Ensparkibaken

Alla inlägg under november 2014

Av maricici - 23 november 2014 15:58

glädjen över att ha datorn uppgraderad och som ny grumlas lite av att några lagringsmappar försvunnit från eposten, men dom borde finnas någonstans.

Inga jätteviktiga dokument iofs bara en femma på en skala mellan ett och tio.

Mera att vara glad för; Det snöar och lillgrannen 3 år har gjort en fin snögubbe tillsammans med sin mamma, det är alltid kul med barn och med nysnö och kul har man själv också. Själv växer jag aldrig ifrån detta med att göra snögubbar, eller att slänga sig raklång bakåt i snön, fladdra ut med armarna och göra en snöängel. Men idag har jag inte hunnit, kom på att jag inte skyfflat täckbark över kryprosen och björnbärsbusken, dom som är sjukt känsliga för tjälen långt ner i marken. Skyfflade i alla fall dit lite i full panik och så konstaterade jag att fåglarna gillade något och det var kokosnöthalvorna fyllda med talg och frön som jag köpt, någonstans, minns inte vart. Sparade nöthalvorna och ska göra nya till dom vid tillfälle.  


Nätglad; Bilderna på lilla Krystal var publicerade och hon låg och myste med mamma på några bilder, med pappa på några och med både mamma och pappa på en bild.. En liten hårlös bebis varken lik sin mor eller far, men däremot påminde hon konstigt nog om en av mina syskonbarn på sitt nyföddkort  


Mindre nätglad: Blir man av folk som heter ISadåra och befinner sig mentalt någonstans i utmarkerna där vi andra inte har fått en chans att tassa omkring  Vi lämnar henne utan närmare kommentar.

Dagens AHA!; Vilket vulgärt och ovårdat språk jag har ibland, kom just på att somt platsar knappt i skrivarlyan . Dessutom kommer jag att få valda delar av kvinnorörelsen på halsen för jag använde ordet F*tt*a igen.. 


Dagens middag: Chicken curry med ris och morotsraita. Gillar kyckligklubba bättre som långkok, tycker den blir förtvivlat smaklös stek eller grillad.

Dagens lunch; Kajas Warg special: Man hittar ett paket strimlad rökt skinka med nära döden datum, en påste ostsåsmix och spagetti i skafferiet och en halv påse frysta ärtor. Koka sås och pasta och blanda allt till en kanongod småbarnsröra.

Dagens Norrlänning: Hä Som Hänn Hä Hänn Hänna!

Dagens antillekt  : julröda naglar med guldcaviar Wet n Wild fastdry står för det röda, snabbtorkande men inte speciellt hållbart, började flagna efter en disk och ett matvaruinköp.

Dagens goodiebag: http://www.kicks.se/ Gåva när du handlar julklappar för minst 1400, inte svårt med 8-10 släkt och vänner att ge bort till. Och mycket kul var det i den också.



Av maricici - 22 november 2014 11:15

Befinner mig just nu på Scottsdalen Osborn Birthing Center i Arizona, där en av FB-vännerna ligger och väntar ut en liten tjej, en mamma som för övrigt ser ut som den fulla koncentrationen hos gamle Janne Schaffer på dom senaste bilderna..

Och kommer på mig själv med att göra något jag aldrig trott var möjligt, minnas dom stora ögonblicken och längta tillbaka..

Tittar också på folklivsforskning där vårt lokala bondesamhälles tecken "växer magen på bredden blir det en kille och växer den på höjden blir det en tjej" och "blir du ovanligt bred om baken väntas tvillingar". Spådomar som inte alltid slog rätt och numera ersatts av ultraljudets klara besked direkt.


Emellanåt så väntar jag på grabbarna, en är frukosterad, duschad och klar och den andra vill aldrig avsluta sin sovmorgon, och sedan så ska vi ta hand om diskmaskinen och åka ner och köpa lax som ska anrättas till middag..

Till att börja med, vi håller på att fixa julstämmning emellanåt och då brukar det vara stökigt, spontant och oplanerat..

Hittar en inbjudan till Adventsgospel med Corey Barksdale på måndag kväll (från syster ett som är aktiv i den lokala gospelkören, bl a) Känns som det finns en möjlighet att få loss lite tid, så vi kryssar i kommer kanske rutan..

På Osborn Birthing Center har man just lagt epidural...

Och här har yngste grabben somnat om, Novemberträdan har infunnit sig för oss alla och är här för att stanna, den brukar släppa i månadsskiftet Januari/Februari någon gång..


Uppdaterat med Krystal Lorena som föddes för 5 timmar sedan, ca 3200 gram och 49 centimeter omvandlat i Svenska mått. Har hållit på att installera nytt operativsystem så jag har inte varit med sedan i morse, men ett stort Grattis till mamma, pappa och en närvarande mormor i alla fall  
Allt gick bra och bilder kommer senare meddelar en omtumlad mamma som håller på att landa i föräldrarollen som bäst.





Av maricici - 22 november 2014 08:07

så kommer jag att leverera nästa skadechock, detta är INTE okej!

Det handlar om Grooming på nätet och om ett fenomen som inte är nytt, det har förekommit IRL så länge jag kan minnas och själv hörde vuxna kvinnor berätta om när jag var barn. Om sexuellt ofredande och våldtäkter på 12-13 åriga "småpigor" som lånats ut tillfälligt för barnpassning eller handräckning i ladugårdar. För mormor slutade det i en solskenshistoria där näst äldste sonen gav gubben en sittopp så han slogs i däck, och några år senare gifte dom sig och levde lyckliga till sina dödsdagar i 90-årsåldern. Det var inte alla som hade sådan tur i en tid där männen ord var kungsord och sex var tabubelagt att ens andas om. Åren gick och 12-åriga barnflickor sov med husets tvååringar i sina sängar för att freda sig, vuxna män gav "sexualupplysning" som gick ut på att hade dom små ens andats om sex eller vad mer vidrört honom var det för sent att backa ur. Lär ut att 11-12 åringar bär huvudansvaret, för vuxnas agerande låter det riktigt frisk sett i tryck? Svar; NEJ!


Dagens rubrik handlar om "Fredrik 27" som vare sig kommit till insikt eller skäms på undersidan, han frågar om detta är okej, han kräver vägledning av en fast hand..

Och givetvis får han dödsdomen Morfars bitchslap, detta är inte okej "Fredrik", inte alls!


En annan AB-skribent, Hanna Olsson berättar

om sökande efter en annan slags spänning, det handlar om barn som ännu inte är mentalt (och anmärkningsvärt ofta inte ens fysiskt) färdigutvecklade kvinnor. dom söker inte dina sexuella triggers Fredda, dom utforskar ett nytt område i sina liv, ett okänt och vad vi friska känt, UTAN ATT GE IFRÅN SIG EN ENDASTE PARNINGSSIGNAL. Det handlar om naturliga nedärvda instinkter och en absolut majoriets oförmåga att läsa av och följa dom. Den degenereade människoarten följer numera bara verbalt inpräntade "rättesnören" , andas man om sex har man skickat en klockren parningssignal och det är i första hand kvinnors och dystert nog även kvinnobarns ansvar att följa andras godtyckliga "spelregler".

Och då kommer vi till den icke helt felaktiga punkt två; Det är vuxna som ska ha det störe förståndet, DOM och inga andra har ansvaret för att läsa av rätt och styra upp om dom tycker att det barkar iväg åt fel håll. Dom flesta vuxna män har vetenskap om detta "Fredrik 27", tror du inte mig så fråga någon av dom. Dom små är här för att se och lära och har nästan aldrig några frågor till oss vuxna. Det här sköter dom på egen hand.

Och vad dom flesta vuxna inte ser ut att ha någon begreppsvärld om är att fråga efter något så "tigth" som möjligt är synonymt med att fråga efter något så fysiologiskt outvecklat som möjligt, dvs man rör sig rätt nära området pedofili. Eller vart fullt utvecklade kvinnor från 17 år och uppåt ska vända sig när inte ens 20 cm räcker till.  

Mitt råd; "Skär ä kryssch de n fläskbit" Norrlandseparatisternas livsfilosofi!  

Allt annat handlar nämligen om ren jävla okunskap och myten om "uttöjda" kvnnor som haft många samlag eller fött barn. Det handlar om att vara fysiskt utvecklad eller ej. Punkt Slut. Och låt mig som vanligt sitta ensam och begrunda eftertrycket; schäktamä, vi kommer inte från Sverige utan för en efterbliven bergsby i norra Afganistan. Om män med Nordiskt klingade efternamn, men det visste jag ju redan, av andras och egen erfarenhet, inhämtad i andra sammnhang. Och om varför man vägar ta SD och alla deras själsfränder i tvedräkt på allvar. Och varför man hatar att behöva sitta här och vara artig mot "Fredrik 27" då man helst skulle velat ge honom en tjongade örfil som svar. Vad som förmodligen skulle inträffat IRL om han frågat.

Om problematiken som inte handlar om sexuella läggningar som "hebefili" utan om fetishism och önskan att härska över en kvinna, och var söker och ittar man sådana? Jo, i barn som inte uppnått full könsmognad, i synnerhet inte mentalt.

Det handlar om att vara säker på en sak som ung kvinna och det är att det är JAG själv som sätter gränserna och inte andra, det handlar om att vara medvetandegjord som förälder, slänga allt pryderi och skicka signalerna till sina barn; att råkar ni illa ut eller inte kan hantera en situation som uppstått så är det bara att komma till morsan eller farsan och berätta...



Som ett ovidkommande tillägg (där debatter alltid brukar uppstå) är jag ledsen alla jämlikhetsivrare men den andel kvinnor som söker sina sexuella triggers eller fetisher finns inte på den här avdelningen. Inte alls. Dom läser skrifter som heter kartläggning av svenska maffian, och har även smak för den klassiska buffliga pampen, är han försedd med en flashig Rolex eller åtminstone en kopia är det ett plus. Grabbar som heter Åkesson och liknande brukar också vara gångbara objekt.

Lustigt nog så ses faktiskt en strukturskillnad, männen söker sig till det kontrollerbara och kvinnorna till det som betecknas som "farliga", dvs vad dom betecknar som "stora och starka". Varför detta inte uppmärksammas på samma sätt är väl självklart; för det första det handlar om vuxna män och för det andra är det en socialt accepterad fördom att alla kvinnor söker en stor, stark karl..

Och jag tror inte att det är ett medfött beteende utan ett inlärt, i båda fallen.

Av maricici - 21 november 2014 17:47

Den äldre grabben jobbade redan i köket, han hade visst önskemål om en chefsposition.

Aha, Det har han nog efter sin mor  

Bägge grabbarna är konstnärligt lagda enligt personalen (det har dom efter sin far som sagt var) och huvudpunkten ska därför vara skapande verksamhet,

 den äldre grabben tillverkar just nu pärlplattor med djurmotiv utan förtryckt mall..

Sedan var det lite justering i ADL- detaljerna där vissa mål uppnåtts sedan sist.

Hemma hos yngste grabben var allt nytt, man började med att ta basuppgifter denna gång och så ska det stämmas av senare och spikas målsättningar när man lärt känna varandra bättre.. Och så skapande som sagt, helst i lera och så ska han arbeta med paintprogrammet emellanåt..  Önskemål om ett par badtimmar till noterades och skulle försöka klämmas in.. 


Och så hamburgarna; Klockan hade dragit över tiden och vi kom överens om att ta med dom hem och att jag skulle sköta inköpen.. Memorerade: En chicky bits meal med +7 bitar, en super cheese bacon -lök och en -allt..


Hemma; Vilken var nu den utan lök, vad är det i dom vita dryckesburkarna? Päron utan kolsyra! Vad är det i dom andra? Cola! Men vad är det i den här då? Päron!!!!

Sambon: nog hinner du väl ta av jackan och halsduken åtminstone.  

Jag; Jag fryser, måste klimatutjämna en stund först..  


Sökes; Hamburgare -lök, det borde vara sockerfri cola i en men hon glömde nog att märka den som jag bad om..  

Den äldre grabben; *Slit* *Rafsa* Riva* i påsar..

Kör; Ge faaaaaaaaaan, det där är MINA pommes!  

Svar: *Morr* *Fräs* *Gorillabanka sig för bröstet*  

Jag; Har ni snart hittat era respektive portioner?  

Och du där borta, jag har köpt er VAR SIN!

*Morr*, *Fräs* *Morr* In på sitt rum. Dörr: *SLAM*


Tuggar lite håglöst på mitt Supermeal och memorerar att heal familjen behöver ätstöd, utan undantag.

Men friden och matron börjar i alla fall infinna sig - till sist.


Öppnar FB-startsidan, Religionsfrihet går hand i hand med demokrati  aha, det lät ju intressant

Börjar läsa och får bara en ahaupplevelse och det är att jag är trött, håller nästan på att somna när jag satt mig ner. Lite nattsömn och så gått på högvarv hela dagen. Där har ni förklaringen.

Börjar med att tänka; men nu är det inte så enkelt i en sekulariserad stat där en majoritet har sina fasta dogman som påstås vara ett med naturen, människans natur alltså och..

Skriver en kortfattad kommentar på FB-sidan med undertonen, vad mina ögon ser vill ni inte veta något om..


I ain't no fortunate son? Visst, om man ser det så...


Av maricici - 21 november 2014 11:02

Var det, ja.

http://www.adidas.se/


Grabbarnas favoritmärke och med bra limitedrabatter i julkommersen, beställde omgående var sin hoodie och var sitt par mysbrallor, det enda dom vill ha och blev lite betänksam då jag såg att leveransen utgick från Tyskland, men..

Enkel och snabb närbetalning och toksnabb leverans på fyra dagar via DHL, hemkört till dörren, och kläder som såg ut att passa perfekt.


Den äldre grabbens favorit


Och den yngstes

Av maricici - 21 november 2014 10:13

om tvåochenhalvtimme ska jag vara på avstämmningsmötet och hittills har jag avhandlat  a) Arthur b) Jimmie Åkessons sjukskrivning och c) och någons recyklinginlaga om Henry Svonni..

Punkt a tog jag upp i gårdagens blogg, punkt b; Jag vet hur det är att köra full fart och in i bergväggen i 230 knyck, det har jag gjort ett par gånger , du har mina sympatier, åtminstone för detta, Jimpa.. Som anhörigvårdare är man också lite speciell, korttidsfrånvaro från jobbet orkar man inte ta upp, det tas under frånvaro utan ersättningskrav och långtidsfrånvaro har bara en sjukersättning. Nog om detta. Och vad punkt c beträffar så kan inte vilda hästar få mig att ansluta mig till officiella debattforum och inte heller triggande med inaktuella nätrubriker.. Har redan sagt mitt då fallet var aktuellt och det är att jag alltid brukar kontrollera om nätforum som supportar varg och norrlandsvargarna i synnerhet har någon dold agenda som jag inte står för (dvs rasism och allmän samefientlighet). Både Djurens Rätt , Svenska Rovdjursföreningen och Nordulv är helt cleana vad jag vet.


Men tråkigt nog kan jag inte sätta upp detta på grabbarnas konto, utan det gällde vad man har för aktivitetsplan, vad har förbättrats, vad blev mindre lyckat, och står något område stilla och behöver en puff för att utvecklas?

Punkt a) Båda skulle behöva förbättra kondition och fysiologi, den ständigt återkommande punkten (Det har dom efter sin mor) och den äldre grabben skulle vilja vara delaktig i fler konkreta aktiviteter som hämta lunchen från storköket och övrigt köksarbete, och att yngste grabbens flytt ser ut att ha haft positiv påverkan (förmodligen för att det är en väldigt liten grupp han rör sig i numera) Och svårigheten här hemma är att halva kartan fattas till man kommer till DV och får höra mera detaljerat om året som gått.

Bara vi inte glömmer att köpa hamburgarna efteråt.


Av maricici - 21 november 2014 00:09

"Se verkligheten ur era ögon"

Kan jag väl göra men så snart jag ska dra betraktelserna ur mitt väderstreck sett så ångrar sig alla och vill inget veta..

Att det ligger ganska nära Djurens Parti, och så heter det Arthur och Susi.

Nej, jag ska inte prata politik, jag är bara sur över att bli påhoppad för att man hälsar Arthur välkommen till Sverige och kallar honom ett fullvärdigt mänskligt liv.    


  

En lustig sak är att det här visste både det gamla bondesamhället och skogstorparna utan att någonsin ha hört talas om vare sig Immanuel Kant, internet eller Quotes. Ville man veta hur en karl var beskaffad skulle man fråga hans häst.

Eller som en gammal kvinna sa om ett byorginal som höll på att råka illa ut i ett slagsmål, " Ha n häst tajje en i försvar då e nä sagt att de e n bra kär" En häst hade gått till attack mot den attackerande och anmärkningsvärt var att det var den attackerande som var hästägaren. Och "Djura e klokarä än man tro, dam vet"

Värt att notera hur många i det gamla bondesamhället som kallade sina djur mänskliga liv. Eller det där badvattnet som vi precis ska slänga ut för att fylla på nytt, innehåller det möjligvis några barn vi ska spara på?

Verkligheten sedd ur mitt väderstreck. Kristallskådarens.


I morgon är det för övrigt dags för grabbarnas genomförandeplan DV på eftermiddagen och sedan ska dom åka med oss hem.

Vad dom vill ha genomfört i första hand är att stanna till någonstans på vägen hem och köpa hamburgare och sedan vet jag inget mera. Som det alltid brukar gå till då.


Och så planerat julbordet ja, en grön soppa och några sallader är inplanerat än så länge men det kan ändras eftersom. Har i alla fall strukit rätter som fuskbacon och falska sillar gjorda på soja och tofu, förstår inte rikigt vitsen med att ha med bacon och sill symboliskt på ett veggo. Och som vanligt blir det ett stort julbord, då en klar majoritet är beredda att halshugga mig om jag stryker dom traditionella kötträtterna. Man blir aldrig profet i sin egen hemstad, va?  








Av maricici - 20 november 2014 09:34

Sitter fortfarande i pyjamaströjan, en sån fast en vit t-sleeve och känner mig, pja sådär lagom.........

Webbshoppen finns för övrigt inte på min länklista då jag inte tillhör dom återkommande kunderna, men det är ett amerikanskt som specialiserat sig på Plus Sizarna. Inget fel på företaget i sig, bara att dom inte har mycket i sortimentet som passar min personliga stil..

Dom här logtypemodellerna är annars några år gamla och finns ev att hitta på nätauktioner numera.


Annars kom jag in på övriga däggdjurtemat idag och glädjes givetvis åt Arthurs inresetillstånd..

Vilket gav dom galopperande associationerna Djurens Parti och ser att den ena partiledaren avgått, och om detta har jag ingen kommentar då jag vägrade ta ställning i frågan övht, mvh det finns ingen kritk av relevans eller substans att ta fasta på.  Kan bara säga att ett fel gör inte två rätt. Synd att en bra tankegång ska kraschas av små människors självändamål bara.

För övrigt så har jag ingen koppling till vare sig DP eller utbrytarfraktionerna numera, bara inse att jag är arketypen som  arbetar bättre på egen hand än i ett lagarbete när allt kommer omkring.. Och angående detta: att jag kommer att fortsätta ligga lågt officiellt då jag tycker att sista ordet får vara sagt, det där ältandet som kallas "debatt" ger ingenting..

Arbetar för övrigt på ett personligt plan med veggoalternativ på julbordet just nu.............




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards