Ensparkibaken

Alla inlägg under november 2014

Av maricici - 9 november 2014 12:44

och så lite FB, laddade upp filmklippen på systerdotterns skönsång (tyvärr, inte offentlig) , hälsade till svågern som har hemflytt med hemsjukvård på G, bra! hemma är alltid hemma  , läste lite andra statusar och delningar och

*OMG* I  IT!  :




Och givetvis vaknade min ökända sjuksyster till liv HÄR, vad annat är att förvänta?

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/ge-tillbaka-korkortet


Vad kan man säga om citodon? Att dom brukar föreskrivas tillfälligt vid svåra smärttillstånd då andra analgetika inte har effekt eller är kontraindicerat på annat sätt. Min sambo som inte tål NSAiD-preparat som alla andra reumatiker får utskrivna brukar käka citodon tillfälligt när alvdeon 1 gr x4 inte räcker till. Och att man tycker att det icke narkotikaklassade Paraflex hade varit ett lämpligare alternativ för yrkeschaufförer under utbildning.


Att man tycks reagera lite individuellt enligt vårdgivar-FASS

Och att längre tillbaka var det körförbud på alla narkotikaklassade preparat vilket senare ändrades till det luddigare "eget ansvar" eller "bör beaktas". Har sagt det förr, allt blir hängade i luften då man inte kan förvänta sig att hela sveriges befolkning ska ha den  basicutbildningen i sjukvård som gör att man vet vad man ska titta på och fråga om. Och det försvåras alltid av att det kan vara flera föreskrivande läkare inte medvetna  om varandra som delar ut recept som ibland är direkt kontraindicerade (har fått kolla upp sambons vid ett par tillfällen), och att av våra läkarbesök dom senaste två åren är det ungefär en läkare av alla åtta som frågat efter dina aktuella mediciner. Annars förväntas man som patient själv upplysa om sina mediciner, och ev kända medicinallergier och tidigare biverkningar. Och läsa bipacksedeln och notera att min bedömning av skärpt uppmärksamhet var inte densamma som polisens. Jag säger bara, det ska f*n vara patient numera..


Farsdag; Ska åka och fika tillsammans med farsgubben senare i kväll, då alla andra på boendet håller på att göra kväll och han brukar ha som långtråkigast. Present har han redan fått; en ny CD-spelare från alla barn med familjer som syster 2 delat ut personligen. Dottern har i alla fall köpt 2 nya CD-skivor till morfar och så ska han få en ask choklad så vi slipper komma helt tomhänta.

Annars; Börjat läsa om Juholts kortkorta gästspel och försöker scanna in den nya lila modellen..


Av maricici - 8 november 2014 21:29

 

Grabbarnas bostadsområde 9 dygn per kalendermånad

 

Här bakom någonstans bor dom

 

En socialdemokrat, inte min

 

En socialdemokrat, min. Visst är dom lika varandra?

Tror det var när detta var ett faktum han började med US Army-snagg

 

Just det, ja. Dom köpte jag också till mig,



Av maricici - 8 november 2014 19:32

Brukar nästan aldrig firas vad sambon beträffar, och som vanligt ställde jag den obligatoriska frågan, vad önskas? med följd att det förväntade svaret; inget uteblev..

Det var lite i garderoben som behövde förnyas visade det sig..

Åkidå, måste ändå in till stan med den äldre grabbens badbrallor som blev kvarglömda+hans magmedicin.

Köper rubbet, nu jäklar ska det slås på stort, få se nu 2 par jeans.. In på gallerian och så ett nödsamtal, psst kan du kolla lite diskret vilken storlek du har på jeansen?   

-Ahh, men det kan jag väl inte göra HÄR, mitt i arkenbibolitkeket  

-Men vem har sagt de din dum... gå in på toa och ring upp sen  

Ser en leksaksaffär och får infallet att köpa småtrollens julklappar medan jag väntar.

Hä finns mycket att välja på så jag ringer ett nödsamtal till, till syster 3.

Joss önskar sig en stickersbok helst med återanvändbara och så passar nog en barbie med tillhörande häst  och mycket rosa och Pamp har snöat in på traktorer..

Syrrans kommentar; Vet inte vad dom tror om dagens barnskötare på förskolan nu, men dom har faktiskt valt det själva  

Berättar ändå inget om framtiden, den äldste grabben valde bara krigs och våldsrelaterade leksaker som barn och han slutade som Jamie Oliver..

Plockar på mig traktor med släp, barbie med häst, snöglober, julpapper med disneymotiv och så meddelar ett sms 38 tum i midjan. Japp, Är och köper julklappar till småtrollen just nu. Over and out.

2 par jeans till rabatterat pris helgen till ära och så 3 par sockar..

Och så krångla med alla kassar och fram med plåboken och stannar till vid Akademibokahndeln lite oplanerat, böcker är alltid intressant.

Lägger ner alla kassar, tittar på faktaböcker till en av grabbarna, krånglar upp kassarna igen och undrar varför mobilen måste börja tjuta just nu..

Ner med kassarna gräver i jackfickan och svara med ett brutalt JA!?  

- Var är duuuu, jag börjar bli färdig med mitt..  

-Akademibokhandeln! Och sedan ska jag på Stadium och köpa lite nytt till dig!  

- Jaha, men jag går väl och tar en fika under tiden då..  

Stadium två plan ner med massa kassar, släppa, kolla storlekar. vända, vrida, ta upp kassar, gå vidare..

Dottern kommer förbi och erbjuder sig bära en del kassar till bilen.

Tack   Ska bara betala detta och så ska jag på systemet och sen så kommer jag. Hälsa pappa.

2 par träningsbrallor korta, 2 träningströjor, en hoodie och ett par brallor ADIDAS-märkta och så duschtvål 2 för 49 och så betala..

Och vidare i livet.

    Farsdagspresent

Och så var hela vinförrådet slut och antingen har dom möblerat om eller också pågår någon handelsbojkott mot Frankrike, för dom Franska vinerna FINNS bara inte. Hinner inte leta utan sliter åt mig två Australiensare från rödvinsmontern och så vitt Chablis le beaunois Labouré-Roi 2012 mittisynfältet, man ska ha tur ibland också  

Och så ska jag ha en drickbar sort:

   Här. Köar. Betalar, går vidare till nösta galleria och parkeringsgaraget. Blåser förbi den vanliga tiggaren med ett tyst, ingen hundring idag, har kostat på min oäkta väghalva nästan 3000 kalla.

Sambon undrar när jag börjat pimpla whiskey?

Svar; här. Nu. Idag  










Av maricici - 8 november 2014 00:45

         

Av maricici - 8 november 2014 00:41

  

       

Och så systerdottern:

   



Av maricici - 7 november 2014 14:31

efter gårdagens magattack. Det kallas visst colon irritable och yttrar sig så att man emellanåt får en vanvettsvärkande mage uppblåst till gravidisjundemånadenstorlek och så händer inget mera.. Har nyss klivit upp permanent (var uppe mellan 6 och 7 och skickade iväg den äldre grabben) som ska vara borta en vecka. Och här går jag och drar..

Har passat på att läsa dom två senaste numren av den lokala företagarblaskan Nordsverige; Ny butikschef på COOP Nära Mellansel - varför är jag alltid sist att få vet något?, Arbetslösa får jobba i skogen-som på den gamla goda tiden då, dvs min och föregående generationers tid. Sambon jobbade vid en massa vägbyggen i beredskap innan han stack utomlands på FN-tjänstgöring.


Sagaleden lät intressant, utnyttjag vildmarksäventyr och vintersportmöjligheter i Cross Scandianiva, draghundstävlingar, skotertävlingar (Givetvis utelämnas möjlighet till rovdjurssafari, inget annat att vänta, min och CL;s ide en gång, vi har förutom enstaka strövargar, brunbjörn, kungsörn, lodjur och så obergänsat med skog för primitiv övernattning, speciellt upp i bergen blir man impad av utsikten, går att lägga på olika svårighetsgrader ) Kultur; Peter Atedi fiskforskningens fader född anno 1705 på andra sidan sjön,  hans betydelse för världens fiskbestånd och fiskerinäringens betydeles i bondesamhället runt sjön kan väl dra en del turister, ja...  Även om jag har svårt att tänka mig att det finns tillräckligt många pilgrimer som vallfärdar.. Världen är nu så krass att upplysningen här föddes Fredrik Lindström skidskytt på elitnivå väcker mera intresse. Finns också en del stenåldersboplatser där man kan anlägga något autentiskt, t ex en by. Snygga fångstgropar uppe i bergstrakterna finns där man kunde göra detsamma.


Apropå bygga ett helsidesuppslag med den galna legokonstruktören, Ö-vik sitter på landes ariktektoniska karta (med samma delade lokala meningar som hos landets övriga spektakulära byggnadsverk då) Och så är det en lönsam historia för familjer som har modet att teckna sig för lägenheter- Annars heter det "Har råd att"   Jag har sagt mitt, Ting1 eller duploprojektet som jag kallar det, är en intressant syn som ligger helt rätt i sin stadsmiljö, men det gör inte det nya projektet Solsidan   Det ligger mitt i ett vackert grönområde med det gamla museet på toppbilden som huvudbyggnad. Jag kan köpa att det liknar ett hembyggt barbiehus, men någon annanstans borde det väl gå att placera. Pleeeaaaseeeee?

  

Ting1 från gatuplanet sedd från parkeringen mitt emot.  Lasarettsgatan strax nedom E4 genom stan. Bild; Min egen.


Pratat med syster 1 mobilt, vi ska samåka till Rockcafe där systerdottern ska vara konferecier för kvällen, och så ska hon, syrran på Rockabillykväll med dom andra singeltjejerna i morgon. Funderar på att hänga med dom en sporadisk gång i framtiden, ungefär där sambon brukar försvinna med jobbarkompisar till ett årligt julbord, en fin Decembertradition..

Inbjudan till taklagsfest på framtidens hus i M-sel låg i posten, förvisso har jag köpt ett par små andelar men datumet-näpp upptagen med annat-som vanligt då.  



Av maricici - 6 november 2014 21:44

Vet inte varför men den har värkt oupphörligen sedan i eftermiddag, har kravlat mig upp och fixat pasta carbonara, skickat den äldre grabben till vikarierna och varit ute och köpt mera bröd. Men annars, försök inte annat än att ligga och vänta...

Kunde väl ha kommit i morgon då jag är ensam hemma, eller på Lördag, det var rockcafe i morgon, ja.  

Kom precis på att i morse när jag klev upp stod dottern i hallen och torkade kameralinsen, hon hade varit ute och morgonfotat sedan tuppen klev upp eller något:

 

 

 

Så det är sådär det ser ut när vi kravlar oss upp ur sängen efter snooze five minute snooze.. Tjusigt.






Av maricici - 6 november 2014 10:46


Naaaawwwwwwww!!!!!!! Just när jag köpt ett över300kronorsmärke från Kicks hittar jag den ultimata färgen å COOP Forum för 29.95  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards