inte om överlevnadsvillkor även om många pekar på kärnämnet, utan om ett andligt självbedrägeri där man faktiskt inte bevisar eller framför allt uträttar något produktivt. Slå av benen på din nästa med ett järnrör och du har möjligvis sänkt nivån för oss alla, men knappast uträttat någonting.Filosofi enligt Tonya Harding.Varför är det alltid lika provocerande att se dom icke produktiva stå och gapa om att man ska titta på deras kristna lik, förlåt elit? Fan vet, jag försöker att inte bry mig.


"You wanted hell. I´ll give you Hell. It won´t be fun. The devils plan may not be your plan. Your apocalypse is HERE. YOU brought it about. Take it. Suffer. It´s all yours."

Anton Szandor LaVey. Satan Speaks.



Och så tar vi rubrik två i en hast, den största faran för mänskligheten idag är Walt Disney Corporations ständiga baklängesbudskap . Vi har hajat, noterat och kasserat.






Av maricici - 3 november 2014 09:48

så finns en vattendelare mellan modern satanism som grundas på ateism, idividualism och elitism och den gamla skolan som kallas devil worshipping med den kristina trosinrikningen som grund.

Var och en gör som den vill med sitt liv men personligen har jag sjukskrivit den sistnämnda som bara mumbojumbo och inget mera.

Om vi börjar med elitism så finns det omedvetna invändningar om att det skulle vara någon exklusivt som ett fåtal ägnar sig åt, läs nationalsocialismen och så vi då   Inget kan vara mera fel, hela samhällssystemet är nämligen uppbyggt på denna värdegrund, den som lyckas bäst och den som strävar dit, dom värda att lyssna på och dom längre ner på skalan som inget förstår.. Ja, det stämmer att vi talar om dom starkas vs dom svagas ätt. Nej, det är inte samhällets gängse definition, utan den defintionen har individualsimen och människans inneboende potential som grundsten.


Var det något mera, jo EGOISMEN brukar också nämnas i sammanhanget och av slentrian som något negativt. Svar; Egoismen i sig är inte något negativt utan mänsklighetens inneboende överlevarkraft men däremot så är väl målsättningarna inte så genomtänkta eller produktiva alla gånger, beroende på att civilistionens utveckling fört oss långt från andra däggdjurs naturliga livsvillkor och in i en självskapad plastvärld där det knappt finns några meningar och mål.

Nåväl, det är inte jag eller någon annan som avgör när din egoist ska bejakas utan bara du och dina personliga mål.


INDIVIDUALISMEN grundas som livsstilbegrepp på det självklara "Var och en sin egen gud"  där arbetar i enighet med sin egen vilja och fattar sina egna beslut. En vattendelare som inte alla vill, kan eller klarar att bemästra.


ELITISMEN; Där finns alltid en fråga om man är för ung eller för gammal för att börja arbeta på den här vägen och mitt svar är att åldern är bara en siffra som inte berättar någon om ens gudapotential.   Frågan angående mina två yngsta barn så har dom inga problem att hitta sin inneboende potential där ingen annan sökt den. Ett bra yttre exempel på detta är också Glada Hudik teatern med allt vad den representerar. En ny tid och förändringar i tankesätt som ger större utrymme åt individualismen är på gång

.

Och så kändisar som är eller varit medlemmar i CoS. Tja, det är en del och personligen tycker jag det inte är speciellt intressant då dom har sina medlemskap på samma villkor som alla andra.

Förmodligen finns Brian Warner aka Marilyn Manson med då han skrivit förordet till Satan Speaks. Jayne Mansfield var också en känd medlem på sin tid.

Vad man säger om honom; intelligent, lätt att missa och har ett textdjup som berättar något.

Några favoriter: Sweet dreams (are made of this), The beautiful people, Arma-goddamn-motherfuckin-geddon, The nobodies, My Monkey, The fight song för att nämna några..


Satansim vs Rasism: Hörde nåt kul på YouTube i ett klipp och det var en kille som morrade att han förmdoligen är rasist då han hatar kristna, han hatar islamister, och gud vet allt och avslutningvis kunde satanisterna utgå! Frömodligen irriterade han sig på någon eller något medan kameran gick, min gissning. Tja, vi skriver vad är inte satanism, jo grundstenarna kollektivism, icke elitism men en jädra massa andliga önskedrömmar om ens storhet, där har du rasismens viktigaste komponenter som håller hjulet rullande. Har man sjukskrivit dom grundstenarna som ohållbara då har du mitt svar. Konsten att förespråka ett kollektivs samlade egenskaper, där har du massans standard och så tar vi det vs konsten att särskilja individen från flocken,min eller vår standard. Konsten att berätta var den romsk-judiske skaparen och grundaren av den moderna satanismen skulle stått idag om han inte varit konsekvet förmodligen ingenstans och vi hade inte haft något CoS. En petitess för vissa men grundstenen i vårt förhållningssätt.


Och givetvis kommer vi in på givandets väg i och med detta och givietvis förespråkar ingen satanist att man ska ge av påtvingade altruistiska skäl, däremot regerar individualismen över kollektivismen och var och en har sitt personliga förhållningssätt, jag har mitt, har jag några brinnade femdollarsedlar i fickan och någon frågar om jag behöver dom till något speciellt så.. Nej för fan, idag har jag tänkt köpa något till mig själv för min egen och broder mammons mentala tillfredsställesle, och en annan dag så.. Why not?

Tyvärr, ingen kan lura en äkta svarkonstnär, det går på fingertopps och magkänsla.

Och genrellt är detta ett icke helt spikrakt kapitel där man inte ger kreti och pleti utan dom som verkligen förtjänat en röst, och det innebär att man spårar en vilja att vara självgående hos den behövande eller hjälp till självhjälp om du så vill.. Det behöver inte heller alltid handla om det materiella. Sedan finns annat inbakat i större sammanhang där intentionen inte alltid är personlig utan en del av ett större eller högre mål. Alturismens kärna består alltid av egoismen, och inte mig emot.


Hat? Det vill dom flesta veta något om..

Det tillhör också människans primära överlevnadsvillkor och är aldrig fel i sig, att det däremot inte alltid brukas i produktiv riktining av mänskligheten.. Well, att lösa världsproblematiken är inte vår grej,,,

Kärlek?  Jo då, men inte enligt gängse normer, utan efter egen skalle och till var och en efter förtjänst..



Politiska ideologier i första hand?

Eftersom jag inte tillhör den högra handes väg, eller ljuset som det också kallas så har jag ett annat sätt att se på saken. Ett icke ställningstagande.Du har Adolf Hitler (Tyskland), Augusto Pinochet(Chile), Mao Tse-tung(kina), Kim Jung II (Nordkorea), Idi Amin (Uganda), och man kan till och med nämna Nero, Caligula och Faraonernas ätt. Tvistefrågan om vem som var "ondast" bygger på den ljusets dualism och är inte min eller ska jag säga vår tandvärk. Låt oss säga att i grund och botten är dom ganska lika varandra med det mänskliga nötskalet egoismen och överlevnadstrategierna med lager på lager dogman över, toppat med ett snyggt häxfodral. Skillnaden ligger i hur dom närmar sig CoS och min personliga vilja, aktivt motarbetande eller ligger dom i träda och närmar sig inte alls?


Vad satanismen liknar mest? En ofta återkommande fråga och personligen skulle jag säga att modern satansim liknar inget annat, det är ett helt nytt vägval som dessutom bara lämpar sig för ett fåtal.

Att den liknar fascism är mångas tips, och visst, kärnan är både elitism och egosim så det kan vara så, men den direkta likheten faller på att modern satanism bygger på individualism, att vara sin egen gud och att skapa sin egen lag. Inte kollektivism.

Och det krävs förvisso en hög mognadsgrad och en rörlig verklighetsuppfattning för att skapa sin egn lag.


Liberalism? Värdet av individens frihet är också en av grundstenarna, men det faller på att satanismen har höga krav på den som ska bruka sin frihet fullt ut, mycket höga krav framför allt på handlingskraft och eget ansvar. Det förespråkas att man är sin egen gud och inte en kollektiv frihet där man kan slira runt efter behag.

Däri ligger skillnaden.


Kommunism och socialism? En ekonomisk ideologi som har vs kapitalism som värdegrund och hur maktmedeln fördelas. Förvisso på en plats för sig.


Nationalsocialism? Var ideologin stått ekonomiskt hör på namnet, planekonomi, right? Planekonomi med staten och en karismatrisk ledargestalt som gud. där har du historien..

Satanismen erkänner inga gudar utom sin egen individ.

Fanan är svart, nädå. Symbolerna varierar med ordenssällskap men innehåller oftast någon form av det inverterade pentagramet.

Svart är för övrigt den färg som traditionellt förknippas med satanism. I mitt symbolvärde, innan någon sa varde ljus fanns ingenting. Ur min egen book of law.


Om elitism igen, skämtar ni? Där det finns någon som alltid ska ha toppplaceringar och ledarställning finns brukar man elitism, dvs överallt.  Skillnaden består i kriterierna som är sig rätt lika i ljuset, dom är alltså inte våra.

Kan nämna att här är självdisciplin och personligt ansvarstagande högt rankat, det och förmågan att se på djupet och hitta nya vägar Bland mycket annat. Själv har jag inte haft svårt att anpassa mig till den biten, tycker att det faller sig naturligt.  Skillnaden mellan dom lämpade och dom icke lämpad, mellan stark och svag. Min egen skrivna lag, min book of law.





Av maricici - 3 november 2014 02:28

Handlar om utövande ur ett vidgat perspektiv som varken representerar ont eller gott, utan bara min inre sanna vilja och det är just detta som gör magin så mycket kraftfullare och effektivare.

Det handlar om något som går hand i hand med livåskådningen, eller om en helt annan livsstil och är vad jag vet inget som kan användas tillfälligt av icke initerade, åtminstone inte som ett effektvt vapen eller redskap. Definitionen vit vs svart, synonymt med god vs ond grundas bara på gammal vidskepelse.

Magin kan mycket rikigt användas i syfte för att förgöra en fiende (det som alla vill veta om det är sant) men också för andra ändamål, t ex för att helt enkelt fixa ens vardag till det ultimata, för övrigt det som kallas livsstil.


Frågan om man kan dra till sig pengar har varit uppe vid något tillfälle och jag svarar; visst kan man.

Man kan också dra till sig sånt som favoritfrukostflingorna i livssortimentet utan att säga ett ord eller fixa en ledig p-plats i innerstan under rusningstid..

Nu ska jag inte svara för andra utan bara enligt min egen erfarenhet och det är att ju högre nivåer du når desto mera av dom här småsakerna försvinner. Först kan man undra varför, men sedan blir svaret självklart, med högre nivåer kommer högre mål, du har kunnat påverka frågor av högre dignitet och det enda du undrar är varit i helvete dina frukostflingor tog  vägen?

Man får vad man begär och vad mitt eget bankkonto beträffar så hålls det löpande skadeslöst men utan meningslöst överflöd då jag aldrig varit någon materialist av större mått. Jag har dom största habegären vid magins utförande och det intellektuella.



Kan man köpa sig lycka på detta sätt?

Defintivt JA om du kan din sak. Men det handlar inte om att sitta ickeproduktiv och dra till sig en massa smått och gott utan man får arbeta för sin sak, arbeta genom att ständigt hålla sig i form, jämföra sin dagsform mot sig själv och gårdagens och inte somna. Det är där som den omtalade elitismen kommer in i bilden, en helt annan sak än samhällets påstådda kriterier.

Varningarna för att du ska bli knäpp, olycklig, sjuk och råka ut för massor av bad karma om du sysslar med det här stämmer inte. Antingen är det lögn eller vidskepelse eller bådadelarna i kombo.

Man utvecklas som människa, man utvecklas i ansvarstagande och intellekt och kort sagt är det en sund och hälsosam livsstil..


Det kallas väl den vänstra handens väg och jag arbetar företrädesvis med denna litteratur som underlag

 

och innehar inget officiellt medlemskap i CoS, men det kanske kommer.

Och jag tillhör alltså dom som föredrar att hålla en låg profil både på nätet och irl, med hänvisning det krystade i att köra presentationerna NN Socialdemokrat, XYZ nyandlig eller whatever var och varannan dag. För det andra så ligger tonvikten med denna livsstil på individualism och man söker inte medlemmar och går inte runt och missionerar, en vikigt standard i denna organisation.

Däremot är det inte förbjudet att ventilera sin åsikt vid passade tillfälle och plats, t ex där någon bett om att få höra den. Som här och nu till exempel.


Så kommer den kniviga frågan samhällsengagemang, och jag svarar vart går gränsen mellan detta och vad jag personligen vill förändra i enighet med min egen vilja? Låt oss säga igen att detta handlar om individualism, motsatsen till flockmentalitet som är grunden till dom flesta organisationer och samhällsengagemang, och däri ligger det fasta gränsvärdet och sedan så får man räkna ut andra värden med sin egen individuella skalle. Ingen har sagt att det här skulle vara lätt.


Varför man inte är frisk i detta land of wonder?  

Intressant fråga med ett bra svar; jag skulle kunna må ännu sämre om jag inte befann mig på den punkt jag gör idag. Jag tillhör den icke andliga skolan som alltså inte sysslar med den traditionens healing, men däremot så har jag egna program där jag arbetar med energier och uppnår resulat, speciellt inom området psyke där jag i det närmaste blivit komplett och hel.

Om och varför man accepterar en människokropps naturliga åldrande och sönderfall som en del av livet, på det finns inga kollektiva svar, bara vars och ens individuella. Frågan om att uppnå bokstavlig odödlighet är förvisso intressant med lite dragning åt det spirituella.  


Och så lite om den gamla konsten att stämma blod apropå detta; så har jag lyckats med det konstycket vid ett par tillfällen, genom att avbryta ett par svårare epilepsianfall hos den äldre grabben ungefär vid den punkt då ingen sjukvård fanns tillgänglig akut och man stod ensam.

Har också hört om dom gamla lokala ritualerna då kloka gubbar kastade stålet över axeln och in i väggen allt medan dom åkallade mörksens makter..

Personligen tycker jag det lät alldeles för tidsödande och invecklat.  








Av maricici - 1 november 2014 17:10

paketen öppnade; 2 nya hoodies, 2 serietidningar och en ny DVD-film (med tecknat), önskemiddagen uppäten (hämtpizza, så enkelt, så klart) och så fattas bara garneringen på tårtorna-lite senare när middagen sjunkit undan..

Och dom traditionella förlossningsminnena; för 26 år sedan har jag varit inne på förlossningen i snart 12 timmar, uppgiven, besviken och jävligt trött. Det tredje barnen kom ut på 4 timmar och då borde det fjärde gå ännu fortare.. Moder natur står tyst och lika oberäknelig som vanligt, förmodligen hörde hon inte vad jag sa. Mitt livs första egenhändigt komponerade förlossning enligt önskemål, den ska vara naturlig utan smärtlindring och sambon ska coacha. Nu har jag promenerat i korridoren i x antal timmar och hängt knästående över en saccosäck resterande. Vid förfrågan har alla inskrivna förlossningskompisar som hängt i korridoren under dagen fått sina barn och gått. Vet inte varför det var så viktigt att veta men det kändes så - då. Sambon masserade korsryggen för varje sammandragning, och blev instruerad att ta i -HÅRT, annars bildas inga endorfiner och det hjälper inte. Sambon tvekar, jag röt. Kände att nu, nu, nästan framme vid mållinjen måste jag ha åtmistone en snort lustgas, för att fixa det allra sista.

Barnmorskans häpna, vem du som varit så duktig, ska du inte försöka.. avbröts med ett TA HIT LUSTGASEN FÖR FAN!

Utrdivningsskedet som brukar vara min stora stötesten gick fort, tre, fyra krystningar och man tog emot något bakom min rygg (det kallas så på det här stadiet av dom flesta, det beror på att man är både fysiskt och psykiskt trött och hänger inte med riktigt, det är fullt normalt) Hörde sambon tacka nej till erbjudandet att klippa navelsträngen, tror dom var på en annan planet och att han lät lite skärrad. Fick ut efterbörden, vände mig om i sittande med samma säck som stöd och mottog en min min tredje kille, en stor och sömnig klimp (4260 gram och 53 cm i mått mätt) med kopparrött babyhår.. Skickade bort te och smörgås och började ammningen direkt.

Sambon var fortfarande blek och upplyste mig om något; vilken rysare, han kom med navelsträngen lindad två varv runt halsen, men den hade tackolov inte snörts åt..

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards